Am inaugurat KA-ul meu astazi si am ales o reteta simpla de biscuiti cu lamaie, pe care am vazut-o aici http://arabafelicein...ml#comment-form
E simpla tare, se prepara rapid,iar biscuitii se topesc in gura de fragezi ce sunt.
Aromati la maxim!!
Ingrediente pentru 20 de biscuiti (va sfatuiesc sa faceti portie dubla)
85 gr de unt rece
50 gr de zahar pudra (reteta zice 20)
coaja rasa de la o lamaie (numai coaja galbena, nu razuiti si pielea alba pt ca o sa dea un gust amar)
2 linguri de suc de lamaie stors proaspat
120 gr faina
1 lingura de amidon de porumb
un varf de sare
1 plic de zahar vanilat
zahar pudra pentru acoperit biscuitii
Untul taiat bucatele se amesteca bine de tot (la mixer) cu cele 50 de gr de zahar pudra, pana ce devine o crema si se deschide la culoare.
Eu am lasat cam 8 minute.

Aici incepusem deja sa pun lamaia, m-am oprit sa-i fac poza

Adaugam coaja rasa de lamaie, cele 2 linguri de suc de lamaie, praful de sare si zaharul vanilat. Amestecam cat sa se uneasca toate ingredientele.
Adaugam apoi faina amestecata cu lingura de amidon de porumb si amestecam pana ce faina s-a incorporat in aluat.

Aluatul rezultat e foarte moale.
Scoatem aluatul si-l punem pe o bucata de hartie de copt si incepem sa-l rulam rapid ajutindu-ne de hartia de copt.
Am obtinut un sul lung de 4 cm diametru, l-am impaturit in hartia de copt, apoi l-am invelit in pelicula.

Sulul obtinut l-am bagat la congelator aproape o ora sa se intareasca.
Reteta zice ca poate fi bagat la frigider seara si apoi taiat ziua urmatoare.
Eu ca sa accelerez timpii am bagat la congelator.
Nu trebuie sa se congeleze, doar sa se intareasca bine de tot, asa incat sa-l putem taia felii cu usurinta.
L-am scos deci din congelator, l-am pus pe un fund de lemn si cu un cutit bine ascutit am taiat felii de 1,3 cm circa.
Mi-au iesit fix 20 de felii.

Am pus biscuitii intr-o tava acoperita cu hartie de copt si am dat la cuptor la 180 de grade (cuptorul preincalzit) timp de 13 minute.

Trebuie sa ramana albi, iar pe margini putin colorati.
Am scos biscuitii din cuptor, i-am lasat sa se racoreasca cateva minute si i-am acoperit cu zahar pudra