

Ingrediente:
- 9 felioare subtiri (5-6 mm) de vitel*
- 9 felii sunca de Parma
- 9 frunze de salvie
- 50 g unt
- 1 pahar vin alb sec
- ulei de masline
- piper
*Am cumparat felioarele gata taiate de macelar, dar bineînteles ca se poate taia si acasa.
Se foloseste carne din partea de sus a piciorului din spate. Vezi link.

Se pipereaza feliile de carne. Nu se sareaza. Puteti sara în final daca e nevoie.

Pe fiecare felie de carne se lipeste cîte o felie de sunca de Parma, apasînd usor cu palma.
Deasupra se pune cîte o frunza de salvie care se fixeaza cu o scobitoare.


Se topeste si încinge untul.

Se prajesc feliile pe ambele parti, la foc iute pîna se rumenesc usor.
Eu le-am prajit prima data pe partea cu frunza de salvie.

Se scot din tigaie si se pastreaza calde.

Fondul din tigaie se stinge cu vin si se lasa sa fiarba pîna scade considerabil... sau nu

Sosuletul obtinut se toarna peste feliile de carne si se servesc fierbinti.

Pofta buna!


Ajutor












