Forum Culinar: Biscuiti cu migdale - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Biscuiti cu migdale

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 December 2011 - 10:39 AM

Reteta de aici http://www.cookaroun...ead.php?t=71978
1
Eu am avut asa:

720 gr migale
720 gr zahar
173 gr albus de ou (cantarit!)
1 fiola de esenta de migdale (fiola e mica, scrie pe ea ca e pentru 500 gr de aluat)

Eu am avut migdale cu coaja, iar ca sa le pot coji eu procedez asa: intr-o cratita incalzesc apa, cand apa e clocotita arunc 2 pumni de migdale, le las un minut, le scot pe hartie de bucatarie si apoi una cate una se decojesc imediat.
Iese imediat coaja. Intreaga.
Migdalele decojite le pun tot pe hartie de bucatarie absorbanta.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13245426119798.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13245428329825.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13245428458874.jpg

Am uscat bine migdalele cu hartie absorbanta si le-am lasat pana a doua zi pe tava de la cuptor tot pe hartie de asta.

A doua zi le-am pus pe hartie de cuptor si am pus tava la cuptorul incalzit si stins pentru 10 minute sa se usuce. Nu trebuie sa se prajeasca, numai sa se usuce.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13245429690909.jpg

Am pus migdalele si zaharul in robot (eu in termomix) si am macinat pana ce am obtinut o pulvere fina. Chiar si in termomix le-am pus pe rand, nu toata cantitatea deodata, e prea mult.

Amestecul obtinut l-am pus in vasul mixerului, am pus deasupra esenta de migdale si albusul cantarit.
Am mixat pana ce s-au incorporat ingredientele.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13245431092796.jpg

Am pus cate putin aluat (aluatul e moale) in sac a poche si am inceput sa formez biscuitii.
Asta e forma, are 3 cm la baza jos

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13245432257996.jpg

Pentru a forma biscuitii va trebuie forta, nu gluma. Eu faceam cativa, mai beam un pic de apa si iar :)
Tava de cuptor am uns-o cu putin ulei si apoi am pus hartia de copt ca sa se lipeasca. Aluatul fiind greu, hartia se ridica.

Am format biscuitii, mie mi-au iesit 96, deasupra lor am pus cate o migdala si am apasat usor.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13245433354741.jpg

Am mai facut si fara migdale ca nu mai aveam.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13245433884823.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-1324543399666.jpg

Dupa ce am format biscuitii, i-am lasat toata noaptea pe tavi asa, in bucatarie la odihna.

Azi dimineata la 8 i-am bagat la cuptor, la 190 de grade pentru aproximativ 13 minute, depinde de cuptor, pana ce s-au aurit.

Edit o sa-i las mai putin data viitoare, ii scot rapid cand incep sa sa-si schimbe culoarea.
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13245436703807.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13245436795625.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13245436931059.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-1324543717358.jpg

I-am lasat sa se raceasca pe tavi, apoi cand s-au racit complet i-am dezlipit cu grija si i-am pus in pungi de plastic (din alea pentru congelator), apoi le-am inchis.
Biscuitii trebuie sa se inmoaie.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13245437958764.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13245438077127.jpg

#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 December 2011 - 10:53 AM

Am gustat din aluat crud, el e, adica cum il cunosc eu din ce am mancat de la patiserie!

Biscuitii sunt mai buni a doua zi, pastrati asa in pungi sa se inmoaie.

#3 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 22 December 2011 - 10:59 AM

io nu cred ca-i adevarat!














felicitari! speechless.

#4 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 22 December 2011 - 11:09 AM

 moatza, la 22 December 2011 - 10:59 AM, a spus:

io nu cred ca-i adevarat!

Io propun s-o vizitam impreuna pe Any! :) Nici io nu cred ca-i adevarat! :)
Any, bravo! Coci pe banda rulanta. Mai ai timp de respirat???

#5 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 December 2011 - 03:36 PM

 moatza, la 22 December 2011 - 10:59 AM, a spus:

io nu cred ca-i adevarat!

felicitari! speechless.


Merci Moatza :D !


 Foxyy, la 22 December 2011 - 11:09 AM, a spus:

 moatza, la 22 December 2011 - 10:59 AM, a spus:

io nu cred ca-i adevarat!

Io propun s-o vizitam impreuna pe Any! :D Nici io nu cred ca-i adevarat! :D
Any, bravo! Coci pe banda rulanta. Mai ai timp de respirat???


Mai asteptati un pic sa vedem daca se inmoaie :D cum trebuie, va zic maine.
Am timp printre ele :D !

#6 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 December 2011 - 03:45 PM

Anutza, vine toata Sicilia la voi in noaptea de craciun?? eu migdalele alea asa faine le manac *ca atare* nu ma chinui cu prajiturit...arat wow.

#7 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 December 2011 - 04:43 PM

 stella, la 22 December 2011 - 03:45 PM, a spus:

Anutza, vine toata Sicilia la voi in noaptea de craciun?? eu migdalele alea asa faine le manac *ca atare* nu ma chinui cu prajiturit...arat wow.



Merci Stella :D!

Tu vorbesti?????
Eu abia acum am inceput de prajiturit.

Pai de fapt si de drept erau mai multe migdale, dar eu tot am gustat. Am gustat dupa ce le-am decojit, ia sa vedem zic cum sunt asa calde :D , apoi cand le-am uscat la cuptor le-am gustat iar si tot asa.

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 December 2011 - 10:35 AM

Aha, deci asa se fac fursecurile asta, pe mine nu ma atrag foarte mult ca tare au gust de migdale :) dar inca nu vazusem cum se fac live, bravissima :)

#9 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 December 2011 - 10:52 AM

 Adriana, la 23 December 2011 - 10:35 AM, a spus:

Aha, deci asa se fac fursecurile asta, pe mine nu ma atrag foarte mult ca tare au gust de migdale :) dar inca nu vazusem cum se fac live, bravissima :)


Grazie :) !
Eu sper sa se mai inmoaie, am gustat unu' si in interior e moale, dar pe dinafara tot tarisor e momentan. Sa vedem.

#10 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 27 December 2011 - 09:53 PM

Punctat si biscuiteii astia.Eu am facut cu migdale deja macinate si facut jumatate de portie ca nu mai aveam timp sa coc atatea,dar am sa-i refac.
Any cum iti spuneam, eu am format bilute in mana si apoi apasat migdala pe mijloc, nu m-ai m-am chinuit cu spitzul.Chiar daca nu-s egali, sunt foarte buni

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-479-13250155376497.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#11 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2011 - 09:58 PM

 Ioana, la 27 December 2011 - 09:53 PM, a spus:

Punctat si biscuiteii astia.Eu am facut cu migdale deja macinate si facut jumatate de portie ca nu mai aveam timp sa coc atatea,dar am sa-i refac.
Any cum iti spuneam, eu am format bilute in mana si apoi apasat migdala pe mijloc, nu m-ai m-am chinuit cu spitzul.Chiar daca nu-s egali, sunt foarte buni

biscuiti.jpg


Pai foarte bine ti-au iesit si ma bucur ca ti-au placut :floare: !
Cu spritul trebuie forta nene, asa o sa fac si eu ca tine cred data viitoare! Brava!

#12 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 27 December 2011 - 10:04 PM

 any_annette, la 27 December 2011 - 09:58 PM, a spus:



Pai foarte bine ti-au iesit si ma bucur ca ti-au placut :floare: !
Cu spritul trebuie forta nene, asa o sa fac si eu ca tine cred data viitoare! Brava!



initial am incercat cu spritul, dar cum capatul cel mai mare al meu nu era destul de mare, plus ca mai mult pt frisca, m-am lasat pagubasa si le-am incercat cu mana.cand am vazut ca-s ok, am continuat :P
O sa-i refac zilele astea ca-s tare buni la cafea
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#13 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 December 2011 - 01:42 AM

 Ioana, la 27 December 2011 - 10:04 PM, a spus:

 any_annette, la 27 December 2011 - 09:58 PM, a spus:



Pai foarte bine ti-au iesit si ma bucur ca ti-au placut :notworthy: !
Cu spritul trebuie forta nene, asa o sa fac si eu ca tine cred data viitoare! Brava!



initial am incercat cu spritul, dar cum capatul cel mai mare al meu nu era destul de mare, plus ca mai mult pt frisca, m-am lasat pagubasa si le-am incercat cu mana.cand am vazut ca-s ok, am continuat :P
O sa-i refac zilele astea ca-s tare buni la cafea



Eu mai am ca mi-au iesit 1,5 kg :D , dar deuna scot punga si ma dau la ea =)) !

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi