Se pot prepara inainte si sunt perfecte pentru orice ocazie: mese cu prietenii, gustari rapide, picnic, buffet finger food.
Mancata calduta e delicioasa, dar e buna si rece.
De data asta noi am servit-o la tara in aer liber, pe langa gratar cu un pahar de bere.
Ingrediente pentru o tava rotunda de 27 de cm:
1 aluat rotund de foietaj
250 gr de carnati fara pielita
150 gr branza Brie
2 oua + 1 ou pentru uns
150 ml de smantana
50 gr branza emmentaler
cateva rosioare uscate in ulei
seminte de fenicul
In primul rand ne ocupam de carnati. Dam jos pielita si-i rupem bucatele mici cu mana, pe care le punem intr-o tigaie fara nimic altceva la foc vioi sa prinda culoare.
Pregatim o farfurie cu hartie absorbanta si-i punem la scurs.
Intr-un castron amestecam ouale cu smantana si branza emmentaler data la razatoarea mica.

Aluatul de foietaj il punem cu hartie de copt dedesubt intr-o tava si-l intepam cu furculita din loc in loc.
Punem deasupra bucatelele de carnati, branza Brie taiata bucatele, rosiile uscate scurse de ulei si taiate bucatele si amestecul de oua.
Presaram deasupra seminte de fenicul.


Ungem de jur imprejur foietajul cu un ou batut.
Dam la cuptor la 200 de grade circa 30 de minute.



Ajutor












