Forum Culinar: Chec aperitiv - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Chec aperitiv

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 December 2011 - 11:07 AM

Reteta inspirata dupa Briosele cu pecorino si sunca.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-5-13231621762638.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-5-13231621871812.jpg


Ingrediente:

  • 5 oua mici
  • 50 g unt moale
  • 250 faina de spelta de tip 1050/se poate înlocui cu faina de grîu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 300 ml lapte
  • 1 vf. lingurita bicarbonat
  • 1 lingura suc de lamîie
  • 70 g cascaval (Bergkäse picant), taiat cubulete
  • 50 g pecorino, razuit
  • 1 ceapa tocata
  • 200 g sunca, taiata cubulete
  • 1/2 ardei gras rosu, cubulete
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare, piper


Se amesteca faina cu praful de copt. Se rumeneste putin ceapa împreuna cu sunca în ceva ulei de malsine. Se lasa la racorit. Ouale se mixeaza pîna îsi tripleaza volumul, apoi se aduga untul si alternativ - laptele cu faina. Se sareaza si piepreaza dupa gust apoi se aduga brînzeturile, bicarbonatul stins cu zeama de lamîie,

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-5-13231622448853.jpg

sunca cu cepa si cubuletele de ardei gras.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-5-13231622572756.jpg

Se amesteca usor cu o spatula. Se toarna într-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina,

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-5-13231622825979.jpg

si se da în cuptorul preîncalzit la 180°C timp de 40-45 minute. Pentru a evita rumenirea prematura,
acoperiti forma cu o folie de auminiu, daca e cazul.
Checul se scoate din forma si se lasa la racit pe un gratar.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-5-13231623061128.jpg

Pofta buna!

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-5-13231623197814.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-5-13231623583217.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 06 December 2011 - 11:10 AM

Vezi postareaMaya, la 06 December 2011 - 11:07 AM, a spus:

Reteta inspirata dupa Briosele cu pecorino si sunca.

Mai ai si pentru mine o feliuta? Balesc aici de zor, uitandu-ma la poze! :-* =))

#3 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 06 December 2011 - 11:24 AM

Vezi postareaFoxyy, la 06 December 2011 - 11:10 AM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 06 December 2011 - 11:07 AM, a spus:

Reteta inspirata dupa Briosele cu pecorino si sunca.

Mai ai si pentru mine o feliuta? Balesc aici de zor, uitandu-ma la poze! :-* :-*


Si pentru mine una =))
Tare bine arata!! :-*
Imagine postata

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi