Foaia:
150 g faina, sare, 100 g unt rece, 60 ml lapte, 2 lingurite de zeama de lamaie
E foarte important ca toate ingredientele sa fie reci (eu le-am tinut 30 min la frigider inainte de a le folosi). Se amesteca faina cu untul dat pe razatoarea mare. Nu se insista ca sa nu se topeasca untul.

Se adauga laptele si zeama de lamaie cat sa formeze un aluat. Se acopera cu o folie si se da la frigider.

Umplutura
1 dovlecel mare, 1 lingura ulei, 1 catel de usturoi potrivit, 1/2 cana de branza proaspata/ricotta, 1/2 cana parmezan ras, 1/4 cana de cascaval, busuioc.
Se spala dovlecelul, dar nu se curata. Se faie felii cam de 1 cm grosime, se presara cu sare si se lasa sa se scurga apa.

Intre timp amestecam usturoiul cu uleiul si adaugam amestecurile de branza. Se sareaza si pipereaza dupa gust.

Se intinde aluatul pe masa infainata si se aseaza in tava. Se aseaza branza, lasand marginile libere.

Se aseaza dovleceii (uscati in prealabil) in cerc, deasupra branzei. Era bine daca dovleceii ar fi fost mai inghesuiti, ca la cuptor s-au strans.

Se aduna marginile aluatului spre mijloc. Se presara cu busuioc si cu o lingurita de ulei, apoi se unge cu un galbenus.

Se da cuptor la foc mediu spre mare, timp de 30-40 min sau pana se bronzeaza.

Ajutor











