Forum Culinar: Tarta sarata cu carnati, brie si seminte de fenicul - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta sarata cu carnati, brie si seminte de fenicul

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 May 2012 - 05:42 PM

Imi plac mult tartele sarate.
Se pot prepara inainte si sunt perfecte pentru orice ocazie: mese cu prietenii, gustari rapide, picnic, buffet finger food.
Mancata calduta e delicioasa, dar e buna si rece.
De data asta noi am servit-o la tara in aer liber, pe langa gratar cu un pahar de bere.

Ingrediente pentru o tava rotunda de 27 de cm:
1 aluat rotund de foietaj
250 gr de carnati fara pielita
150 gr branza Brie
2 oua + 1 ou pentru uns
150 ml de smantana
50 gr branza emmentaler
cateva rosioare uscate in ulei
seminte de fenicul

In primul rand ne ocupam de carnati. Dam jos pielita si-i rupem bucatele mici cu mana, pe care le punem intr-o tigaie fara nimic altceva la foc vioi sa prinda culoare.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13367508247659.jpg

Pregatim o farfurie cu hartie absorbanta si-i punem la scurs.
Intr-un castron amestecam ouale cu smantana si branza emmentaler data la razatoarea mica.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13367508500856.jpg

Aluatul de foietaj il punem cu hartie de copt dedesubt intr-o tava si-l intepam cu furculita din loc in loc.
Punem deasupra bucatelele de carnati, branza Brie taiata bucatele, rosiile uscate scurse de ulei si taiate bucatele si amestecul de oua.
Presaram deasupra seminte de fenicul.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13367508777502.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13367508858495.jpg

Ungem de jur imprejur foietajul cu un ou batut.
Dam la cuptor la 200 de grade circa 30 de minute.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13367509187316.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13367509309038.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-13-13367509432947.jpg

#2 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 May 2012 - 07:34 PM

Vaii Any eu sunt moarta dupa chestiile astea sarate ,nu bat cu dulcele dar astea!!! ... :hungry:

Chiar tot am zis sa fac si eu diverse (paste si sosuri si etc)cu carnat proaspat ''dez'matzat'' :) aka' scos din matz'

Arata bestial tarta :)

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 May 2012 - 07:57 PM

Vezi postareaGeany, la 11 May 2012 - 07:34 PM, a spus:

Vaii Any eu sunt moarta dupa chestiile astea sarate ,nu bat cu dulcele dar astea!!! ... :hungry:

Chiar tot am zis sa fac si eu diverse (paste si sosuri si etc)cu carnat proaspat ''dez'matzat'' :) aka' scos din matz'

Arata bestial tarta :)


dezmatzat :)
Eu avusesem luat carnati sa fac la gratar.
Mi-a ramas o bucatica si i-am pus gand rau :) .
Si-apoi restul cu cea aveam prin frigider. Dar s-a dovedit a fi buna tare combinatia.
Ma bucur ca-ti place Geanino si eu is terminata dupa tarte sarate!

#4 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 May 2012 - 09:22 PM

=)) Mi-e si frica sa fac,ai mei mananca deasta 1 triunghi restul...ghici?! =)) =))

#5 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 12 May 2012 - 08:19 AM

eu nu sant fan carnat, cu ce ma sfatuiesti sa-l inlocuiesc. vreau sa mananc si eu, daca fac asa mananca numai el =))

#6 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 12 May 2012 - 09:36 AM

Vezi postareaAngel, la 12 May 2012 - 08:19 AM, a spus:

eu nu sant fan carnat, cu ce ma sfatuiesti sa-l inlocuiesc. vreau sa mananc si eu, daca fac asa mananca numai el =))


Mirelu', ar merge bine cu niste felii de jambon (neprajite). ca chorizo, fiind oarecum picant, nu cred ca e tocmai indicat pt. stomacul tau. =))

#7 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 12 May 2012 - 09:54 AM

nici prin minte nu mi-a dat de jambon. si bacon ar fi bun cred. ma ducea gandul la pui taiat micut dar la asta nu.
daca aveam seminte si brie acum ma apucam. o las pe maine-poimaine

#8 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 May 2012 - 10:59 AM

Mirela, cand am citit, la kaizer m-a dus mintea imediat.
Dar, cu brie merge de minune prosciutto cotto, adica jambon.

#9 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 13 May 2012 - 02:48 PM

Ieri am vazut reteta si i-am pus gand rau. Aveam niste carnati in frigider si niste branza brie ce se apropia cu pasi grabiti spre data de expirare, am dat o fuga la magazin si-am luat foietaj, numai ca seminte de fenicul n-am avut iar la magazinele unde ar putea avea (ca n-am cumparat niciodata) era inchis. Si-am mai schimbat branza emmentaler cu mozzarella.
Oricum, a iesit foarte gustoasa.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1290-13369130677511.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1290-13369133106915.jpg

#10 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 May 2012 - 03:20 PM

Frumoasa si gustoasa :lol: !
Nu-i musai sa pui seminte de fenicul, mie mi-a dat prin cap sa le pun pentru ca se imbina bine gustul cu carnea de carnati.

#11 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 May 2012 - 08:04 PM

arata bine si cred ca e o nebunie de gusturi! :thumleft:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#12 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 May 2012 - 08:20 PM

Vezi postareaDaniella, la 13 May 2012 - 08:04 PM, a spus:

arata bine si cred ca e o nebunie de gusturi! :hungry:


Merci frumos, intr-adevar e buna. Cel putin noua ne-a placut.

#13 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 13 May 2012 - 10:24 PM

Imi place reteta ta Any ... s-a notat :hungry: ! Merci!
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#14 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 May 2012 - 10:31 PM

Vezi postareaRia, la 13 May 2012 - 10:24 PM, a spus:

Imi place reteta ta Any ... s-a notat :( ! Merci!


Ria, sper sa-ti placa si tie ca noua ne place mult :hungry: !

#15 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 15 May 2012 - 07:43 PM

Mersi mult de reteta, Any! M-a scos ieri la liman, e minunata pentru retete facute "la rapid". Azi am avut doua colege la masa si ieri,terminînd jobul foarte tarziu nu stiam ce as putea sa fac repede. Am gasit din fericire salsicia proaspat, normal si cu fenicul. E in premiera la noi, de multi ani il caut. Asa ca, ta-daaa! Din toata tava au ramas doua feliute...noroc ca am avut ieri o secunda sa pozez dovada. Excelenta!
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-12-13371037628653.jpg
P.S. Serviti-o cu o salata verde si crocanta. E delicioasa!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#16 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 May 2012 - 08:19 PM

Lori, ma bucur enorm de mult ca ai incercat-o, ca te-a scos la liman si ca ti-a placut!
Carnatii cu fenicul aici la mine se gasesc in orice macelarie :hug:. Ma bucur ca au ajuns si pe la voi :blush: .
Frumoasa e si imi place si tava in care-ai ales s-o faci!
Sa-ti fie de bine :hug: !

#17 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 15 May 2012 - 08:49 PM

Am intrat sa imi rectific mai intai scrierea cabalina (pentru nestiutori, echivalent cu scrierea cu copitele) si sa marturisesc ca din doua feliute...s-a facut una... :blush: Nu recunosc nimic, am zis!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#18 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 May 2012 - 07:56 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 15 May 2012 - 08:49 PM, a spus:

Am intrat sa imi rectific mai intai scrierea cabalina (pentru nestiutori, echivalent cu scrierea cu copitele) si sa marturisesc ca din doua feliute...s-a facut una... :blush: Nu recunosc nimic, am zis!


:lol: tu trebuia sa faci altfel. "Decupai" cu cutitul din fiecare cate putin si tot doua ramaneau -_- !

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi