Urati da' buni
#1
Postat 15 January 2012 - 09:50 PM
150 gr albus de ou
300 gr zahar
210 gr alune macinate grob (eu am avut 175 gr alune si restul migdale)
Am mixat bat zaharul cu albusurile de ou, dupa care le-am pus intr-o cratita impreuna cu alunele macinate grob, pe foc mic.
Se amesteca in continuu cu o lingura de lemn timp de 15 minute, pana cand compozitia nu mai e asa lichida ca la inceput si si-a schimbat nitel culoarea de la alb spre crem.
Cu o lingura luam din amestec si punem pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptor la 210 grade timp de 10 minute, de fapt pana se ce auresc.
Lasam la racit in tava si apoi ii desprindem si-i punem pe ce vrem noi.
#2
Postat 15 January 2012 - 09:54 PM
#3
Postat 15 January 2012 - 09:59 PM
#4
Postat 15 January 2012 - 10:07 PM
any_annette, la 15 January 2012 - 09:59 PM, a spus:
Si eu cred la fel, se pot face variatiuni la greu pe tema asta. Si ar iesi niste minunatii de fiecare data, sunt sigura!
#5
Postat 15 January 2012 - 10:11 PM
Foxyy, la 15 January 2012 - 10:07 PM, a spus:
any_annette, la 15 January 2012 - 09:59 PM, a spus:
Si eu cred la fel, se pot face variatiuni la greu pe tema asta. Si ar iesi niste minunatii de fiecare data, sunt sigura!
Eu nu mai fac dulciuri ca infulec la greu. Tre' sa ma calmez...si de cand tot zic si nu bag la cap !
#8
Postat 15 January 2012 - 10:24 PM
#9
Postat 15 January 2012 - 10:30 PM
Si mama ,mama, cate caloriiiiii !
Si chiar ca nu-s urati .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#10
Postat 15 January 2012 - 10:33 PM
Foxyy, la 15 January 2012 - 10:24 PM, a spus:
Ei... o luni. Nu mai are importanta care .
Piscotel, la 15 January 2012 - 10:30 PM, a spus:
Si mama ,mama, cate caloriiiiii !
Si chiar ca nu-s urati .
Merci Pisco !
Eu cred ca le ocolesc sau le trimit maine-n stanga si-n dreapata .
Oricum, tin foarte mult in cutii de tabla .
#11
Postat 15 January 2012 - 10:45 PM
any_annette, la 15 January 2012 - 10:33 PM, a spus:
Foxyy, la 15 January 2012 - 10:24 PM, a spus:
Ei... o luni. Nu mai are importanta care .
Piscotel, la 15 January 2012 - 10:30 PM, a spus:
Si mama ,mama, cate caloriiiiii !
Si chiar ca nu-s urati .
Merci Pisco !
Eu cred ca le ocolesc sau le trimit maine-n stanga si-n dreapata .
Oricum, tin foarte mult in cutii de tabla .
Pentru mine: intai la dreapta, apoi inainte, apoi iar usor dreapta, da?
#12
Postat 15 January 2012 - 11:06 PM
Foxyy, la 15 January 2012 - 10:45 PM, a spus:
any_annette, la 15 January 2012 - 10:33 PM, a spus:
Foxyy, la 15 January 2012 - 10:24 PM, a spus:
Ei... o luni. Nu mai are importanta care .
Piscotel, la 15 January 2012 - 10:30 PM, a spus:
Si mama ,mama, cate caloriiiiii !
Si chiar ca nu-s urati .
Merci Pisco !
Eu cred ca le ocolesc sau le trimit maine-n stanga si-n dreapata .
Oricum, tin foarte mult in cutii de tabla .
Pentru mine: intai la dreapta, apoi inainte, apoi iar usor dreapta, da?
Am retinut !
#13
Postat 16 January 2012 - 12:32 AM
Foxyy, la 15 January 2012 - 10:24 PM, a spus:
si nici pana cand
brava Any! nu-s urati ai tai! d-l Any mananca si el la greu? si daca da si daca nu, eu sunt convinsa ca tie inca iti mai permite silueta! daca nu, e musai sa faci o alta masa pentru prietenii vostri dragi saptamana aviatoare si vom fi si noi poftite ... la admirat fotografii! deci oricum noi suntem in castig
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#14
Postat 16 January 2012 - 12:37 AM
Daniella, la 16 January 2012 - 12:32 AM, a spus:
Foxyy, la 15 January 2012 - 10:24 PM, a spus:
si nici pana cand
brava Any! nu-s urati ai tai! d-l Any mananca si el la greu? si daca da si daca nu, eu sunt convinsa ca tie inca iti mai permite silueta! daca nu, e musai sa faci o alta masa pentru prietenii vostri dragi saptamana aviatoare si vom fi si noi poftite ... la admirat fotografii! deci oricum noi suntem in castig
Merci Dani !
Ne place la amandoi sa mancam si suntem subtirei, insa eu tre' sa am mereu grija ca am tendinta de ingrasare .
Deja ma gandesc pe saptamana viitoare sa fac o masa de peste sa invit socrii. Cu peste fript, de astea, fara pretentii.
#16
Postat 16 January 2012 - 12:40 AM
daca faci masa de peste, se stie : sunt invitata number 1 la topic unde vei posta cu foto
bine ca sunteti subtirei, ca asa ne delectam si noi cu preparatele dumitale
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#17
Postat 16 January 2012 - 12:52 AM
stella, la 16 January 2012 - 12:40 AM, a spus:
Sarumana Stella !
"Noroc" ca aveam albusuri in frigi.
Daniella, la 16 January 2012 - 12:40 AM, a spus:
daca faci masa de peste, se stie : sunt invitata number 1 la topic unde vei posta cu foto
bine ca sunteti subtirei, ca asa ne delectam si noi cu preparatele dumitale
Multumesc de incurajari !
Ei, vreau sa fac un meniu mai peizan cum zice Stella, peste prajit ca asa am in plan ca ne place la toti. Si mai ales lui socrumiu, e terminat dupa peste din asta mic prajit. Si mai vad eu ce mai fac, ma decid pe loc la pescarie in functie de ce peste gasesc.
#18
Postat 16 January 2012 - 12:56 AM
any_annette, la 16 January 2012 - 12:52 AM, a spus:
Ei, vreau sa fac un meniu mai peizan cum zice Stella, peste prajit ca asa am in plan ca ne place la toti. Si mai ales lui socrumiu, e terminat dupa peste din asta mic prajit. Si mai vad eu ce mai fac, ma decid pe loc la pescarie in functie de ce peste gasesc.
pai vorba lui tati, eu te si incurajez, te si laud, dar te pun si in garda
si mie imi place peste prajit, doar ca la mine nu pot praji ca am bucatarie deschisa, tocmai in ideea de a sari peste prajeli. Asa ca pica si mai bine meniul peisan . A propos k vroiam sa te intreb: am vazut ca ai prajit de aia mici, nu mai stiu cum le ziceti voi, gen hamsiile noastre, intrebarea vine acum: ii curati bucatica de bucatica de intestine ?
Deci peisan sau nu, io acu' ... astept pozele
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#19
Postat 16 January 2012 - 01:03 AM
Daniella, la 16 January 2012 - 12:56 AM, a spus:
any_annette, la 16 January 2012 - 12:52 AM, a spus:
Ei, vreau sa fac un meniu mai peizan cum zice Stella, peste prajit ca asa am in plan ca ne place la toti. Si mai ales lui socrumiu, e terminat dupa peste din asta mic prajit. Si mai vad eu ce mai fac, ma decid pe loc la pescarie in functie de ce peste gasesc.
pai vorba lui tati, eu te si incurajez, te si laud, dar te pun si in garda
si mie imi place peste prajit, doar ca la mine nu pot praji ca am bucatarie deschisa, tocmai in ideea de a sari peste prajeli. Asa ca pica si mai bine meniul peisan . A propos k vroiam sa te intreb: am vazut ca ai prajit de aia mici, nu mai stiu cum le ziceti voi, gen hamsiile noastre, intrebarea vine acum: ii curati bucatica de bucatica de intestine ?
Deci peisan sau nu, io acu' ... astept pozele
Bravo asa sa faci, sa ma tragi si de maneca !
Nu curat nimic, am fost tentata o data, am incercat si nu aveam ce sa scot.
Ies asa de buni ca mancam si capul care fiind crocant e ca un cips Asa se mananca astia.
Astia pe care i-am luat si sper sa gasesc saptamana asta e "triglia" . Dar sunt si astia diverse marimi.
#20
Postat 16 January 2012 - 01:09 AM
anyway cand ai zis de pescarie, ma asteptam sa zici "pescarul meu", vis a vis de "macelarul meu" ala al tau
dar mi-aduc aminte ca nu sunt departe, exista Rambo!
mai intrebam eu ceva si de triglie, dar lasa ca nu au legatura cu uratii, da' bunii!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!