Forum Culinar: Tarta sarata cu morcovi si dovlecei - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta sarata cu morcovi si dovlecei

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,569
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 June 2012 - 07:51 AM

Reteta Soniei de aici
http://ricette.giall...di-verdure.html
Ea a folosit aluat frantuzesc cumparat, eu am facut aluatul cu vin si ulei in Thermomix
http://artaculinara....ch__1
Apoi am facut sosul bechamel ca ea din 25 gr unt, 25 gr faina si 300 ml de lapte, sare si nucsoara in care am adaugat cind s-a racit 2 oua si 40 de gr de parmigiano (eu sosul si amestecatul ulterior le-am facut tot in Thermomix)
Am intins foaia, pus in forma si pus deasupra sosul, eu am folosit o forma care n-avea peretii drepti si nu e bine pentru ca din cauza asta n-am reusit sa fac sa stea feliile de legume bine in picioare, deci nu faceti ca mine ci ca ea folosind o forma cu pereti drepti
Imagine atasata: monthly_06_2012/post-4-13393937926717.jpg
Apoi am purces la asezatul feliilor cit mai frumos posibil dar nu prea am reusit, alta chestie importanta e ca feliile sa fie pe cit posibil la fel de inalte, ca sa iasa frumos
Imagine atasata: monthly_06_2012/post-4-13393938375828.jpg
Dupa ce am terminat totul am copt tarta o ora la 180°C
Imagine atasata: monthly_06_2012/post-4-1339393859703.jpg
Si gata, e foarte buna pentru ca are un gust mai delicat decit celelalte pe care le-am facut pina acum, mi-a placut :toothy9;
Imagine atasata: monthly_06_2012/post-4-13393938947663.jpg

#2 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 11 June 2012 - 09:28 AM

Arata super-delicioasa tarta ,Adriana si cu siguranta o sa o fac si eu cat de curand.E buna rece?Ma gandesc ca ar merge si la pachetelul pentru servici,asa-i?
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,569
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 June 2012 - 09:55 AM

Sigur, Stefano asta are azi la pachetel, plus o felie de dovlecei invizibili :toothy9;

#4 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 11 June 2012 - 10:24 AM

Vezi postareaAdriana, la 11 June 2012 - 09:55 AM, a spus:

Sigur, Stefano asta are azi la pachetel, plus o felie de dovlecei invizibili Imagine postata



Super,atunci!Trebuie sa cumpar astazi dovlecei si o fac pentru maine.
Mersi,Adriana :toothy9; !
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#5 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 11 June 2012 - 06:16 PM

wow, arata senzational!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,569
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 June 2012 - 06:19 PM

O idee pe care mi-a dat-o o prietena pe siteul italian si pe care data viitoare o pun in aplicare, fisiile de morcov ar putea fi inlocuite cu fisii de ardei.

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 June 2012 - 06:22 PM

Arata excelent! Am mai vazut ceva asemanator ca aranjament pe blogul Irinei.
Delicioasa combinatie!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 11 June 2012 - 09:54 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 June 2012 - 06:19 PM, a spus:

O idee pe care mi-a dat-o o prietena pe siteul italian si pe care data viitoare o pun in aplicare, fisiile de morcov ar putea fi inlocuite cu fisii de ardei.


Chiar vroiam sa intreb cu ce pot inlocui morcovul,ca nu prea il mai folosesc gatit,numai crud,si vroiam putina culoare,totusi :) .
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#9 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 12 June 2012 - 07:34 AM

Vezi postareaAdriana, la 11 June 2012 - 07:51 AM, a spus:



Cum poate sa arate !.............

#10 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 12 June 2012 - 10:50 AM

Cu ardei o sa fac si eu, nici mie nu-mi place morcovul decat crud.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#11 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 12 June 2012 - 04:36 PM

Am facut-o si eu, nu m-am putut abtine!

Habar n-am cum a iesit, nu vreau s-o tai pana nu vine Dan acasa, asa ca poza cu sectiunea , plus impresiile, dupa ce vine adoratul :toothy6:
Dar mi-a placut sa o fac - multumesc Adriana

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-243-13395117518887.jpg

Eu am pus dovlecei, morcov SI ardei copt, am vrut sa iasa mai colorata. Sa vedem cum o fi in sectiune

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,569
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 June 2012 - 04:46 PM

Deocamdata eu zic ca a iesit foarte bine, sper sa va satisfaca si gustul, ai avut o idee foarte buna cu ardeii.

#13 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 13 June 2012 - 11:31 AM

Astazi vin si cu sectiunea, ca aseara nu am mai avut putere sa ma mai ocup de asta

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-243-13395790070453.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-243-13395790538867.jpg

N-am avut rabdare sa tai mai cu grija si, in plus, aici e mai dificil totul, pentru ca toate legumele si fructele au foarte multa apa (intr-o tara 3/4 desert, macar astea sa aiba apa :D ) si eu nu am avut rabdare nici sa las sa iasa toata apa din dovlecei. In Israel am dezvoltat tehnici absolut originale pentru gatit legume :D ; de exemplu varza cu carne eu o pun la fiert fara niciun strop de apa si lasa ea singura destula ca sa fiarba si ea, si carnea! Vorbesc evident de preparat la oala sub presiune. Sau cartofii ii pun tot in oala sub presiune fara apa si cand deschid oala, la sfarsitul timpului fierberii, cartofii sunt fierti in...suc propriu :D

Dar revenid la tarta, eu am facut in felul urmator:
- dovleceii i-am feliat manual cu mana :)
- morcovii, in schimb, i-am feliat cu dispozitivul de curatat legume; a rezultat ceva foarte subtire, exact cum am vrut, pentru ca in final totul sa aiba aproximativ aceeasi textura, stiut fiind faptul ca morcovii sunt mai fermi
- faptul ca am intercalat si ardei kapia copti nu a fost doar un plus de culoare, ci a echilibrat surprinzator de pozitiv gustul tartei - merita sa incercati

Una peste alta, ne-a placut mult, o sa mai repet, mai ales ca este si foarte frumoasa, nu numai gustoasa. Sper sa-mi impresionez viitorii musafiri :)

#14 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,569
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 June 2012 - 01:14 PM

O s-o refac si eu doar cu ardei si dovlecei.
Eu cind fac tarte dintr-astea, cum nu-mi place sa vad aluatul moale dedesubt, cind termin de copt las tarta in cuptor cu usa deschisa si cuptorul stins, pe fundul lui, dedesubt are o rezistenta care pina se raceste mai coace un pic fundul tartei, cred ca poate ajuta putin si la eliminatul apei din legume.

#15 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 27 September 2013 - 03:14 PM

Am facut tarta aseara, pentru cina.

Impresii:

Aluatul l-am facut ca al Adrianei si mi s-a parut bun. Personal si in general, imi place mai mult aluat de genul asta decat foietaj.

Apoi, trebuia sa pun mai multe legume, ar fi aratat mai frumos. La gust e foarte buna, am sa mai fac. Cel mai enervant mi se pare taiatul legumelor, dar poate am sa pasez sarcina altcuiva :occasion14:

Imagine atasata: monthly_09_2013/post-341-13802875795202.jpgImagine atasata: monthly_09_2013/post-341-13802875186242.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,569
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 September 2013 - 05:03 PM

Si mie imi place foarte mult aluatul asta, de cind l-am descoperit il fac si il inlocuiesc oriunde e prevazut foetajul. Fiind aici si bechamel si legume care lasa apa foetajul ia prea multa umiditate, parerea mea, si o tarta cu foetaj ud si necopt mie nu-mi place deloc.
Asa ca aura, bine ai facut, bravo :occasion14:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi