Sunt super ciocolatosi biscuitii, e o reteta perfecta zic eu de facut de sarbatori.
Eu am facut o portie din care mi-au iesit 42 de biscuiti de aproximativ 15 grame fiecare.
Edit Precizari
Daca nu aveti la dispozitie 2 tavi, bagati prima data un rand la cuptor si bagati restul de aluat la frigider.
Cand scoateti biscuitii din cuptor ii lasati la racit inainte de a-i atinge (sunt moi), ii puneti pe platou, farfurie, etc, apoi spalati tava cu apa rece ca sa se raceasca, sa nu fie calda cande puneti bilutele pe ea.
Folositi ciocolata amara de buna calitate procent 70%.
Sfat: faceti alutul seara si modelati biscuitii a doua zi, ii veti modela cu usurinta.
Nu lasati mai mult la cuptor, interiorul trebuie sa fie moale, nu intarit.
Avem nevoie de
60 de grame unt
225 grciocolata amara 72% (de buna calitate)
100 gr zahar
2 oua mari
extract natural de vanilie vanilie 2 lingurite (eu nu am pus)
225 gr faina alba
un varf de sare
1 lingurita de praf de copt
zahar tos si zahar pudra pentru imbracat la final inainte de a-i pune la cuptor
Punem la topit la bain marie ciocolata taiata bucatele impreuna cu untul.

Intre timp punem ouale si zaharul in vasul mixerului si le amestecam pana ce obtinem o crema alba si spumoasa.

Adaugam vanilia (eu nu am pus, merge si fara daca nu aveti) si ciocolata topita. Amestecam.

Punem apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si sarea, amestecam usor tot cu mixerul pana ce faina e absorbita total de aluat.

Am acoperit aluatul cu pelicola, reteta zice ca se lasa la frigider 3 ore sau chiar toata noaptea.
Eu l-am facut seara si l-am lasat toata noaptea.