Cheesecake cu gorgonzola
#1
Postat 17 April 2012 - 10:05 PM
Reteta am gasit-o pe site-ul cookaround postata de francesco82.
Ingrediente pentru o tava rotunda cu fund detasabil de 19 cm:
100 gr crackers
80 gr unt moale
250 gr ricotta
200 gr de gorgonzola dulce
8 gr foi de gelatina
o tija de telina
200 gr smantana
50 gr miez de nuca
sare
piper
Se pune gelatina la inmuiat in apa rece.
Se macina crackersii bine de tot, se adauga untul moale si se amesteca bine la mixer (cu lame).
Tapetam fundul tavii cu hartie de copt, inchidem inelul si punem compozitia de crackers si unt. Nivelam bine cu o lingura si incercam sa facem stratul uniform. Dam la frigider.
Eu am pus deci numai pe fundul tavii hartie si nu am avut probleme, nu s-a lipit de peretii inelului. Trebuie insa scos usor usor.
Stoarcem gelatina si o punem la incalzit intr-un ibric cu smantana pana se topeste.
Amestecam la mixer tija de telina taiata bucati, ricotta, gorgonzola, nucile si smatana in care am topit gelatina, sare, piper.
Turnam compozitia obtinuta in tava peste baza facuta initial.
Se da la frigider cel putin 3 ore. Eu am lasat-o de seara pana a doua zi la pranz.
Puteti decora cu ce vreti voi: frunze de telina, miez de nuca, ceapa ciorii. Eu l-am lasat chel.
Conversie termomix:
Se macina crackersii 5 secunde la viteza 7.
Se adauga untul moale: 20 sec, viteza 4.
Punem compozitia in forma.
Se incalzeste smantana 3 minute, 70 grade, viteza 3.
Se adauga gelatina stoarsa si se amesteca 30 secunde viteza 4.
Unim restul ingredientelor: tija de telina bucatele, ricotta, gorgonzola, nuci, sare, piper 20 secunde viteza 5.
Se varsa peste baza din tava si se da la frigider.
#2
Postat 17 April 2012 - 10:15 PM
Problema ar fi ca n-am tava de 19. Ghinion. Tre' sa ne sacrificam si sa dam gata o tava de 26...
#4
Postat 17 April 2012 - 10:28 PM
Foxyy, la 17 April 2012 - 10:15 PM, a spus:
Problema ar fi ca n-am tava de 19. Ghinion. Tre' sa ne sacrificam si sa dam gata o tava de 26...
Pentru o forma mai mare trebuie marita doza la baza.
Iar restul compozitiei cred ca e ok, o sa vina mai joasa dar cred ca n-are nimic.
#8
Postat 17 April 2012 - 11:08 PM
sunt mare amatoare de gorgonzola, acum am descoperit si in RO sursa unde gasesc ceva mai bunutz decat ce gaseam al raft! Mai trebuie doar sa termin de slabit. Sorina, boni cum se poate monticiza blatul?
Foxyy, dar in forma rotunda pe hartie de copt si apoi o scoti cu totul, ce are? Decorezi marginea, pa si putzi!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#9
Postat 17 April 2012 - 11:19 PM
Ioana, la 17 April 2012 - 10:51 PM, a spus:
Atunci sigur o sa-ti placa .
Daniella, la 17 April 2012 - 11:08 PM, a spus:
sunt mare amatoare de gorgonzola, acum am descoperit si in RO sursa unde gasesc ceva mai bunutz decat ce gaseam al raft! Mai trebuie doar sa termin de slabit. Sorina, boni cum se poate monticiza blatul?
Foxyy, dar in forma rotunda pe hartie de copt si apoi o scoti cu totul, ce are? Decorezi marginea, pa si putzi!
Da, intr-adevar e foarte fina .
#10
Postat 18 April 2012 - 07:37 AM
#12
Postat 18 April 2012 - 12:15 PM
#13
Postat 18 April 2012 - 12:21 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#15
Postat 18 April 2012 - 06:38 PM
#16
Postat 18 April 2012 - 06:53 PM
#17 Guest_Gelutza_*
Postat 19 April 2012 - 12:20 PM
Mutumesc de impartasanie!
#18
Postat 19 April 2012 - 12:27 PM
Gelutza, la 19 April 2012 - 12:20 PM, a spus:
Mutumesc de impartasanie!
Daca-s mai mari maresti baza de crackers cu unt si in functie de cat de mare e tava iti dai tu seama cat trebuie sa maresti sau nu compozitia de deasupra. Sau deloc, ca oricum e mai inalta.
Gela eu iti doresc sanatate multa !!!
#19
Postat 19 April 2012 - 05:21 PM
any_annette, la 17 April 2012 - 10:05 PM, a spus:
Ingrediente pentru o tava rotunda cu fund detasabil de 19 cm:
100 gr
80 gr unt moale
250 gr
200 gr de gorgonzola dulce
8 gr foi de gelatina
o tija de telina
200 gr smantana
50 gr miez de nuca
sare
piper
Si gata, trebuie doar sa-l mai fac... si am sa-l fac.
Any
#20
Postat 19 April 2012 - 05:24 PM
sorinadaniela, la 19 April 2012 - 05:21 PM, a spus:
any_annette, la 17 April 2012 - 10:05 PM, a spus:
Ingrediente pentru o tava rotunda cu fund detasabil de 19 cm:
100 gr
80 gr unt moale
250 gr
200 gr de gorgonzola dulce
8 gr foi de gelatina
o tija de telina
200 gr smantana
50 gr miez de nuca
sare
piper
Si gata, trebuie doar sa-l mai fac... si am sa-l fac.
Any
Sorina
Branza de care zici - fiocchi di latte? Foarte buna mie imi place grozav.