



Ingrediente pentru 8 portii:
- 16 felioare bagheta
- 300 g ficatei de pui
- 3 fire ceapa verde
- 30 g sunca de Parma
- 50 ml vin alb sec
- 3-4 linguri ulei de masline
- patrunjel proaspat
- salvie proaspata
- sare, piper, nucsoara
Se pregatesc ingredientele. Ficateii si sunca se toaca marunt, ceapa se taie rondele subtiri,
iar patrunjelul si salvia se toaca fin. Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie,
se adauga rondelele de ceapa si se soteaza 2-3 minute pe foc domol.
Se adauga salvia si patrunjelul tocat ( am folosit doar o frunza de salvie si tot patrunjelul din imagine ) ,
ficateii si sunca, apoi se coace mai departe pe foc domol timp de 8-10 minute, amestecînd cînd si cînd.
Se adauga vinul si se învîrte mai departe pe foc iute, pîna lichidul se evapora complet.
În acest timp se condimenteaza dupa plac cu piper proaspat rîsnit, nucsoara razuita fin si se sareaza în functie de gust.

În timp ce preparati ficateii, grilati felioarele de pîine stropite cu putin ulei de masline,
pe un gratar (gril electric, o tigaie de fonta... ).

Se împart ficateii pe felioarele de bagheta si se servesc cu mare pofta!

