Forum Culinar: Cake sarat, chorizo, masline, cascaval - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cake sarat, chorizo, masline, cascaval

#1 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 22 December 2011 - 09:23 PM

Ingrediente :
250g faina
1 plic de praf de copt
3 oua
100g cascaval ras
150ml vin alb sec
150ml ulei de masline
200g masline verzi fara sîmburi
200g chorizo hot
sare, piper, cimbru (facultativ), origan (facultativ)

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-3-13245813278723.jpg

Taiati chorizo în bucati fine
Amestecati faina, praful de copt, sarea, piperul, cimbrul, origanul.
Incorporati în ordine : ouale, vinul, uleiul, cascavalul ras, chorizo, maslinele
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-3-13245813437827.jpg

Umpleti forme mici de cake cam la 4/5 din volum (cake-urile vor creste)
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-3-13245813586483.jpg

Dati la cuptor 180°C circa 20-25 minute, scoateti si lasati sa se raceasca 10 minute, scoateti din forme, puneti pe o grila sa se raceasca complet.
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-3-13245813745125.jpg

Iaca treaba. Bun aperitiv!
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#2 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 22 December 2011 - 10:08 PM

Imi place ca e pentru mine, adica nu muuuuult!! Doar asa de gust!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#3 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 22 December 2011 - 10:45 PM

(doaaaamne, am trait s-o vad si pe asta: te joci cu silicoane ! :D )

legat de reteta am citeva neclaritati:

1) ce gramaj are pliculetul cu praf de copt la voi ? ca la noi se vinde in cutie de 250 g. :D

2) oolele se incorporeaza batute ca la omleta sau cite unul pe rind ca la compozitia pt. eclere ? :scratch:

#4 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 23 December 2011 - 07:08 AM

Vezi postareauptown girl, la 22 December 2011 - 10:45 PM, a spus:

(doaaaamne, am trait s-o vad si pe asta: te joci cu silicoane ! :) )

legat de reteta am citeva neclaritati:

1) ce gramaj are pliculetul cu praf de copt la voi ? ca la noi se vinde in cutie de 250 g. :)

2) oolele se incorporeaza batute ca la omleta sau cite unul pe rind ca la compozitia pt. eclere ? :)


1) 11g

2) Amestec întîi faina cu sarea si praful de copt, apoi adaug toate ingredientele lichide si las robotul sa-si faca jobul înainte de a adauga cascavalul ras si restul garniturii (chorizo si maslinele).
În loc de chorizo se poate folosi sunca sau/si cuburi de cascaval sau/si legume oparite (morcov, mazare, etc), de ce nu, o varianta cu somon afumat, dupa cum va duce inspiratia.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#5 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 23 December 2011 - 07:35 AM

daca aveam masline si chorizo acum ma apucam. am bacon cubulete insa. sa ma apuc sa fac fara??

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,417
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 December 2011 - 09:12 AM

Foarte misto ideea plumcake-urilor micute, mon cher.

Angel poti si cu bacon, eu il fac si cu somon si feta, si cel mai des il fac pe cel cu masline al stellei, dar umplutura poate varia dupa dorinta fiecaruia, important e sa se mentina echilibru intre faina/lichide/umplutura.

#7 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 23 December 2011 - 10:46 AM

Ah, c'est si bon! :)

Am retinut ideea cu vinul.
Noi puneam un pic de bulion de rosii de sa iasa mai roscat.
Si putin de ciuperci sotate
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#8 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 23 December 2011 - 12:32 PM

Vezi postareaAlexandru, la 23 December 2011 - 07:08 AM, a spus:

Vezi postareauptown girl, la 22 December 2011 - 10:45 PM, a spus:

(doaaaamne, am trait s-o vad si pe asta: te joci cu silicoane ! :D )

legat de reteta am citeva neclaritati:

1) ce gramaj are pliculetul cu praf de copt la voi ? ca la noi se vinde in cutie de 250 g. :P

2) oolele se incorporeaza batute ca la omleta sau cite unul pe rind ca la compozitia pt. eclere ? =))


1) 11g

2) Amestec întîi faina cu sarea si praful de copt, apoi adaug toate ingredientele lichide si las robotul sa-si faca jobul înainte de a adauga cascavalul ras si restul garniturii (chorizo si maslinele).
În loc de chorizo se poate folosi sunca sau/si cuburi de cascaval sau/si legume oparite (morcov, mazare, etc), de ce nu, o varianta cu somon afumat, dupa cum va duce inspiratia.


iar ai dat un raid prin frigiderul meu ? o sa fac si cu chorizo, si cu somon afumat. =)) merci pt. explicatii. =))

p.s. sarbatori fericite (fara glezne scrintite ) ! :snorting:

#9 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 23 December 2011 - 12:39 PM

Vezi postareaAdriana, la 23 December 2011 - 09:12 AM, a spus:

[...] important e sa se mentina echilibru intre faina/lichide/umplutura.



Adriana, si eu care ma gindeam sa reduc uleiul din reteta la 1 dl, risc sa nu-mi iasa ? :snorting:

#10 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 23 December 2011 - 01:10 PM

Vezi postareauptown girl, la 23 December 2011 - 12:39 PM, a spus:

Adriana, si eu care ma gindeam sa reduc uleiul din reteta la 1 dl, risc sa nu-mi iasa ? :snorting:


S-ar putea sa iasa cam uscat si înecacios. Si sa se mai si lipeasca de peretii formei.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#11 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 23 December 2011 - 01:12 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 23 December 2011 - 10:46 AM, a spus:

Ah, c'est si bon! =))

Am retinut ideea cu vinul.
Noi puneam un pic de bulion de rosii de sa iasa mai roscat.
Si putin de ciuperci sotate


Merci maestre, eu am retinut idea cu ciumpercile :snorting:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#12 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 23 December 2011 - 01:38 PM

Vezi postareaAlexandru, la 23 December 2011 - 01:10 PM, a spus:

Vezi postareauptown girl, la 23 December 2011 - 12:39 PM, a spus:

Adriana, si eu care ma gindeam sa reduc uleiul din reteta la 1 dl, risc sa nu-mi iasa ? =))


S-ar putea sa iasa cam uscat si înecacios. Si sa se mai si lipeasca de peretii formei.


... din poze mi se pare sexiunea cam umeda si uleioasa, de-aia ma batea gindul asta. in realitate nu-i asa ? :snorting:
peretii formei n-ar fi o pb. ca as putea sa-i ung cu un pic de unt/ulei inainte de-a turna compozitia checului aperitiv.

#13 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 23 December 2011 - 01:44 PM

Vezi postareauptown girl, la 23 December 2011 - 01:38 PM, a spus:


... din poze mi se pare sexiunea cam umeda si uleioasa, de-aia ma batea gindul asta. in realitate nu-i asa ? :snorting:


În realitate nu e asa =))
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#14 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 23 December 2011 - 02:03 PM

Vezi postareaAlexandru, la 23 December 2011 - 01:44 PM, a spus:

Vezi postareauptown girl, la 23 December 2011 - 01:38 PM, a spus:


... din poze mi se pare sexiunea cam umeda si uleioasa, de-aia ma batea gindul asta. in realitate nu-i asa ? :snorting:


În realitate nu e asa =))


ok, ramine de vazut. o sa revin cu impresii dupa degustare. =))

#15 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 25 December 2011 - 01:45 AM

Vezi postareaAlexandru, la 23 December 2011 - 01:44 PM, a spus:

Vezi postareauptown girl, la 23 December 2011 - 01:38 PM, a spus:


... din poze mi se pare sexiunea cam umeda si uleioasa, de-aia ma batea gindul asta. in realitate nu-i asa ? :bounce:


În realitate nu e asa =))


inca o data ai avut dreptate. merci pt. reteta ! :bounce:

Imagine postata



#16 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 31 March 2013 - 11:52 AM

Vezi postareaAlexandru, la 23 December 2011 - 07:08 AM, a spus:


În loc de chorizo se poate folosi sunca sau/si cuburi de cascaval sau/si legume oparite (morcov, mazare, etc), de ce nu, o varianta cu somon afumat, dupa cum va duce inspiratia.


iti multumesc pt. idee. :notworthy:
am mers pe varianta somon afumat, ardei capia, masline negre, chives si un amestec de cascavaluri - a iesit ceva delicios si mult apreciat ca aperitiv la masa ! =))

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata



Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi