Anghinarea gatita asa, o puteti manca ca garnitura langa carne sau ca si condiment pentru paste.
E buna tare in ambele variante.
Feliile trebuie sa fie foarte subtiri, de circa 0,5 cm.
Punem carnea pe o farfurie, o saram, o piparam si o ungem bine pe toate partile cu ulei extravirgin de masline.

O presaram apoi cu pesmet si apasam pe carne ca sa se lipeasca bine pesmetul..
Incalzim bine de tot o tigaie antiaderenta, punem carnea in tigaie pentru cateva minute.
Se face extrem de repede, deci aveti grija s-o intoarceti, sa nu se arda pesmetul.


Cum facem anghinarea:
Ingrediente
12 bucati de anghinare
smantana (circa 150 gr - in functie de cata anghinare aveti)
sare
piper
Eu am folosit smantana cu gust de ciuperci, dar merge foarte bine si simpla.
Pregatim un castron cu apa in care am stors sucul de la o lamaie.
Curatam anghinarea de toate frunzele externe verzi si tari (frunzele mai deschise la culoare sunt moi), taiem varful cam de la jumatatea florii in sus.
O taiem apoi in 4, scoatem puful si punem bucatile obtinute in castronul cu apa si lamaie. In acest fel, anghinarea nu se innegreste, isi pastreza culoarea.
Punem anghinarea curatata la fiert in apa clocotita, timp de 10 minte.

Cand a fiert, o scurgem de apa si o punem intr-o tigaie cu 40 de gr de unt si lasam pe foc cu capac, timp de 15 minute, adaugand cate putina apa daca e nevoie.

Punem smantana peste anghinare si lasam in continuare pe foc pana scade la jumatate.

