Forum Culinar: Fursecuri ..."Elena" - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Fursecuri ..."Elena" ...lipite cu dulceata

#1 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 24 November 2011 - 03:36 PM

Le-am denumit asa pentru ca am reteta de la o mamica de la gradinita(Elena) si pentru ca nu mi-a venit nici o idee cu alta denumire :thumleft:

Anul trecut am primit reteta si am fost tare incantata de rezultat,asa ca anul asta am facut portie dubla.
Eu m-am apucat ieri sa coc fursecuri pentru Advent si pt Craciun.

FURSECURI "ELENA"
-500 g faina
-280 g unt(la temperatura camerei)
-180 g zahar pudra
-4 galbenusuri
-coaja si zeama de la o lamaie(potrivita ca marime,nu prea mare)
-optional vanilie

-dulceata de macese,capsuni,coacaze,portocale...nutella,ce va place voua

-zahar pudra pt decor
-glazura pt decor

Untul si zaharul pudra(+vanilia) se mixeaza bine,se adauga galbenusurile,zeama de lamaie si coaja si se mai mixeaza pana devine o crema pufoasa.Se adauga si faina putin cate putin si se framanta bine.Aluatul rezultat arata tare bine,nu e moale si nici lipicios.
Impachetam aluatul in folie alimentara si il dam la frigider,reteta zice de pe o zi pe alta,dar eu il prelucrez tot timpul cam dupa o ora si e foarte ok.Intindem aluatul si decupam diverse forme.La jumatate din forme se poate decupa in mijloc cu ceva,cerc,inimioara,ca sa arate mai frumos umplute,dar va asigur ca si daca nu ramane liber in mijloc,tot se mananca :headbang:

Se coc la 180°C(cuptorul preincalzit),aproximativ 10 minute,depinde de la cuptor la cuptor.

Inainte de a le lipi intre ele cu dulceata,partea de deasupra,cea cu gaura,se pudreaza cu zahar sau se glazureaza cu ciocolata ca sa ramana mijlocul cu dulceata liber :71:

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-59-13221410197606.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-59-13221410273072.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-59-13221410342048.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-59-13221410453833.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-59-13221410596596.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-59-13221410673809.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-59-13221410759159.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-59-13221411198188.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-59-13221411356366.jpg

Pentru copii am facut cativa ursuleti si elefanti,la care am lasat aluatul putin mai grosut ca nu mai vin lipiti intre ei cu dulceata:

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-59-13221411052244.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-59-13221411493879.jpg



Notite:
-daca vi se intampla sa nu fie destul de solid aluatul,sau sa fie lipicios(anul trecut am avut mai multa zeama de lamaie) puteti sa puneti putin amidon si sa framantati mai departe

-aluatul se pastreaza in frigider,se scoate numai cat e nevoie pt o tava

-aluatul se poate intinde intre doua foi de copit,dar merge si fara
.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 November 2011 - 03:39 PM

Foarte frumoase si vesele fursecurile tale, alea in forma de inima si braduti sunt dragute de tot :headbang: !
Si mi-ai amintit ca n-am luat inca cutii de pastrat biscuitii :thumleft: .

#3 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 24 November 2011 - 03:44 PM

Oau, ce bine arata, am sa le incerc si eu cu fetitele mele, sigur ar fi incantate.

#4 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 24 November 2011 - 03:48 PM

Nu se mai poate, numai bunatati pe aici, Any face chestii ciocolatoase, tu le faci pe astea, gata imi iau jucariile si plec!
Acum si astea imi fac cu ochiul! :thumleft:
GEORGIA

#5 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 November 2011 - 05:16 PM

Vai ce frumoase sunt! :unsure:

#6 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 25 November 2011 - 03:22 PM

Petu ,ce harnica ai fost si ce dragute ti-au iesit !
Cu ce ai decupat cerculetele in braduti ?Capac de pix ?

Eu nu mai am copii mici acasa ,dar daca i-as face acum,ar trebui sa-i ascund,ca Omul meu e tare pofticios si pana la Craciun nu ar mai ramane nimic .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 November 2011 - 03:27 PM

 Piscotel, la 25 November 2011 - 03:22 PM, a spus:


Cu ce ai decupat cerculetele in braduti ?Capac de pix ?




Cred cu paiul. :drool:

Le fac si eu. Ca am sabloanele alea de braduti.

#8 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 25 November 2011 - 03:41 PM

Mersi ,fetele! :drool:
Sunt foarte bune si fragede.
Cerculetele in braduti le-am decupat cu un fel de cap din ala de sprit(de decorat,tui,sau nu stiu cum ii zice),dar merge cu orice va taie imaginatia :)




Ma duc sa ma apuc de islere acum :-*
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#9 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 25 November 2011 - 03:46 PM

 Eataly, la 25 November 2011 - 03:27 PM, a spus:

 Piscotel, la 25 November 2011 - 03:22 PM, a spus:

Cu ce ai decupat cerculetele in braduti ?Capac de pix ?




Cred cu paiul. Imagine postata



Esti de coma .Imagine postata Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#10 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 25 November 2011 - 03:48 PM

 petunie, la 25 November 2011 - 03:41 PM, a spus:






Ma duc sa ma apuc de islere acum Imagine postata


Mi-ai facut pofta sa ma apuc de fursecit .
In W/end nu am timp ca o sarbatorim pe mama ,dar cred ca ma apuc si eu de saptamana viitoare .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#11 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 November 2011 - 05:37 PM

[quote name='Piscotel' date='25 November 2011 - 03:46 PM' timestamp='1322228786' post='112618']

[/quote]

Esti de coma .
[/quote]

Eu asa am facut la botul purcelusilor. :drool:

#12 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 November 2011 - 05:40 PM

Superbe de tot sunt, imi place la nebunie cum se vede dulceata, de care ai folosit?

#13 Useril este offline   monatibi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 153
  • Inregistrat: 15-February 11
  • Locationconstanta

Postat 25 November 2011 - 07:25 PM

arata foarte bine.....ce nu am inteles eu ....se pot pastra pina de craciun....daca le faci de acum?

#14 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 25 November 2011 - 11:05 PM

 Adriana, la 25 November 2011 - 05:40 PM, a spus:

Superbe de tot sunt, imi place la nebunie cum se vede dulceata, de care ai folosit?


Mersi,Adriana!Eu am folosit dulceata de macese si de capsuni ca din astea am avut in casa.Aia de macese arata tare frumos,ca e foarte fina si cremoasa.


 monatibi, la 25 November 2011 - 07:25 PM, a spus:

arata foarte bine.....ce nu am inteles eu ....se pot pastra pina de craciun....daca le faci de acum?


Se pastreaza,in doze de metal,la intuneric(asa le tin eu,in camara),daca nu se mananca pana atunci :tongue3: .
In general fursecurile,cu cat stau mai mult cu atat se fragezesc mai tare.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#15 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 November 2011 - 11:24 PM

La sfirsitul saptaminii viitoare sper sa incep sa le fac, daca nu intervine nimic. :tongue3:

#16 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 December 2011 - 10:18 PM

E splendid aluatul asta, l-am facut in seara asta :)

#17 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 05 December 2011 - 03:19 AM

Arata fosrte dragut si am sa le fac si eu pentru craciun. Mi-am cumparat forme "de sezon" si abia astept sa le incerc.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#18 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 05 December 2011 - 10:56 AM

 Adriana, la 04 December 2011 - 10:18 PM, a spus:

E splendid aluatul asta, l-am facut in seara asta :thumleft:


Asa-i ca-i fain?Eu sunt tare incantata de aluat si ma bucur ca l-ai facut si tu :) Aseara l-am facut si eu pentru astazi la gradinita,ca a fost iarasi zi de copt impreuna cu copiii :P

 aura, la 05 December 2011 - 03:19 AM, a spus:

Arata fosrte dragut si am sa le fac si eu pentru craciun. Mi-am cumparat forme "de sezon" si abia astept sa le incerc.


Sa le faci,ca nu o sa-ti para rau.Eu astazi de dimineata am facut cu copilasii la gradinita fursecuri si am ales aluatul asta.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#19 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 05 December 2011 - 12:06 PM

Ah,era sa uit iarasi;am vrut sa va zic si cand am postat reteta:albusurile ramase le puteti folosi la macarons :thumleft:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#20 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 December 2011 - 12:44 PM

Cu macaronsii mi-am facut satisfactia, eu cu ele vroiam sa fac bezele ca-s mai usor de pastrat si manevrat si arunc cite una in pungutele cu biscuiti :thumleft:

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi