Forum Culinar: Tarta cu dulce de leche si banane - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta cu dulce de leche si banane

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 26 November 2011 - 08:32 AM

O dulcegarie cremoasa, aromata si... dulce. Amatorii de caramel, stiu sa aprecieze. Eu am avut vreo doi care vroiau sa se înece în tarta asta :icon_twisted: Acest desert este departe de a arata spectaculos, dar cine doreste, sigur îl poate transforma într-o opera de arta. Eu l-am decorat dupa preferinte direct înainte de a fi servit.
Dulce de leche, se poate cumpara în general cam din orice supermarket bine aprovizionat. Însa în cazul în care nu îl gasiti pe rafturile magazinului, îl puteti obtine foarte usor prin caramelizarea laptelui condensat îndulcit. În cazul cazului, ca nu gasiti nici lapte condensat îndulcit, Piscotel care ne încînta papilele atît cît si pupilele, a explicat aici foarte frumos cum face laptele condensat- home made. Acest lapte poate fi caramelizat, obtînînd dulce de leche. Sa ma asigur ca dulcele de leche nu va lipsi pe masa voastra în cazul în care nu gasiti una sau cealalta, tot Pisco, ne explica aici cum se mai poate obtine aceasta dulcegarie si pe alte cai. Trebuie doar sa va înarmati cu ceva timp. Multumim fetelor, pentru explicatii!

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-5-13222888762073.jpg

Ingredientele pentru coaja de tarta:

  • 250 g faina de spelta de tip 812*
  • 125 unt rece
  • 1 galbenus mic
  • o priza sare
  • 30-40 g apa rece*


  • * Daca folositi faina de grîu, adaugati 70 g apa.


Se pune faina, untul, galbenusul, sarea si apa într-un castron. Ingredientele se amesteca cu vîrfurile degetelor, pîna se obtine o masa farîmicioasa. Se framînta 2-3 minute cu podul palmei, apoi se formeaza o bila care se împacheteza în folie transparenta si se lasa în frigider 1-2 ore la odihna. Între doua foi de hîrtie de copt, se întinde din aluat o foaie rotunda cu grosime de 4-5 mm. Se unge forma cu unt si se îmbraca interiorul cu foaia de aluat. Se înteapa cu furculita si se da în cuptorul preîncalzit la 180°C pîna se rumeneste. Se lasa la racit.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-5-13222888967038.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-5-13222889065535.jpg


Ingredientele pentru umplutura:

  • 5 banane coapte, dar tari
  • 1 lamîie, zeama
  • dulce de leche
  • ciocolata amaruie, optional
  • frisca pentru ornat, optional


Bananele se feliaza, se stropesc rapid si amesteca usor, dar bine, cu zeama unei lamîi.
Se presara în coaja de tarta coapta.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-5-1322288974851.jpg

Deasupra se niveleaza dulce de leche, se acopera cu folie transparenta
si se da la rece pentru cîteva ore, pentru a se putea felia frumos.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-5-13222889883093.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-5-13222890004854.jpg

La noi, asteptarile sînt grele... pentru unii :occasion14:
Asa ca am taiat tarta, aproape pe loc!

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-5-13222890172186.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-5-13222890299753.jpg


Notite:

-dulce de leche este suficient de dulce
-nu adaugati zahar în aluat
-nu adaugati zahar în frisca de ornat
-amestecati bananele cu zeama de la o lamîie, nu doar cu 2-3 picaturi

Va doresc un sfîrsit de saptamîna... dulce! :scratch:

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 26 November 2011 - 10:13 AM

Ai mama mea care m-ai facut !Ce bunatate !Imagine postata

Io nu inteleg cum poti sa imparti aluatul ala asa de perfect in tava.E ca in reviste .
Mie , care am doua maini stangi,nu-mi iese niciodata asa .Sigur e mai gros intr-o parte si in alta mai subtire .Imagine postata

Cat despre combinatia banana-caramel ,cred ca-i bestiala .
Nu ma mir ca nu au avut rabdare sa se raceasaca la ce miresme se imprastiasera in bucatarie .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#3 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 26 November 2011 - 10:28 AM

Pisco, aluatul, daca-l rolezi între doua foi, este egal si se poate îmbraca forma foarte usoar cu el. Poti sa-l lasi cum "pica"
ca aici :

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-5-13222958844763.jpg

sau poti sa peticesti forma ca aici, pentru un aspect mai home made... si în fond si la urma urmei pe cine intereseaza forma? :icon_twisted:

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-5-1322296017517.jpg

Cît despre desert, est bun, dulceeee...!!! Invitati-va prietenii! Sa se îngrase si ei :occasion14:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 26 November 2011 - 10:57 AM

eu sant printre nefericitii care nu gasesc in magazin. si nici nu m-am invrednicit ssa fac din lapte condensat. o veni si ziua.
la mine gasesti doar cream caramel la cutie pe raft. aia o fi??

#5 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 27 November 2011 - 11:11 PM

Abia m-am intors de pe drumuri si dau nasu' cu minunatia asta. Am salivat instant. Si parca am simtit mirosul in nari. Banane, caramel..... ce nebunie, ce rasfat!!! Cu asa ceva, m-as ineca si eu! :pupic:

#6 Useril este offline   Geomy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 29 November 2011 - 01:47 PM

ahhhhh, ce ma enervezi, tocmai am facut duminica un ditai borcanoiu cu dulceata de lapte si credeam ca ma prinde Anu' Nou cu el :71:
o incerc si eu, arata maxim! :violent6:

#7 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 29 November 2011 - 01:55 PM

Vezi postareaPiscotel, la 26 November 2011 - 10:13 AM, a spus:

Mie , care am doua maini stangi,nu-mi iese niciodata asa .


tu ai doua maini gemene, te-nteleg!

Bravo, Maya! Cine stie cand oi vedea vreodata dulcele asta! Caramelul imi cam place.

#8 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 29 November 2011 - 03:29 PM

Asta trebuie sa fie visul oricarui iubitor de caramel...arata extraordinar, Maya!! Brava!!
Tot zic sa fac si eu dulce de leche si am tot amanat pana acum...insa prea bine arata tarta asta ca sa o ratez :violent6:
Imagine postata

#9 Useril este offline   anaiordan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationGrecia-Syros

Postat 30 December 2011 - 07:15 PM

mi-am pregatit dulce de leche....dar cred ca l-am tinut cam mult la cuptor si a iesit mai gros...si are brobonele prin el...in rest este super bun la gust...aveti vreo idee cum sa il subtiez putin...ca sigur se va intari prea mult la frigider...

am mancat tarta din asta vara trecuta si a fost sublima...nu ma puteam opri din mancat...abia astept sa o devorez maine :thumleft:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi