Forum Culinar: Cheesecake cu gorgonzola - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cheesecake cu gorgonzola

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 April 2012 - 10:05 PM

E un aperitiv perfect pentru musafiri, un aperitiv de sarbatoare.
Reteta am gasit-o pe site-ul cookaround postata de francesco82.

Ingrediente pentru o tava rotunda cu fund detasabil de 19 cm:

100 gr crackers
80 gr unt moale
250 gr ricotta
200 gr de gorgonzola dulce
8 gr foi de gelatina
o tija de telina
200 gr smantana
50 gr miez de nuca
sare
piper

Se pune gelatina la inmuiat in apa rece.
Se macina crackersii bine de tot, se adauga untul moale si se amesteca bine la mixer (cu lame).

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13346926983404.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13346927117006.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13346927270013.jpg

Tapetam fundul tavii cu hartie de copt, inchidem inelul si punem compozitia de crackers si unt. Nivelam bine cu o lingura si incercam sa facem stratul uniform. Dam la frigider.
Eu am pus deci numai pe fundul tavii hartie si nu am avut probleme, nu s-a lipit de peretii inelului. Trebuie insa scos usor usor.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13346927482229.jpg

Stoarcem gelatina si o punem la incalzit intr-un ibric cu smantana pana se topeste.
Amestecam la mixer tija de telina taiata bucati, ricotta, gorgonzola, nucile si smatana in care am topit gelatina, sare, piper.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13346928099581.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13346929797744.jpg

Turnam compozitia obtinuta in tava peste baza facuta initial.
Se da la frigider cel putin 3 ore. Eu am lasat-o de seara pana a doua zi la pranz.
Puteti decora cu ce vreti voi: frunze de telina, miez de nuca, ceapa ciorii. Eu l-am lasat chel.
Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13346930452479.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13346930949503.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13346931171436.jpg

Conversie termomix:
Se macina crackersii 5 secunde la viteza 7.
Se adauga untul moale: 20 sec, viteza 4.
Punem compozitia in forma.
Se incalzeste smantana 3 minute, 70 grade, viteza 3.
Se adauga gelatina stoarsa si se amesteca 30 secunde viteza 4.
Unim restul ingredientelor: tija de telina bucatele, ricotta, gorgonzola, nuci, sare, piper 20 secunde viteza 5.
Se varsa peste baza din tava si se da la frigider.

#2 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 17 April 2012 - 10:15 PM

Super!!! :occasion14: Asta precis i-ar place jupanului!!! :D (mie precis nu!!! :rolleyes:)
Problema ar fi ca n-am tava de 19. Ghinion. Tre' sa ne sacrificam si sa dam gata o tava de 26... :P

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 April 2012 - 10:19 PM

Mersi, ma atrage mult, pune linkul si la retete pentru Thermomix :occasion14:

#4 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 April 2012 - 10:28 PM

Vezi postareaFoxyy, la 17 April 2012 - 10:15 PM, a spus:

Super!!! :occasion14: Asta precis i-ar place jupanului!!! :D (mie precis nu!!! :rolleyes:)
Problema ar fi ca n-am tava de 19. Ghinion. Tre' sa ne sacrificam si sa dam gata o tava de 26... :P


Pentru o forma mai mare trebuie marita doza la baza.
Iar restul compozitiei cred ca e ok, o sa vina mai joasa dar cred ca n-are nimic.

#5 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 April 2012 - 10:30 PM

Vezi postareaAdriana, la 17 April 2012 - 10:19 PM, a spus:

Mersi, ma atrage mult, pune linkul si la retete pentru Thermomix :rolleyes:


Se poate face si in forme individuale, asta daca ai forme de silicon si nu ma indoiesc ca ai :D !
Ok, merg sa pun link :occasion14: .

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 April 2012 - 10:37 PM

Asa-i buna idee cu forme individuale :occasion14:

#7 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 17 April 2012 - 10:51 PM

super, asta trebuie incercat la cat imi place gorgonzola :)
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#8 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 17 April 2012 - 11:08 PM

Any, ce fina e!
sunt mare amatoare de gorgonzola, acum am descoperit si in RO sursa unde gasesc ceva mai bunutz decat ce gaseam al raft! Mai trebuie doar sa termin de slabit. Sorina, boni cum se poate monticiza blatul?

Foxyy, dar in forma rotunda pe hartie de copt si apoi o scoti cu totul, ce are? Decorezi marginea, pa si putzi! :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 April 2012 - 11:19 PM

Vezi postareaIoana, la 17 April 2012 - 10:51 PM, a spus:

super, asta trebuie incercat la cat imi place gorgonzola :)


Atunci sigur o sa-ti placa :) .

Vezi postareaDaniella, la 17 April 2012 - 11:08 PM, a spus:

Any, ce fina e!
sunt mare amatoare de gorgonzola, acum am descoperit si in RO sursa unde gasesc ceva mai bunutz decat ce gaseam al raft! Mai trebuie doar sa termin de slabit. Sorina, boni cum se poate monticiza blatul?

Foxyy, dar in forma rotunda pe hartie de copt si apoi o scoti cu totul, ce are? Decorezi marginea, pa si putzi! :)


Da, intr-adevar e foarte fina :) .

#10 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 April 2012 - 07:37 AM

Minunat arata Anutza...o sa o tin minte la un bufet s-o pun in practica.

#11 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 April 2012 - 09:38 AM

Vezi postareastella, la 18 April 2012 - 07:37 AM, a spus:

Minunat arata Anutza...o sa o tin minte la un bufet s-o pun in practica.


E ideala si pentru bufet, din cantitatea asta se pot infrupta multe persoane.
Stella =))

#12 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 April 2012 - 12:15 PM

Da, da , da... la bufet m-am gandit si eu.Taiata cuburi, adaptata la un finger food.Very classy Any! =))

#13 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 18 April 2012 - 12:21 PM

Abia astept s-o fac si eu! Merci de reteta!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#14 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 April 2012 - 12:43 PM

Vezi postareaEataly, la 18 April 2012 - 12:15 PM, a spus:

Da, da , da... la bufet m-am gandit si eu.Taiata cuburi, adaptata la un finger food.Very classy Any! :notworthy:


Lili :notworthy: .

Vezi postareaMaya, la 18 April 2012 - 12:21 PM, a spus:

Abia astept s-o fac si eu! Merci de reteta!


Cu placere Maya! Si eu abia astept :rolleyes: !

#15 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 April 2012 - 06:38 PM

Vezi postareaEataly, la 18 April 2012 - 12:15 PM, a spus:

Da, da , da... la bufet m-am gandit si eu.Taiata cuburi, adaptata la un finger food.Very classy Any! =))

in genul cum facusem eu cu dacquoise cu crema de gorgonzola
Imagine postata

#16 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 April 2012 - 06:53 PM

Trebuie taiat cu grija, sa nu se faramiteze baza, nu uitati ca nu e aluat, e numai crackers cu unt =))

#17 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 19 April 2012 - 12:20 PM

Dragoste la prima vedere, any...daca sunt sanatoasa m-as incumeta de Sf. Gheorghe, mai greu cu tava, ca am trei cu inel si toate-s mari, dar ma descurc eu, asta sa fie baiul.
Mutumesc de impartasanie! :biggrin:

#18 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 April 2012 - 12:27 PM

Vezi postareaGelutza, la 19 April 2012 - 12:20 PM, a spus:

Dragoste la prima vedere, any...daca sunt sanatoasa m-as incumeta de Sf. Gheorghe, mai greu cu tava, ca am trei cu inel si toate-s mari, dar ma descurc eu, asta sa fie baiul.
Mutumesc de impartasanie! :love7:


Daca-s mai mari maresti baza de crackers cu unt si in functie de cat de mare e tava iti dai tu seama cat trebuie sa maresti sau nu compozitia de deasupra. Sau deloc, ca oricum e mai inalta.

Gela eu iti doresc sanatate multa :biggrin: !!!

#19 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 19 April 2012 - 05:21 PM

Vezi postareaany_annette, la 17 April 2012 - 10:05 PM, a spus:


Ingrediente pentru o tava rotunda cu fund detasabil de 19 cm:

100 gr crackers... Wasa 24% fibre, sau direct tarate, sau faci Wasa dupa reteta lui Boni
80 gr unt moale
250 gr ricotta... branza cu perline (imi scapa pe moment numele) Sau voi puteti sa folositi branza proaspata (la mine nu se gaseste) foaaaarte bine scursa
200 gr de gorgonzola dulce
8 gr foi de gelatina
o tija de telina
200 gr smantana
50 gr miez de nuca
sare
piper




Si gata, trebuie doar sa-l mai fac... si am sa-l fac.
Any :occasion14: :director: :violent1: :tongue3: =))
Sorina

#20 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 April 2012 - 05:24 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 19 April 2012 - 05:21 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 17 April 2012 - 10:05 PM, a spus:


Ingrediente pentru o tava rotunda cu fund detasabil de 19 cm:

100 gr crackers... Wasa 24% fibre, sau direct tarate, sau faci Wasa dupa reteta lui Boni
80 gr unt moale
250 gr ricotta... branza cu perline (imi scapa pe moment numele) Sau voi puteti sa folositi branza proaspata (la mine nu se gaseste) foaaaarte bine scursa
200 gr de gorgonzola dulce
8 gr foi de gelatina
o tija de telina
200 gr smantana
50 gr miez de nuca
sare
piper




Si gata, trebuie doar sa-l mai fac... si am sa-l fac.
Any :occasion14: :director: :violent1: :tongue3: =))



=)) Sorina :D
Branza de care zici - fiocchi di latte? Foarte buna mie imi place grozav.

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi