Forum Culinar: Fursecuri 'Scoici' - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Fursecuri 'Scoici'

#1 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 29 April 2012 - 12:24 PM

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1267-13356934705801.jpg

Reteta o am de la mama mea,care nu mai tine minte de unde-a 'pescuit-o' in urma cu ani buni.

Pentru o portie e nevoie de:

200gr branza de vaci
1 ou
50 gr unt topit
70 gr zahar(daca sunt facute cu gem foarte dulce,cantitatea de zahar poate fi redusa si mai mult)
250gr faina(variaza, insa,in functie de cat e de uscata branza)
o jumatate lingurita praf de copt
zahar vanilat

Optional -gem(de visine am avut eu) si dulceata de trandafiri.

Din ingredientele mentionate,se formeaza un aluat moale si catifelat.Ca la toate aluaturile pe care le fac,nu pun niciodata toata faina care scrie in reteta odata, ci ma orientez pe parcurs daca trebuie mai multa sau mai putina.Acelasi lucru e valabil si aici,pentru ca nu e rost de-ncarcat aluatul cu faina,din moment ce obtinem un aluat nelipicios,usor de lucrat.
Aluatul obtinut se imparte in 3 si se intinde in cercuri subtiri.Cu un pahar(6cm in diametru la mine)se taie cerculete mai mici,care se ung cu foarte putin gem.Eu am incercat si cu gem, si fara.Mi-au placut mai mult cele cu gem si dulceata de trandafir(doar cat un varf de cutit).
Cercurile obtinute se impaturesc in 2,iar 'semiluna' obtinuta se impatureste inca o data.
Se dau la cuptor intr-o tava cu hartie de copt,pana sunt gata.Pentru ca sunt destul de mici,se coc destul de repede,deci sunt mereu cu ochii pe cuptor.

Imediat ce se scot din cuptor, se dau prin zahar pudra.

Desi nu e clara poza,puteti se vede inca un mod de aranjare,in forma de floare,facauta din 2 'semiluni'.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1267-13356945770095.jpg

Dat faptul ca e un pic de joaca la ele,e o reteta minunata de a fi realizata impreuna cu piticii vostri.
De obicei,le fac din 2 portii, cel putin,pentru ca una se termina mereu prea repede. :notworthy:

#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 April 2012 - 12:47 PM

Minunate scoicile tale Ellani.Imi plac aluaturile cu branza in ele, se lucreaza usor si rezultatul e uimitor. :notworthy:

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 April 2012 - 01:05 PM

Ellani, ma bucur foarte mult ca ai inceput sa postezi retete!
Cu siguranta sunt bune tare fursecurile tale!

#4 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 30 April 2012 - 08:17 PM

Vezi postareaEataly, la 29 April 2012 - 12:47 PM, a spus:

Minunate scoicile tale Ellani.Imi plac aluaturile cu branza in ele, se lucreaza usor si rezultatul e uimitor. :angryfire:


Grazie per i complimenti(nu dati cu rosii daca nu-i corect :idea: ) :Demon:

Asa e,Lili!Astea au si o consistenta interesanta-nici moale,nici crocant,nici faramicios,nu stiu cum sa explic,caci trebuie mancate sa-ntelegi mai bine ce vreau sa zic.Si-s sigura si ca lui Manu i-ar place sa lucreze la ele,mai ales c-am vazut ca-i place sa fie asistent de chef B)

Vezi postareaany_annette, la 29 April 2012 - 01:05 PM, a spus:

Ellani, ma bucur foarte mult ca ai inceput sa postezi retete!
Cu siguranta sunt bune tare fursecurile tale!


Grazie si tie,Any! :blush:
Nu promit,dar voi incerca sa vin cu retete noi(atunci cand mai scapa pe lista, printre multele pe care le fac,sau trebuie sa le fac din cele care sunt deja aici)Am mai avut porniri,dar am renuntat :P pentru ca daca tot nu stiu sa fac poze ca lumea(chiar daca fac si cate 30 cadre pentru singura poza,ce mai anti-talent innascut),mi-e si jena sa postez.Nu ca acum le fac mai delicate,dar mi-am luat deja grija de la un aparat super performant deocamdata,asa ca daca vrem sa defilam,o facem cu ce-avem :( .

Si-apoi mai e si factorul,'va fi pe plac-nu va fi,va prinde sau nu bine' cuiva.Am mai zis eu ca am sechele din copilarie si parte de unele gusturi delicate in prezent. :hungry:

Dar poate, poate voi mai urni carul din loc,in cazul in care mai reusesc sa gasesc retete interesante,caci la cate le-ati postat multe din fete si continuati s-o faceti,(cum scrisese nu mai tin minte cine ca nu mai stie oare ce nu s-a mai postat pe arta culinara)mai greu cu descoperitul retetelor originale,mai ales ca n-am facut nici a zecea parte.Si acum am in minte una,pentru sfarsit de saptamana,iar daca reusesc,iti va atrage atentia in primul rand tie :(

#5 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 04 November 2012 - 08:34 PM

Iarasi le-am facut,de dorul de a face si manca.
De data asta le-am experimentat sub alte forme

unite in flori

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1267-13520539731439.jpg

si stelute cu gem de caise

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1267-13520540101132.jpg

#6 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 04 November 2012 - 08:48 PM

Vezi postareaEllani, la 04 November 2012 - 08:34 PM, a spus:




Foarte frumoase!!!!!!!!!!!!!! :drool: =)) =)) :floare:

Sunt convinsa ca sunt si foarte bune.

#7 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 06 November 2012 - 11:45 PM

Scuze,Cerra,c-am vazut abia acum mesajul.:hug: Merci frumos :)

Noua ne-au placut mult,in toate variantele,ramane doar sa incercati daca sunteti curioase/si.

#8 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 07 November 2012 - 12:25 AM

Ellani, ce frumoase sunt stelutele :). Cred ca le pun pe lista pentru fursecute de Craciun.

#9 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 08 November 2012 - 01:51 AM

:occasion15:
Sper sa si va placa tie si tuturor care le vor incerca.

#10 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 November 2012 - 03:00 PM

Ellani, eu le-am facut cu branza "Labneh facuta de mine.
Si mi-au iesit niste pufosenii de nedescris. :wub:

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-9-13534163493634.jpg

Se fac repejor si dispar imediat.Eu le-am facut cu magiun si cu gem de mure:

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-9-13534163352169.jpg

Am dat reteta deja mai departe. :notworthy:

#11 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 20 November 2012 - 04:37 PM

Foarte bine arata fursecurile voastre, ma apuca un dor de facut!

#12 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 21 November 2012 - 01:28 PM

Vezi postareaEataly, la 20 November 2012 - 03:00 PM, a spus:

Si mi-au iesit niste pufosenii de nedescris. =))
Am dat reteta deja mai departe. =))


Apetisante ti-au iesit,de poze nici nu mai zic,caci stii ca esti profi deja!
Sa va fie de bine :lol: ,inclusiv si celor la care a mers reteta,iar mie mi se-mpufoseaza inima. =))


Vezi postareaGelutza, la 20 November 2012 - 04:37 PM, a spus:

Foarte bine arata fursecurile voastre, ma apuca un dor de facut!


=)) Gela!
Dar cine-ar zice?De parca n-am fazut cate s-au facut din dor si dragoste pentru copii acasa la domniile voastre recent,in ciuda interdictiilor medicale. =))

#13 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 26 November 2012 - 08:35 AM

Si noi cu scoicile noastre,unele cu magiun de prune, unele fara (pentru una bucata copil mofturos) foarte bune, multumim mult Ellani.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-639-13539117200321.jpg

#14 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 28 November 2012 - 09:07 PM

Cu placere,Bia! :rolleyes: Bine ca le mananca macar asa,goale :lol:

#15 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 09 December 2012 - 12:49 PM

Am inceput si eu ieri sa coc fursecuri,iar unul dintre feluri sunt si scoicile dulci,umplute cu gem de prune.Am facut o greseala,am sarit peste faza cu "se ung cu putin gem" si am pus cam mult Imagine postata ,dar tot sunt bune:

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-59-13550500667692.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-59-13550500763786.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-59-13550500794798.jpg

Reteta e pusa bine caci mi-a placut tare mult cum se lucreaza cu aluatul :)
Multumesc,Ellani :) !
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#16 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 09 December 2012 - 08:40 PM

Cu mare drag si sa va fie de bine! :love7:
Si daca tot v-au placut la gust,nu-i mare bai ca-s cu gem mai mult,banuiesc ca vor fi mancate oricum.Iar aluatul..parca si-acum il simt,catifelat, placut la mana si super usor de lucrat.Da' gata,nu mai zic nimic :71: Doar ca ma uimesc cum de-ai reusit sa le faci atatea ieri si toate aratoase.Cred ca trebuie sa ma decid si eu care sa le fac :71:

#17 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 09 December 2012 - 10:12 PM

Vezi postareaEllani, la 09 December 2012 - 08:40 PM, a spus:

Cu mare drag si sa va fie de bine! Imagine postata
Si daca tot v-au placut la gust,nu-i mare bai ca-s cu gem mai mult,banuiesc ca vor fi mancate oricum.Iar aluatul..parca si-acum il simt,catifelat, placut la mana si super usor de lucrat.Da' gata,nu mai zic nimic Imagine postata Doar ca ma uimesc cum de-ai reusit sa le faci atatea ieri si toate aratoase.Cred ca trebuie sa ma decid si eu care sa le fac Imagine postata


Vreau sa mai fac o portie de scoici,dar sub forma de cornulete,ca sa-mi stea gemul ala mult inauntru,sa nu mai dea pe dinafara.

Cum am reusit ieri sa fac tot?pai la felurile la care a trebuit sa stea aluatul la frigider(de obicei sar faza asta,dar ieri a picat bine),am facut aluatul dinainte(trei feluri de aluat),apoi am facut fursecurile Mayei,ca deja le fac aproape cu ochii inchisi,apoi am facut scoicile tale si bilele cu gem(Eataly).Apoi am inceput sa coc celelalte feluri,iar cand am fost gata am inceput cu lipit si decorat :) ;candva la miezul noptii am fost gata si chiar am avut si bucataria curatata,deja :) ,numai poze nu am mai facut aseara ca eram rupta
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#18 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 13 December 2012 - 05:01 PM

Le-am facut si eu azi. Sunt asa delicate ca parca mi-e mila sa le mananc :appl:. Eu le-am umplut cu un gem de prune cu vanilie facut acum cateva saptamani.
Merci, Ellani.

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-729-13554108731214.jpg

#19 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 13 December 2012 - 08:15 PM

Vezi postareapetunie, la 09 December 2012 - 10:12 PM, a spus:

Vreau sa mai fac o portie de scoici,dar sub forma de cornulete,ca sa-mi stea gemul ala mult inauntru,sa nu mai dea pe dinafara.
Cum am reusit ieri sa fac tot?Apoi am inceput sa coc celelalte feluri,iar cand am fost gata am inceput cu lipit si decorat :) ;candva la miezul noptii am fost gata si chiar am avut si bucataria curatata,deja ;) ,numai poze nu am mai facut aseara ca eram rupta


N-am incercat,dar nu cred sa fie vreo problema nici in forma de cornulete.Te cred si eu ca dupa o asemenea productie,numai a poze nu-ti mai era.Trebuie si eu sa ma mobilizez,mai rau insa ca nici nu m-am decis pe care sa le fac :santa:

Vezi postareaKiva, la 13 December 2012 - 05:01 PM, a spus:

Le-am facut si eu azi. Sunt asa delicate ca parca mi-e mila sa le mananc :hug:. Eu le-am umplut cu un gem de prune cu vanilie facut acum cateva saptamani.
Merci, Ellani.


Sa va fie de bine,ma bucur tare mult ca plac. :-* E atmosfera de Craciun deja,din cate vad in poza. :blush:
Sotul meu de multe ori zice,atunci cand ia de pe platou ceva care-i place foarte mult :"Ce bine-ar fi sa iei,dar si s-apara altele in loc".Astea ,mai ales,fiind asa mai piticute,se termina vazand cu ochii.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi