Forum Culinar: Saltimbocca alla romana - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Saltimbocca alla romana

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 April 2012 - 05:14 PM

Saltimbocca alla romana - în afara faptului ca se pregateste în doi timpi si trei miscari, este deliciosa si potriveste perfect pe o masa festiva. Ingredientele trebuie sa fie neaparat de calitate foarte buna si proaspete, datorita modului de preparare foarte scurt. Ca garnitura am servit cartofi noi cu rozmarin. Orice garnitura ati servi pe lînga Saltimbocca alla romana, preparati-o înainte de a rumeni carnea.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-5-13343296731836.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-5-13343296827087.jpg



Ingrediente:


  • 9 felioare subtiri (5-6 mm) de vitel*
  • 9 felii sunca de Parma
  • 9 frunze de salvie
  • 50 g unt
  • 1 pahar vin alb sec
  • ulei de masline
  • piper


*Am cumparat felioarele gata taiate de macelar, dar bineînteles ca se poate taia si acasa.
Se foloseste carne din partea de sus a piciorului din spate. Vezi link.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-5-13343297290896.jpg

Se pipereaza feliile de carne. Nu se sareaza. Puteti sara în final daca e nevoie.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-5-13343297426056.jpg

Pe fiecare felie de carne se lipeste cîte o felie de sunca de Parma, apasînd usor cu palma.
Deasupra se pune cîte o frunza de salvie care se fixeaza cu o scobitoare.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-5-13343297780592.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-5-13343297876284.jpg

Se topeste si încinge untul.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-5-13343297970366.jpg

Se prajesc feliile pe ambele parti, la foc iute pîna se rumenesc usor.
Eu le-am prajit prima data pe partea cu frunza de salvie.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-5-13343298109792.jpg

Se scot din tigaie si se pastreaza calde.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-5-13343298235701.jpg

Fondul din tigaie se stinge cu vin si se lasa sa fiarba pîna scade considerabil... sau nu :thumleft:

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-5-13343298448814.jpg

Sosuletul obtinut se toarna peste feliile de carne si se servesc fierbinti.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-5-13343298734556.jpg

Pofta buna!

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-5-13343298990958.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-5-13343299093418.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 13 April 2012 - 05:28 PM

Vezi postareaMaya, la 13 April 2012 - 05:14 PM, a spus:

Saltimbocca alla romana - în afara faptului ca se pregateste în doi timpi si trei miscari, este deliciosa si potriveste perfect pe o masa festiva. Ingredientele trebuie sa fie neaparat de calitate foarte buna si proaspete, datorita modului de preparare foarte scurt. Ca garnitura am servit cartofi noi cu rozmarin. Orice garnitura ati servi pe lînga Saltimbocca alla romana, preparati-o înainte de a rumeni carnea.


Arata asa de bine....si eu voi face cartofi noi dar cu alt fel de carnita.

#3 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 April 2012 - 05:35 PM

Vezi postareaNataly, la 13 April 2012 - 05:28 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 13 April 2012 - 05:14 PM, a spus:

Saltimbocca alla romana - în afara faptului ca se pregateste în doi timpi si trei miscari, este deliciosa si potriveste perfect pe o masa festiva. Ingredientele trebuie sa fie neaparat de calitate foarte buna si proaspete, datorita modului de preparare foarte scurt. Ca garnitura am servit cartofi noi cu rozmarin. Orice garnitura ati servi pe lînga Saltimbocca alla romana, preparati-o înainte de a rumeni carnea.


Arata asa de bine....si eu voi face cartofi noi dar cu alt fel de carnita.

Nu îti place carnea de vitel?
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 13 April 2012 - 05:49 PM

Vezi postareaMaya, la 13 April 2012 - 05:35 PM, a spus:

Nu îti place carnea de vitel?



Nici mie "nu-mi place", ca-i cea mai scumpa carne de pe aici - peste 30de euroi per kg :thumleft:

#5 Useril este offline   boariu iuliana 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationDublin

Postat 13 April 2012 - 05:59 PM

la fel si io o fac dar cu purcel :thumleft: ca e preferat.Am frica de carnea de vita cind vine vorba de grill sau prajit.Mereu dau gres asa ca o folosesc doar la ciorbe si tocanite ca acolo o prefer,face sosul mai bun.
By the way,arata f bine.

#6 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 April 2012 - 06:29 PM

Vezi postareaMariaSan, la 13 April 2012 - 05:49 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 13 April 2012 - 05:35 PM, a spus:

Nu îti place carnea de vitel?



Nici mie "nu-mi place", ca-i cea mai scumpa carne de pe aici - peste 30de euroi per kg :thumleft:

Eh, asa din cînd în cînd merge :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 April 2012 - 06:32 PM

Vezi postareaboariu iuliana, la 13 April 2012 - 05:59 PM, a spus:

la fel si io o fac dar cu purcel :thumleft: ca e preferat.Am frica de carnea de vita cind vine vorba de grill sau prajit.Mereu dau gres asa ca o folosesc doar la ciorbe si tocanite ca acolo o prefer,face sosul mai bun.
By the way,arata f bine.

Iuliana, cu carnea de vita, na, poate o fi mai greu sa-i prinzi "punctul", dar asta de vitel, subtire, prajita scurt e tot timpul frageda si total diferita la gust fata de aia de vita. Asta o manînca chiar si fiica-mea, pe cînd vita nu-i place deloc!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 April 2012 - 07:14 PM

Ma crezi ca n-am facut niciodata?
Insa fac cotlet de porc cu multa salvie la tigaie si cu vin si e super bun!
Deci si saltimbocca ta tre' sa fie gustoasa rau :thumleft: !

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,569
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 April 2012 - 10:38 PM

Simplu si bun, imi place mult garnitura de cartofi.

#10 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 April 2012 - 10:48 PM

Mai ai o portie...ca incalec pe matura si viiiiiiiiiiiiiiiiiin.
superb arata. salvie am in gradina...restul se gaseste :occasion14:

#11 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 14 April 2012 - 10:44 AM

Vezi postareaany_annette, la 13 April 2012 - 07:14 PM, a spus:

Ma crezi ca n-am facut niciodata?

Nu, nu te crez :occasion14:
Merita incercata macar odata in viata.
Dupa care se mai adauga inca odata si alta data, si alta data,si alta data....
Cu curaj! Vitelul s-a scarificat deja pentru noi. Nu mai da nici cu copita, nici cu cornitele :D

Stie ea Maya ce spune(si prepara) :D
Ma bucur ca ai postat si aici reteta acesta clasica.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#12 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 14 April 2012 - 02:41 PM

Eu am sa ma risc, dar as face cu cartofi noi cu unt, ne prajiti, copti, doar aburiti.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#13 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 April 2012 - 02:33 PM

Vezi postareaany_annette, la 13 April 2012 - 07:14 PM, a spus:

Ma crezi ca n-am facut niciodata?
Insa fac cotlet de porc cu multa salvie la tigaie si cu vin si e super bun!
Deci si saltimbocca ta tre' sa fie gustoasa rau :-* !

Any, tre sa le faci si asa, cu carne de vitel! :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#14 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 April 2012 - 02:34 PM

Vezi postareaAdriana, la 13 April 2012 - 10:38 PM, a spus:

Simplu si bun, imi place mult garnitura de cartofi.

Si mie! Cartofii parca-s facuti pentru rozmarin :-*
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#15 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 April 2012 - 02:35 PM

Vezi postareastella, la 13 April 2012 - 10:48 PM, a spus:

Mai ai o portie...ca incalec pe matura si viiiiiiiiiiiiiiiiiin.
superb arata. salvie am in gradina...restul se gaseste :)

Nu mai am, Stella, dar mai fac! Nu vezi ce rapid se face? Sa ajungi la fix, îti tre' matura lu' Harry Potter :-*
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#16 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 April 2012 - 02:36 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 14 April 2012 - 10:44 AM, a spus:


Ma bucur ca ai postat si aici reteta acesta clasica.

Clasica si simpla, delicioasa, si uite ca totusi multi n-au încercat-o! De aia am postat-o, sa-i animez! :-*
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#17 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 April 2012 - 02:38 PM

Vezi postareazerda, la 14 April 2012 - 02:41 PM, a spus:

Eu am sa ma risc, dar as face cu cartofi noi cu unt, ne prajiti, copti, doar aburiti.

Merge si cu cartofi fierti, stropiti cu unt sau nu (ca este sosulet de la carne) si ceva patrunjel prosapat. Minunat si asa!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi