Am avut cca 750gr de pipote de curcan, f carnoase si fara pic de grasime. le-am pus la fiert impreuna cu o ceapa, radacina de patrunjel , un pastarnac si sare. dupa ce-au fost gata le-am strecurat si aratau cam asa:

am maruntit un morcov, o bucata de telina si-o ceapa si le-am pus in zeama de carne. erau cam 2l de lichid

am feliat pipotele si le-am pus in ciorba (intre timp fiersesera si legumele maruntite)

am pus 300ml de bors in ciorba, am mai pus un pic de sare
am amestecat 2 galbenusuri cu 250 gr smantana (de la piata, adio diet!)


am inchis focul , am pus cate putin lichid din oala in castronul cu amestecul de galbenus+smantana si-am amestecat incet, sa nu se taie. cand a fost destul de curgator amestecul, l-am adaugat in oala peste carne si legume. deci am dres ciorba. la final,am pus ceva patrunjel si omu' a degustat-o cu un ardei iute.

procedeul este asemanator cu cel de la prepararea ciorbei de burta si ptr cine nu suporta mirosul burtii, poate fi un bun substituent.
ciorba, in pofida smantanii, nu este f grasa. chiar nu a avut strelici deloc, deci nu prea am ce sa dedic (da' dau un blid de ciorba, cu placere!). cred c-ar merge si cu pipote de gaina, dar sunt mult mai mici. astea de curcan sunt excelente, eu le-am gasit ptr prima data.
si-am incalecat pe-o sa si mi-am facut debutul si la imagini
