Forum Culinar: PASTICCERIA ITALIANA-dulciuri de la A la Z - Forum Culinar

Salt la continut

  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

PASTICCERIA ITALIANA-dulciuri de la A la Z

#21 Useril este offline   boariu iuliana 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationDublin

Postat 19 December 2009 - 06:23 PM

Ador da ,mai ales la ciocolata,dar inca fac lista si luni ma hotarasc ce si cum fac.Sincer nu stiu inca ,mereu fac asa,sunt nehotarita. :love7:

#22 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 19 December 2009 - 06:32 PM

Chiar daca suntem in post am putut prepara alte fursecuturi :lol: :love7: ...pentru ca de gustat le-au gustat fiica si sotul meu :lol: ...fac pe cobaii pentru mine dragii de ei...verdictul a fost si de data aceasta: "Te rog mami sa faci cantitate dubla data viitoare!!!!...Sunt o minunatie!!!" :love7:
Deci azi va prezint o alta reteta super apetisanta...numai buna de preparat pt Craciun


Imagine atasata: 68_90cf18823cd1d406caf9036e98da7c01.jpg

SEMILUNE CU SEMINTE DE PIN



250g faina
200g unt
75g zahar pudra
100g alune de padure macinate
1 pliculet zahar vanilat
1 fiola de esenta de portocale
50g seminte de pin



In plus


70g ciocolata amaruie sau cu lapte
2linguri ulei de arahide


Se mixeaza untul cu zaharul, vanilia si aroma de portocale

Imagine atasata: 68_3b78e2d412cfe7499104084229f80043.jpg

Se adauga alunele de padure macinate si faina

Imagine atasata: 68_acaf334515df07d8261cb1a72e7387e3.jpg

Aluatul rezultat se tine la frigi timp de 1 ora

Imagine atasata: 68_588b3a4bf7fffa6df006fd1082deab96.jpg

Odata trecut timpul se formeaza mici suluri de aluat carora li se da forma de semilune si se trec prin seminte de pin care se preseaza fff bine de aluat..
(Insistati cu presiunea semintelor de pin altfel riscati sa va cada toate odata coapte fursecurile)

Imagine atasata: 68_47bacaf8d9f6e7e7e3ba1ed1df11ad3d.jpg

Se coc la 175°C pana devin aurii
Odata racite se trece cu una dintre extremitati prin ciocolata topita cu cele 2linguri de ulei

Imagine atasata: 68_0d1b855082bfd52aaae5a83d9d6b85e8.jpg

Imagine atasata: 68_1c0ea62174864263e3b3df2d5abe2cf2.jpg

Imagine atasata: 68_cfa2d4de4970b5b986a260136e761d14.jpg

Imagine atasata: 68_1393740550205c5a61ad651b391990eb.jpg

Aroma de portocale imbinata cu ciocolata si cu semintele de pin coapte....O NEBUNIE!!!!! :lol:

#23 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 20 December 2009 - 06:20 PM

Dora, aplauze si pupici pentru topic :sad3: :sad3: . Minunate retete. E de mare ajutor un topic in care retete care au ceva in comun ( in cazul nostru originea :mrgreen: ) sunt grupate impreuna.
Take a walk on the wild side...

artizan

#24 Useril este offline   Misha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 346
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationtimisoara

Postat 20 December 2009 - 08:23 PM

DORA :cry: :lol: :) :cry: esec total
am vrut sa fac piramidele
am inlocuit lichiorul cu suc de portocale si mam apucat
cand a fost "gata" arata ca niste cocos colorat dar afanat
am mai pus 2 oua...nik...
am mai pus suc de porto...nik...
am mai pus 3 oua -albusurile batute spuma apoi adaugate galbenusurile...nik
am mai pus suc,,,nik
si apoi am pus si 150 gr unt si am zis,ce o fi,o fi
nici vorba de a-i da forma
am pus intro tava ,am batut bine si am copt asa
sper ca atunci cand e rece sa se poata taia :cry: :cry: :cry:
daca nu...vad eu...da nu ma las...o sa mai incerc si alta data
Imagine postataImagine postata

#25 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 21 December 2009 - 01:20 PM

boariu iuliana a spus:

Ador da ,mai ales la ciocolata,dar inca fac lista si luni ma hotarasc ce si cum fac.Sincer nu stiu inca ,mereu fac asa,sunt nehotarita. :love7:


Vezi ca azi e luni...deci gata listuta?!! :) :love7: :love7:

#26 Useril este offline   boariu iuliana 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationDublin

Postat 21 December 2009 - 07:50 PM

Acum am la frigider fursecurile cu seminte de pin,sper sa-mi reuseasca bine :pupic: Urmatoarele inca nu stiu :mrgreen:

#27 Useril este offline   boariu iuliana 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationDublin

Postat 22 December 2009 - 12:41 AM

I-am bagat la cuptor si mi s-or latit =)) Stai sa-ti raportez...in loc de alune macinate am bagat martipan :D asta e greseala :mrgreen: soi =)) eci inca nu stiu rezultatul final.Sa vad cum se coc au ba.

#28 Useril este offline   boariu iuliana 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationDublin

Postat 22 December 2009 - 11:37 AM

Deci da ,i-am facut lati in tava :notworthy: Promit ca respect reteta azi.Ma duc si-mi cump alune si fac.INtrebare totusi,fara ou la astea?

#29 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 22 December 2009 - 11:54 AM

boariu iuliana a spus:

Deci da ,i-am facut lati in tava :violent1: Promit ca respect reteta azi.Ma duc si-mi cump alune si fac.INtrebare totusi,fara ou la astea?


Mmmmda...faptul ca ai pus martipan mai mult ca sigur i-a schimbat textura...puteai pune si martipan...dar musai nu trebuia sa renunti la alunele macinate...sau poti pune si migdale macinate :clown:
Si mie mi s-au mai latit un pic la cuptor...e evident...dar si-au pastrat forma
Reteta nu prevede ou in compozitie :notworthy:


#30 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 09 January 2010 - 10:34 AM

Misha a spus:

DORA :cry: :occasion14: :scratch: :cry: esec total
am vrut sa fac piramidele
am inlocuit lichiorul cu suc de portocale si mam apucat
cand a fost "gata" arata ca niste cocos colorat dar afanat
am mai pus 2 oua...nik...
am mai pus suc de porto...nik...
am mai pus 3 oua -albusurile batute spuma apoi adaugate galbenusurile...nik
am mai pus suc,,,nik
si apoi am pus si 150 gr unt si am zis,ce o fi,o fi
nici vorba de a-i da forma
am pus intro tava ,am batut bine si am copt asa
sper ca atunci cand e rece sa se poata taia :cry: :cry: :cry:
daca nu...vad eu...da nu ma las...o sa mai incerc si alta data



Draga misha imi pare rau ca nu ti-au iesit piramidele....
ceva s-a intamplat...si apoi "mareea" de oua adaugate... :roll:
nu te necaji...cu siguranta data viitoare vei reusi =))


#31 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 09 January 2010 - 11:12 AM


DOBOS IN STIL ITALIAN


Mi-a cazut cu tronc reteta asta inca de asta-vara...si tot de atunci zic c-o fac si-o fac ...
Si toata vara ziceam: o fac, o fac...sau ma rog...fac io, fac io =)) :scratch: ...trecu si toamna
si eu ii tot trageam cu o fac domne' o fac!!!!...uite ca a sosit si iarna...
si eu tot in gand cu reteta asta...

A trebuit sa vina Anul Nou....sa si treaca ;) ...
si pana la urma am facut-o domne' ca nu se mai putea!!!

Blatul retetei mi-a depasit asteptarile...are o textura superba, un gust divin si e asa de ...absorbant!!!...Sugativa nu alta!!!...Absoarbe asa de bine siropul de insiropat intr-o clipita!

In fine reteta e...mirobolanta, superba, magnifica, minunata, excelenta, divina...sa mai continui?...hai sariti cu adjective ca nu-mi mai vin in minte!!!

Veti spune: "Bine dar care reteta de-a ta n-a fost ...mirobolanta, superba, magnifica,
minunata, excelenta, divina???"..Stiu, stiu asa le-am laudat pe toate ...
dar imbinarea astora doua (blatul de cafea si panna cotta) e...e....wonderfull, beautifull, gorgeous...uite ca nu mai am adjective in romana si apelez la cele ...straineze ...
sau fiindca reteta este italiana sa zicem...buonissimo, squisito,
prelibato, meraviglioso, stupendo!!!!!

Acum dupa ce i-am facut publicitate destula :occasion14: ...sa va povestesc si reteta


Ingrediente blat de cafea

300g unt
250g zahar
1 pliculet zahar vanilat
2 linguri cafea solubila
6 oua
300g faina
2 lingurite praf de copt
3 linguri rom sau brandy
un praf de sare


Ingrediente panna cotta


750ml frisca lichida
1 baton vanilie
50g zahar
coaja rasa a 1/2 de lamaie
9 foi de gelatina (12g de agar-agar)




PREPARARE BLAT DE CAFEA


Untul se taie bucatele si se mixeaza pana la o consistenta spumoasa...

Imagine atasata: 68_fea9a9d88ed436fd6db7e371872297d8.jpg

Moment in care se adauga zaharul si zaharul vanilat...

Imagine atasata: 68_824ee7d669b4c0b256ec736ae8915f1c.jpg

Apoi cafeaua solubila...

Imagine atasata: 68_026857b2896fa8cb428235d812a1ed0f.jpg

Se adauga pe rand ouale...dupa fiecare ou se bate aproximativ 1/2minuit...

Imagine atasata: 68_901dc56008cb0e8627661600ed7f1495.jpg

Se adauga faina si praful de copt...

Imagine atasata: 68_3da369c8d0143f0551350cebff771d1a.jpg

Si apoi brandy...

Imagine atasata: 68_f669af155930130f239d07eb712282e9.jpg

Compozitia rezultata se imparte in 5 parti egale si se coace in forma tapetata cu
hartie de copt in cuptorul incins la 160°C timp de 12-15minute (in functie de cuptor)
Eu am copt in tava dreptunghiulara si apoi am decupat blaturile rotunde...

Imagine atasata: 68_376ec70985d9b4a20a7824e89d22cbda.jpg

Blatul nu trebuie sa aiba mai mult de 0.5-1cm inaltime...


Imagine atasata: 68_36de9eeb40e9d5153c9a8f3a0c826c61.jpg


Aici fac o precizare...eu am mai facut jumatate de compozitie pt ca voiam sa fie
tortul mai inalt si-mi trebuia si "material" pentru capitonarea peretilor
formei de tort



PREPARARE PANNA COTTA

Intr-o craticioara puneti frisca lichida si batonul despicat pe lung...

Imagine atasata: 68_ec8902d8d9ba3f99e6fce6660ba5d41b.jpg

Adaugati coaja de lamaie si zaharul(daca folositi frisca indulcita nu
mai adaugati zaharul...va iesi prea dulce)...

Imagine atasata: 68_627b4684147fde67c7d7574c032b22f6.jpg

Puneti frisca pe foc si fierbeti 12-15minute dupa care dati-o deoparte si
strecurati-o...cat este inca fierbinte adaugati-i gelatina inmuiata in prealabil
apa rece...eu am folosit agar-agar

Imagine atasata: 68_c0ff3a3fbf576c0393e4d14afe3437f5.jpg

Apoi dati la frigider sa se inchege



ASAMBLAREA TORTULUI


Faceti un caffè coretto (adica cafea indulcita..mai tare sau mai...moale...
depinde cum va place
la care adaugati o lingurita-doua de brandy)
Acesta va fi siropul cu care veti insiropa blaturile...


Puneti in forma(18cm) de tort pregatita cu folie transparenta primul blat...

Imagine atasata: 68_584f879c344e8bda5f4d574ec2e410eb.jpg

Imbracati si peretii formei si insiropati din belsug...

Imagine atasata: 68_e57282376863dfec038ef9fca5f1362e.jpg

Puneti deasupra blatului doua-trei linguri de panna cotta...

Imagine atasata: 68_fc28342e0acd9a196efe5c1c276a4e51.jpg

Procedati in acest fel blat-panna cotta, blat-panna cotta pana sus...

Imagine atasata: 68_7034eecdd5427b3d2da0772a908b0bad.jpg

Mie nu mi-a ajuns panna cotta (era normal pt ca l-am vrut mai inalt) si-am adaugat
ca ultim strat un mousse de cioco ce-mi ramasese la congelator...

Deci daca doriti un tort in forma de 18cm mai inaltut atunci e musai sa faceti
panna cotta mai multa...mariti cantitatea la 1 l...


Introduceti tortul la frigider peste noapte



#32 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 09 January 2010 - 11:19 AM

Iata-l scos din frigider si din forma...

Imagine atasata: 68_9359b804beaa3187a8159fa72d6f037f.jpg

Uns cu unt...

Imagine atasata: 68_7b671306c0a99e26fe5f7565b1a3252e.jpg

Invelit in pdz....

Imagine atasata: 68_3e32534d6e97e47fdce5060fb115bb6b.jpg

Si decorat...

Imagine atasata: 68_3557a9c65ee12d9f9bf64d95f1694421.jpg

Imagine atasata: 68_155096472f8fb0739bb702890f0ac0e2.jpg

Imagine atasata: 68_74565821770e1a9e9059ea44d1e1e23c.jpg

Imagine atasata: 68_47a6bbdfd012fac51734bb06801a8ff6.jpg

Imagine atasata: 68_0d11ab3c5046cd691019f4964c8c2750.jpg

Imagine atasata: 68_76ecf47de8d5548a350c6a5c94de3961.jpg

Imagine atasata: 68_ae2dfa81ea11c37e825a1035b78b57f6.jpg

Si o sexiune :scratch: :occasion14:

Imagine atasata: 68_9371ab9ba938fadb564b7c4ae6c871b8.jpg

Impresii?...Eu zic ca face concurenta cu succes Dobosului autentic!!!

Ramane sa-l incercati si sa va convingeti...

Dar sa veniti sa-mi spuneti si mie, ok?


#33 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 09 January 2010 - 11:52 AM

Ca e un tort foarte bun,sînt convinsa...dar dupa parerea mea,nu are nimic comun cu Dobosul :D
Arata impecabil,impecabil,impecabil.Nu stiu cum poti face pasta aia alba asa perfecta.E mai mult decît perfecta!
Nu are un punctulet,,o dungulita...zici ca-i facuta în photoshop!
Foarte frumos,Dora! :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#34 Useril este offline   Luanda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 174
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 09 January 2010 - 11:59 AM

[quote name="dora"]Iata-l scos din frigider si din forma...

Impresii?...Eu zic ca face concurenta cu succes Dobosului autentic!!!

Ramane sa-l incercati si sa va convingeti...

Dar sa veniti sa-mi spuneti si mie, ok?
[/quote

Pai daca e facut de tine...nu am nici un dubiu! Dora, pe mine nu mai ma uimesti pt ca eu ma astept sa vad cele mai frumoase si bune torturi la topicele tale. E tortura sa le vad. :floare:

#35 Useril este offline   Luanda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 174
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 09 January 2010 - 12:03 PM

Maya a spus:

Ca e un tort foarte bun,sînt convinsa...dar dupa parerea mea,nu are nimic comun cu Dobosul :D
Arata impecabil,impecabil,impecabil.Nu stiu cum poti face pasta aia alba asa perfecta.E mai mult decît perfecta!
Nu are un punctulet,,o dungulita...zici ca-i facuta în photoshop!
Foarte frumos,Dora! :floare:


Maya, hai sa fim carcotase.

dora, daca ma uit bine la al doilea si al treilea rand de blat, vad ca nu sunt perfect drepte. Sunt usor undulate. Pai se paote??? :D

#36 Useril este offline   ortansa 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 09 January 2010 - 01:58 PM

cu toate ca faci ceva poze la produsul final,eu tot nu ma satur privindu-ti torturile,parca vreau mai multe,parca nu le cuprind cu privirea cum trebuie:-)
Dobos n-am facut pana acum, desi imi propusesem de sarbatori,dar din cate am vazut in reteta,crema Dobosului e pe baza de unt-nu frisca si gelatina.probabil ca Dora se refera la blat mai mult sau la tehnica coacerii ,in cerculete,pe rand-care este la fel ca la Dobos,nu?

#37 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 09 January 2010 - 04:31 PM

Draga Dora,bine te-am regasit (si)aici!Din nou reusesti sa ne surprinzi cu ceva dulce!Intradevar ingredientele acestui dobos (cafea solubila,brandy,lamaie,baton de vanilie...)sunt mai aparte ,astfel incat i-mi permit sa-l numesc "Dobos elegant" iar varianta pe care o stiu eu "dobos clasic",sper sa nu se supere "domnul dobos". :floare:
Te rog frumos, poti sa ne destainui cum faci pasta de zahar?
Iti multumesc anticipat.

#38 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 09 January 2010 - 04:43 PM

Dora, frumos ca intotdeauna, zau, faci minuni cu pasta de zahar...dar cum a spus si Maya, tortul acesta n-are nici o legatura cu dobosul, nu-s nici macar veri, asa ca nu pot fi la concurenta :floare:
Take a walk on the wild side...

artizan

#39 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 09 January 2010 - 06:30 PM

Sa-mi trag ochiu ! =)) :shock: :) :shock:

Ce mi-o fi venit sa intru aici?
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#40 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 09 January 2010 - 08:01 PM

Maya a spus:

Ca e un tort foarte bun,sînt convinsa...dar dupa parerea mea,nu are nimic comun cu Dobosul =))
Arata impecabil,impecabil,impecabil.Nu stiu cum poti face pasta aia alba asa perfecta.E mai mult decît perfecta!
Nu are un punctulet,,o dungulita...zici ca-i facuta în photoshop!
Foarte frumos,Dora! :)




Draga Miha...ai perfecta dreptate...doar ca eu am intitulat asa tortul deoarece singura asemnanare este dispunerea blaturilor-crema si a coacerii lor separat...eu ma refeream strict la aspectul sectiunii...daca am indus lumea in eroare imi cer scuze :)... dar poate fi considerat o varianta italiana a Dobosului doar cu diferenta ingredientelor blatului si pannei cotta specifice italiene, de ce nu?...

Intr-adevar eu prelucrez foto cu photoshop-ul...dar prelucrez numai fondul ;) =)) ...pt a ascunde imperfectiunile din jur...pereti stropiti, alea-alea ;) :)
Pentru exemplificare atasez si fotografiile "nude" asa cum au fost facute inainte de prelucrare
Sa nu-mi aud vorbe ca postez ...trucaje ;) =))


Poza prelucrata

Imagine atasata: 68_0f423ea0129e77741073f24e7b639ee2.jpg


Poza virgina


Imagine atasata: 68_1255a7ac07b1a70e25bdc9537310e9d6.jpg

Dupa cum se observa nu am intervenit cu nimic asupra pastei de zahar sau a exteriorului tortului...deci nu mint...intr-adevar asa imi ies torturile :(
Repet: nu intervin decat asupra fondului!!!!!


Arata acest topic


  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi