Forum Culinar: Crostini con fegatini di pollo - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Crostini con fegatini di pollo

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 June 2012 - 03:41 PM

N-or fi ei cei mai frumosi si aspectuosi crostini, dar va asigur ca-s deliciosi. Asta, daca bineînteles va plac ficateii de pui. Decorati cu o felioara de ardei rosu, o rosioara cherry, o felie de castravete sau altceva, acesti crostini sigur ar potrivi bine ca aperitiv. Noua ne-au placut si reci. Reteta este inspirata de la o emisiune TV, nu mai stiu care si nici pe ce canal... e o reteta din aia vazuta din mers, si facuta în functie de amintiri :) Sper macar c-am scris corect numele, daca nu, fetele din Italia, poate corectati. Merci :hungry:

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-5-13399403331357.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-5-13399403412974.jpg


Ingrediente pentru 8 portii:

  • 16 felioare bagheta
  • 300 g ficatei de pui
  • 3 fire ceapa verde
  • 30 g sunca de Parma
  • 50 ml vin alb sec
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • patrunjel proaspat
  • salvie proaspata
  • sare, piper, nucsoara


Se pregatesc ingredientele. Ficateii si sunca se toaca marunt, ceapa se taie rondele subtiri,
iar patrunjelul si salvia se toaca fin. Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie,
se adauga rondelele de ceapa si se soteaza 2-3 minute pe foc domol.
Se adauga salvia si patrunjelul tocat ( am folosit doar o frunza de salvie si tot patrunjelul din imagine ) ,
ficateii si sunca, apoi se coace mai departe pe foc domol timp de 8-10 minute, amestecînd cînd si cînd.
Se adauga vinul si se învîrte mai departe pe foc iute, pîna lichidul se evapora complet.
În acest timp se condimenteaza dupa plac cu piper proaspat rîsnit, nucsoara razuita fin si se sareaza în functie de gust.

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-5-13399403733902.jpg

În timp ce preparati ficateii, grilati felioarele de pîine stropite cu putin ulei de masline,
pe un gratar (gril electric, o tigaie de fonta... ).

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-5-1339940386272.jpg

Se împart ficateii pe felioarele de bagheta si se servesc cu mare pofta!

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-5-13399403971065.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-5-13399404071925.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 17 June 2012 - 09:58 PM

Eu sunt fan ficatei cu ceapa si paprika dulce .
Infig pita in zoft pana nu mai ramane nici o picatura in farfurie .Imagine postata
Pe paine prajita e mai delicat .
Parca vad un platou cu multa paine prajita ,ficateii tai cu rosii cherry sau cu castraveteti murat si o masa cu prietenii .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,417
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 June 2012 - 08:56 AM

E bun si perfect totul :71:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi