Am luat prapurele si l-am congelat, l-am scos apoi de la congelator joi seara.
Tot joi am fiert organele de miel, 1,6 kg, curatate 1,1 kg.
Prapurele inca congelat

L-am lasat la decongelat, cand a fost decongelat de tot l-am pus intr-un castron incapator cu apa rece.

Pana cand se deschide singur. Nu trebuie atins ca se rupe. Il lasam acolo sa se deschida bine.

Organele inima, plaman, ficat, rinichi, splina spalate si curatate bine.
Mama mi-a zis asa in legatura cu rinichii: tai usor pielita de pe ei, o indepartez, rinichii ii tai in 2 pe lungine si curat toata partea aia alba de la mijoc.
Am taiat organele bucati, le-am pus la fiert, primele 2 ape le-am aruncat ca iese murdara tare cu o gramada de spume.
Am pus a treia apa curata si am lasat la fiert pana ce se fierb bine toate organele, inclusiv inima.


Dupa ce au fiert le-am pus la scurs si mai apoi dupa ce s-au scurs bine, intr-un castron

Apoi iar am sunat-o pe mama

Am luat 2 cepe uscate plus vreo 4 cepe verzi, le-am taiat si pus in 3 linguri de ulei ev pe foc pana ce se inmoaie .

Intr-un castron am pus organele (eu le-am taiat la termomix dar nu maruntit tare de tot ci ca si cum ar fi tocate la masina de carne), am pus ceapa cu tot cu ulei ca nu era mult, dar daca e mult mai scoateti, 6 oua batute, sare, piper, patrunjel si marar.

Am amestecat bine totul


Am luat prapurele si l-am intins usor sa nu se rupa si l-am pus intr-o tava fara nimic dedesubt (daca tava e una de care se prinde, o ungeti cu ulei sau puneti hartie de copt).

Am pus toata compozitia (mama pune ou ca toata lumea, dar eu nu am mai pus pentru ca am avut si alte feluri de mancare cu oua, salata boeuf, maioneze etc si nu am vrut sa ingreunez mai mult )

Am inchis cu prapure si am dat la cuptor pana ce s-a rumenit frumos cam 55 de minute la 180 de grade.




Mai mult decat delicios!