Tarta cu ciocolata pentru ciocolatosi
#1
Postat 03 March 2012 - 02:47 AM
E foarte buna tarta, ciocolatoasa tare de tot.
Ingrediente pentru aluat:
200 gr unt rece
130 gr zahar pudra
50 gr galbenus de ou (circa 2-3 galbenusuri)
300 gr faina 00
30 gr cacao
vanilie
Ingrediente crema de patiserie:
250 gr lapte
75 gr zahar (eu am pus 100 de gr)
50 gr galbenus de ou
25 gr amidon de porumb
vanilie
Pentru crema ganache:
125 ml smantana proaspata pentru frisca
190 gr ciocolata amara 72%
Incepem cu aluatul.
Am pus in vasul mixerului untul rece taiat bucatele, faina cernuta, cacaua si zaharul pudra.
Am amestecat pana ce am obtinut o compozitie nisipoasa.
Am adaugat galbenusurile si am continuat sa mixez rapid pana ce am obtinut un aluat neted si omogen..
Am format o bila, am invelit aluatul intr-o folie de plastic si l-am pus la frigider. Minim 30 de minute.
In acest timp am pregatit crema de patiserie.
Eu am pus toate ingredientele la termomix (zaharul l-am macinat intai) si a facut el restul.
Pe foc se face asa:
Se pune pe foc la fiert laptele intr-o oala cu o parte din zahar.
Intre timp se mixeaza galbenusurile cu restul de zahar, amidonul si vanilia. Se adauga putin din laptele care intre timp s-a infierbantat pe foc, apoi se uneste compozitia in oala cu lapte si se fierbe pana ce se ingroasa.
Am facut apoi crema ganache.
Am pus intr-un ibric pe foc mic smantana, cand a inceput sa fiarba am luat de pe foc, am adaugat ciocolata maruntita si am amestecat bine pana ce se s-a topit si am obtinut o crema omogena.
Crema de patiserie se amesteca cu crema ganache.
Am scos aluatul de la frigider, am taiat 2/3 din el pentru a tapeta tava, iar restul l-am pastrat pentru grilaj.
Ia uitati cat e de fain
Aluatul l-am intins intre 2 bucati de hartie de copt ca sa nu se lipeasca.
Cantitatea de aluat ajunge pentru a tapeta o tava de 22-24 cm.
Eu am avut o tava in forma de inima.
Am uns-o cu unt, apoi am pus aluatul.
Am taiat aluatul in exces, am intepat cu furculita din loc in loc, apoi am pus crema si am intins bine.
Aluatul ramas l-am intins, taiat fasii si am facut grilajul
Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute in functie de cuptor.
Eu 40 de minute.
#2
Postat 03 March 2012 - 02:50 AM
Cand s-a racit am pus-o pe farfurie
Sectiuni ciocolatoase super bune
#4
Postat 03 March 2012 - 02:55 AM
Se face si rapid zic eu, cat timp se odihneste aluatul la frigider se face crema de patiserie si crema ganache.
#6
Postat 03 March 2012 - 08:21 AM
Auzi da' tu la ora aia nu aveai somn? Ma refer la postat.
Ne luam de manuta, si eu am adormit pe la 3 dimineata, da' am preferat sa stau in pat la caldurica.
Ce-mi place cum arata bila de aluat taiata!
#7
Postat 03 March 2012 - 08:48 AM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#8
Postat 03 March 2012 - 11:37 AM
#9
Postat 03 March 2012 - 01:39 PM
Uma, la 03 March 2012 - 04:37 AM, a spus:
Uma multumesc mult !
sorinadaniela, la 03 March 2012 - 08:21 AM, a spus:
Auzi da' tu la ora aia nu aveai somn? Ma refer la postat.
Ne luam de manuta, si eu am adormit pe la 3 dimineata, da' am preferat sa stau in pat la caldurica.
Ce-mi place cum arata bila de aluat taiata!
Pai m-am dus, am si raportat la han.
Din pacate ne culcam tarziu mereu, apoi ieri chiar am profitat stiind ca azi e sambata.
Bila m-a dat gata si pe mine cand am taiat-o cat de neted era aluatul.
Merci Sorina !
Daniella, la 03 March 2012 - 08:48 AM, a spus:
Dani e super buna ca am gustat numai o gura sa stiu despre ce vorbesc.
Ii las toata inima lui dl.Any, eu la micul dejun am lapte cu cereale. Dar sa vezi silueta dupa aia !
dia, la 03 March 2012 - 11:37 AM, a spus:
Dia, ma bucur ca-ti place si ca te atrage s-o faci de 8 martie.
Fa-o ca e buna tare si ciocolatoassa rau .
Pe mine ma batea gandul sa fac si crema de patiserie cu ciocolata insa am renuntat si am zis sa respect reteta sa vad cum e asa.
#10
Postat 03 March 2012 - 09:06 PM
prima ocazie care, hai sa zicem, ar merita un asa rasfat ar fi ziua lu' Ciupu! cine stie cate-oi mai vedea pana atunci!
Ani, wow, bravo! am ce visa la noapte.
#11
Postat 03 March 2012 - 09:12 PM
moatza, la 03 March 2012 - 09:06 PM, a spus:
prima ocazie care, hai sa zicem, ar merita un asa rasfat ar fi ziua lu' Ciupu! cine stie cate-oi mai vedea pana atunci!
Ani, wow, bravo! am ce visa la noapte.
Taci Moatzo ca dac-ai sti cum ma-nvart pe langa ea!
Am gustat doar putin de tot, cat s-a prins un pic pe lama cutitului. Nu pot sa ma tradez singura .
E foarte buna, am acoperit-o cu folie de aluminiu sa n-o vad la fata.
Dar noroc ca mai e cam jumate, deci de maine n-o mai vad.
#13
Postat 04 March 2012 - 01:12 AM
#14
Postat 04 March 2012 - 06:20 PM
Pacat ca n-am vazut reteta mai inainte,desi aici oricum nu merge branza,iar eu aveam niste ricotta care musai era de folosit,dar nici nu mi-a parut rau.
Dar uite ca am aflat care-i reteta cremei patiser,mai bine zis ca-i zice asa,pentru ca o fac si eu,dar era no name pana acum.
any_annette, la 04 March 2012 - 01:12 AM, a spus:
Moatza, cel mai bine ar fi sa zic nu mai fac, nu mai fac, dar n-am incotro. Nu pot sa-l pedepsesc pe dl.Any pentru ca eu is la dieta. Nu-i drept.
Asta-i asa.Daca am fi singure si dieta ar merge mai usor,dar nici sa-i pedepsesti nu poti.Si uite asa ne chinuim noi...
#15
Postat 04 March 2012 - 06:39 PM
Ellani, la 04 March 2012 - 06:20 PM, a spus:
Pacat ca n-am vazut reteta mai inainte,desi aici oricum nu merge branza,iar eu aveam niste ricotta care musai era de folosit,dar nici nu mi-a parut rau.
Dar uite ca am aflat care-i reteta cremei patiser,mai bine zis ca-i zice asa,pentru ca o fac si eu,dar era no name pana acum.
any_annette, la 04 March 2012 - 01:12 AM, a spus:
Moatza, cel mai bine ar fi sa zic nu mai fac, nu mai fac, dar n-am incotro. Nu pot sa-l pedepsesc pe dl.Any pentru ca eu is la dieta. Nu-i drept.
Asta-i asa.Daca am fi singure si dieta ar merge mai usor,dar nici sa-i pedepsesti nu poti.Si uite asa ne chinuim noi...
Ellani, eu ori de cate ori am facut dieta, nu i-am impus niciodata lui dl.Any sa manance ce mananc eu. Daca ceva l-a atras si i-am facut si lui, daca nu pentru el gateam normal.
Tarta e foarte buna, noroc ca mai e o felie.
Merci !
#16
Postat 05 March 2012 - 08:13 AM
#17
Postat 05 March 2012 - 08:46 PM
#18
Postat 05 March 2012 - 09:54 PM