1
Eu am avut asa:
720 gr migale
720 gr zahar
173 gr albus de ou (cantarit!)
1 fiola de esenta de migdale (fiola e mica, scrie pe ea ca e pentru 500 gr de aluat)
Eu am avut migdale cu coaja, iar ca sa le pot coji eu procedez asa: intr-o cratita incalzesc apa, cand apa e clocotita arunc 2 pumni de migdale, le las un minut, le scot pe hartie de bucatarie si apoi una cate una se decojesc imediat.
Iese imediat coaja. Intreaga.
Migdalele decojite le pun tot pe hartie de bucatarie absorbanta.

Am uscat bine migdalele cu hartie absorbanta si le-am lasat pana a doua zi pe tava de la cuptor tot pe hartie de asta.
A doua zi le-am pus pe hartie de cuptor si am pus tava la cuptorul incalzit si stins pentru 10 minute sa se usuce. Nu trebuie sa se prajeasca, numai sa se usuce.

Am pus migdalele si zaharul in robot (eu in termomix) si am macinat pana ce am obtinut o pulvere fina. Chiar si in termomix le-am pus pe rand, nu toata cantitatea deodata, e prea mult.
Amestecul obtinut l-am pus in vasul mixerului, am pus deasupra esenta de migdale si albusul cantarit.
Am mixat pana ce s-au incorporat ingredientele.

Am pus cate putin aluat (aluatul e moale) in sac a poche si am inceput sa formez biscuitii.
Asta e forma, are 3 cm la baza jos

Pentru a forma biscuitii va trebuie forta, nu gluma. Eu faceam cativa, mai beam un pic de apa si iar

Tava de cuptor am uns-o cu putin ulei si apoi am pus hartia de copt ca sa se lipeasca. Aluatul fiind greu, hartia se ridica.
Am format biscuitii, mie mi-au iesit 96, deasupra lor am pus cate o migdala si am apasat usor.

Am mai facut si fara migdale ca nu mai aveam.

Dupa ce am format biscuitii, i-am lasat toata noaptea pe tavi asa, in bucatarie la odihna.
Azi dimineata la 8 i-am bagat la cuptor, la 190 de grade pentru aproximativ 13 minute, depinde de cuptor, pana ce s-au aurit.
Edit o sa-i las mai putin data viitoare, ii scot rapid cand incep sa sa-si schimbe culoarea.

I-am lasat sa se raceasca pe tavi, apoi cand s-au racit complet i-am dezlipit cu grija si i-am pus in pungi de plastic (din alea pentru congelator), apoi le-am inchis.
Biscuitii trebuie sa se inmoaie.