Forum Culinar: Carne in crusta de pesmet cu anghinare si smantana - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Carne in crusta de pesmet cu anghinare si smantana

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 March 2012 - 09:08 PM

Din seria retetelor rapide va prezint carne de vita in crusta de pesmet si anghinare cu smantana.

Anghinarea gatita asa, o puteti manca ca garnitura langa carne sau ca si condiment pentru paste.
E buna tare in ambele variante.

Feliile trebuie sa fie foarte subtiri, de circa 0,5 cm.
Punem carnea pe o farfurie, o saram, o piparam si o ungem bine pe toate partile cu ulei extravirgin de masline.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-13325295315817.jpg

O presaram apoi cu pesmet si apasam pe carne ca sa se lipeasca bine pesmetul..
Incalzim bine de tot o tigaie antiaderenta, punem carnea in tigaie pentru cateva minute.
Se face extrem de repede, deci aveti grija s-o intoarceti, sa nu se arda pesmetul.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-13325295506222.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-13325295779505.jpg

Cum facem anghinarea:

Ingrediente
12 bucati de anghinare
smantana (circa 150 gr - in functie de cata anghinare aveti)
sare
piper

Eu am folosit smantana cu gust de ciuperci, dar merge foarte bine si simpla.

Pregatim un castron cu apa in care am stors sucul de la o lamaie.
Curatam anghinarea de toate frunzele externe verzi si tari (frunzele mai deschise la culoare sunt moi), taiem varful cam de la jumatatea florii in sus.
O taiem apoi in 4, scoatem puful si punem bucatile obtinute in castronul cu apa si lamaie. In acest fel, anghinarea nu se innegreste, isi pastreza culoarea.
Punem anghinarea curatata la fiert in apa clocotita, timp de 10 minte.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-13325296434321.jpg

Cand a fiert, o scurgem de apa si o punem intr-o tigaie cu 40 de gr de unt si lasam pe foc cu capac, timp de 15 minute, adaugand cate putina apa daca e nevoie.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-13325296717444.jpg

Punem smantana peste anghinare si lasam in continuare pe foc pana scade la jumatate.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-13325297045304.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-13325297157671.jpg

#2 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 23 March 2012 - 10:23 PM

Anghinare nush de unde iau, dar carnea asa o fac sigur!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 March 2012 - 10:38 PM

Vezi postareazerda, la 23 March 2012 - 10:23 PM, a spus:

Anghinare nush de unde iau, dar carnea asa o fac sigur!!


Se face repede de tot, nu trebuie prajita, nimic. Numai pusa in tigaie fierbinte. E bun, sa stii!
Ma duc sa citesc la han ca sunt in urma tare de tot, dar printre randuri am citit ca ti-ai belit degetul. Sa te faci bine, auzi :occasion14: ?

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi