
Mîncarica asta am facut-o acu' vreo saptamîna. De mîine cica iese si la noi soarele, vine caldura... deci trecem la salate



Ingrediente:
- 1 conopida de marime medie
- 1 portie sos bechamel mai subtire*
- 400 g carne macinata ( vita si porc)
- 2 fire de ceapa verde
- 2 fire usturoi verde
- 2 linguri pesmet înmuiat/ sau o chifla înmuiata si stoarsa
- sare, piper, nucsoara, chimen macinat fin
Se spala conopida, se desface în buchete si se aseaza înt-un vas termorezistent.

Între timp se prepara sosul. Daca doriti puteti adauga verdeata. Eu am avut marar proaspat din gradina.

*Bechamel mai subtire:
40 g faina
50 g unt
800 ml lapte
nucsoara, piper, sare
marar tocat (optional)
Se încinge untul într-o cratita. Se adauga faina si se prajeste scurt în unt amestecînd continuu cu telul.
Se adauga laptele în timp ce se amesteca cu telul. Se potriveste de sare, piper si nucsoara
si se fierbe amestecînd în continuare timp de 5 -7 minute pe foc domol.
Se toarna sosul peste buchetele de conopida.

Chiftelutele se fac din carnea macinata amestecata cu ceapa si usturoiul tocat,
se adauga pesmetul înmuiat, se potriveste de sare, piper,
nuscoara si chimen macinat apoi se framînta bine si se formeaza bilute.
Se aseaza peste conopida cu sos si se da vasul în cuptorul fixat pe 190-200°C aproximativ 50 minute.

Pofta buna!
