Cornulete cu untura umplute cu rahat
#1
Postat 03 December 2011 - 03:42 AM
Reteta o am de la mama si e asa:
200 gr de untura
3 cani faina (eu am cantarit - au intrat 430 gr de faina)
drojdie cat o nuca (eu am pus un praf de copt)
1 smantana mica (a mea a avut 170 gr)
Am pus untura si iaurtul la robot, am mixat
Am adaugat apoi faina amestecata cu praful de copt si am framantat bine
Am pus aluatul intr-un castron la odihna.
Am taiat intre timp rahatul.
Am taiat aluatul in 6 parti, am intins fiecare parte, am pus cate o bucatica de rahat
Am bagat cornuletele la cuptor pe o tava cu hartie de copt, la 180 de grade (cuptor preincalzit), 20 de minute
prima tava 20 de cornulete
a doua tava 28 de cornulete (am scos-o intai pe prima din cuptor, apoi am bagat-o pe a doua, tava evident rece - eu am folosit 2 tavi)
Scoase de la cuptor
si pudrate
sectiune frageda de tot
#2
Postat 03 December 2011 - 07:20 PM
Ce untura ai folosit, strutto la cutie?
#4
Postat 04 December 2011 - 11:07 PM
#5
Postat 05 December 2011 - 01:57 AM
Ellani, la 04 December 2011 - 11:07 PM, a spus:
Multumesc, iar tu esti draguta ca de obicei !
Pai si mama o are mai mult ca sigur de la bunica. Numai ca mamei mele ii ies cornulete egale toate si mai finute decat le fac eu .
#6
Postat 05 December 2011 - 06:33 PM
Arata tare bine, eu am mai multe variante si cu iaurt si cu untura si smantana,da oricum ar fi sunt delicioase.
#7
Postat 05 December 2011 - 06:49 PM
Ioana, la 05 December 2011 - 06:33 PM, a spus:
Arata tare bine, eu am mai multe variante si cu iaurt si cu untura si smantana,da oricum ar fi sunt delicioase.
Mie mi-a trimis mama rahat, m-am organizat deja din timp .
Da, sunt bune cu untura, raman fragede, e-adevarat nu-s prea bune pentru silueta, dar din cand in cand n-o fi foc .
#8
Postat 05 December 2011 - 08:19 PM
any_annette, la 05 December 2011 - 06:49 PM, a spus:
Ioana, la 05 December 2011 - 06:33 PM, a spus:
Arata tare bine, eu am mai multe variante si cu iaurt si cu untura si smantana,da oricum ar fi sunt delicioase.
Mie mi-a trimis mama rahat, m-am organizat deja din timp .
Da, sunt bune cu untura, raman fragede, e-adevarat nu-s prea bune pentru silueta, dar din cand in cand n-o fi foc .
eu gasesc aici rahat romanesc,da acu am ramas fara.mai aveam cateva buc de la pasti da se intarisera si le-am aruncat.sa vad daca ajung in we la rusii mei de unde iau prod romanesti.eu fac si saratelele cu untura
#10
Postat 19 December 2011 - 06:38 PM
#11
Postat 19 December 2011 - 06:44 PM
2ut, la 19 December 2011 - 06:38 PM, a spus:
Mai grosolane le-am facut si eu !
Eu le-am tinut intr-o farfurie acoperita cu folie de aluminiu si au tinut o saptamana.
Cu placere, ma bucur ca le-ai incercat. Eu vreau sa le fac si pe astea pentru Craciun, dar cate vreau sa fac??!!??? Cand am eu timp sa le fac pe toate care vreau ??!!