Forum Culinar: Drob de miel - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Drob de miel

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2011 - 02:02 PM

Mi-era pofta de drob de miel si cum gasisem prapure la macelar, am hotarat sa fac de Craciun.
Am luat prapurele si l-am congelat, l-am scos apoi de la congelator joi seara.
Tot joi am fiert organele de miel, 1,6 kg, curatate 1,1 kg.

Prapurele inca congelat

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249864039771.jpg

L-am lasat la decongelat, cand a fost decongelat de tot l-am pus intr-un castron incapator cu apa rece.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249864591398.jpg

Pana cand se deschide singur. Nu trebuie atins ca se rupe. Il lasam acolo sa se deschida bine.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249864941146.jpg

Organele inima, plaman, ficat, rinichi, splina spalate si curatate bine.
Mama mi-a zis asa in legatura cu rinichii: tai usor pielita de pe ei, o indepartez, rinichii ii tai in 2 pe lungine si curat toata partea aia alba de la mijoc.

Am taiat organele bucati, le-am pus la fiert, primele 2 ape le-am aruncat ca iese murdara tare cu o gramada de spume.
Am pus a treia apa curata si am lasat la fiert pana ce se fierb bine toate organele, inclusiv inima.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249866924336.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249867085483.jpg

Dupa ce au fiert le-am pus la scurs si mai apoi dupa ce s-au scurs bine, intr-un castron

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249867644864.jpg

Apoi iar am sunat-o pe mama :) sa-mi zica continuarea.
Am luat 2 cepe uscate plus vreo 4 cepe verzi, le-am taiat si pus in 3 linguri de ulei ev pe foc pana ce se inmoaie .

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249869505803.jpg

Intr-un castron am pus organele (eu le-am taiat la termomix dar nu maruntit tare de tot ci ca si cum ar fi tocate la masina de carne), am pus ceapa cu tot cu ulei ca nu era mult, dar daca e mult mai scoateti, 6 oua batute, sare, piper, patrunjel si marar.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249869778148.jpg

Am amestecat bine totul

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249870085411.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249870364022.jpg

Am luat prapurele si l-am intins usor sa nu se rupa si l-am pus intr-o tava fara nimic dedesubt (daca tava e una de care se prinde, o ungeti cu ulei sau puneti hartie de copt).

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249871137267.jpg

Am pus toata compozitia (mama pune ou ca toata lumea, dar eu nu am mai pus pentru ca am avut si alte feluri de mancare cu oua, salata boeuf, maioneze etc si nu am vrut sa ingreunez mai mult )

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249871268368.jpg

Am inchis cu prapure si am dat la cuptor pana ce s-a rumenit frumos cam 55 de minute la 180 de grade.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249871268368.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249872401003.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-132498725256.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13249873347028.jpg

Mai mult decat delicios!

#2 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2011 - 02:19 PM

wow any :)

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2011 - 02:25 PM

Vezi postareastella, la 27 December 2011 - 02:19 PM, a spus:

wow any :)


Asa am zis si eu ca nu mi-a venit a crede cand am gustat si am dat de gustul de acasa de la mama :) !

#4 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 27 December 2011 - 03:16 PM

Any, 2 in 1,la promotie, si Pastele si Craciunul.
Eu n-am facut decat primavara drob de miel si-i ceva obisnuit.
Iarna, facut din ingredientele corecte, cred ca e un deliciu. Bravo tie!

#5 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2011 - 04:19 PM

Vezi postareamoatza, la 27 December 2011 - 03:16 PM, a spus:

Any, 2 in 1,la promotie, si Pastele si Craciunul.
Eu n-am facut decat primavara drob de miel si-i ceva obisnuit.
Iarna, facut din ingredientele corecte, cred ca e un deliciu. Bravo tie!


Eu o sa mai fac la ocazii de-acum incolo, e adevarat foarte scumpe organele, eu le-am platit la pret de miel si m-au costat 20 de euro (cand am ajuns acasa i-am zis sotului :consoleaza-ma :) ca am lasat 44 de euro la macelar pe organe si un clapon) dar nu-mi pare rau.
Am fost satisfacuta pe deplin, a placut mult tuturor.
Dupa rata si bibilica s-a dus el sambata dimineata, nici nu stiu cat au fost.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi