Forum Culinar: Sos de afine, servit la Confit de Canard - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sos de afine, servit la Confit de Canard

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

  Postat 19 March 2012 - 02:08 PM

Un alt sos pe care-l ador, pe lînga cel de visine - sosul copilariei mele de altfel, este cel de afine. Cum pe lînga rata potriveste perfect un sos dulce-acrisor, a sosit si rîndul afinelor. Asa ca masa de duminica, a fost una copioasa si delicioasa. Am servit Confit de Canard cu sos de afine si cartofi piure, la cerere.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-5-13321583531235.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-5-13321583614678.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-5-13321583984001.jpg


Ingrediente:

  • 250 g afine
  • 250 ml vin rose sau rosu
  • 200 ml suc de afine din compot sau suc natural
  • 2 linguri jeleu de struguri salbatici (sau alt jeleu de afine, coacaze, mure...)
  • 1 lingura amidon
  • 1 scoarta de scortisoara
  • un praf sare
  • piper, nucsoara


Imagine atasata: monthly_03_2012/post-5-13321584327123.jpg

Modul de preparare - Confit de Canard

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-5-13321584458945.jpg

Se pune la fiert vinul cu jeleu de struguri salbatici si scortisoara.
Se lasa la fiert pe foc moderat spre iute pîna se evapora alcoolul si scade putin.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-5-13321587877593.jpg

Jumatate din cantitatea de afine se piseaza grob si se adauga la vin.
Se lasa la fiert pe foc domol înca 3-4 minute. Se adauga si afinele întregi,
iar dupa alte 3-4 minute de fiert se adauga si sucul de afine amestecat cu amidon.
Se învîrte cu grija, pentru a nu strivi afinele, în timp ce sosul mai trage un clocot de 2-3 minute si se îngroasa.
Între timp se condimenteaza cu un praf de sare/un vîrf de cutit e suficient (si important),
putin piper proaspat rîsnit si nucsoara razuita fin, dupa gust.
Nu pot sa spun decît, ca acest sos este delicios si potriveste perfect cu carnea de rata.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-5-13321588124996.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-5-13321588226967.jpg

Pofta buna!

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-5-13321588611859.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-5-13321588473335.jpg




-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 March 2012 - 02:17 PM

Daca veneai mataluta mai degraba cu reteta asta, faceam si sosul asta pe diseara, ca am rata!
Arata superb :D !

#3 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 March 2012 - 02:46 PM

Excelent! Si cromatica este incredibila. Bravo tie, asta e o reteta de haute-cuisine. Mersi mult pentru reteta de jeleu!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#4 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 19 March 2012 - 04:31 PM

Pupa-te-ar maţa* :D de gourmetă, care eşti!
:D


_____
* cea din fotografia avatar, aia mai mica =))
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#5 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 March 2012 - 04:34 PM

Foarte frumos Maya, arata foarte apetisant!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#6 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 19 March 2012 - 04:44 PM

Ce bine arata, urmatoarea data cand iau rata de la taran stiu cum sa o fac :D
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#7 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 20 March 2012 - 08:40 AM

Denise, nu vrei o surioara mai mare ? :headbang: vorbesc cu barza sa ma lase in cosulet in fatza casei voastre. :snorting: promit sa pap toate bunataturile pe care le face mamica ta. :snorting:

cred ca o incerc de Paste. merci pt. reteta, Maya ! :rolleyes:

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,569
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 March 2012 - 09:24 AM

Superb si sosul si rata :rolleyes:

#9 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 20 March 2012 - 11:20 PM

Chiar ma gandeam sa scot ratunu' din congelator si sa-l prepar in vreun fel. Iote ca scot si niste afine, ca tot mi-ai dat ideea!
Tre' sa fie minunat. Numai uitandu-ma la poze si mi s-a facut pofta! :)

#10 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 20 March 2012 - 11:24 PM

arata prea apetisant! irezistibil! :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#11 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 21 March 2012 - 04:54 AM

Am tot zis ca trebuie sa pregatesc si eu rata pentru ca tot nu am reusit pana acum iar cu sosul esta cred ca e nemaipomenita. Cel putin asa arata, delicios. :)

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi