-600 g somon filetat (wild)
-400 ml supa de legume
-200 ml vin alb
-100 ml smîntîna subtire de frisca(neîndulcita)
-1 lingura marar tocat
-1 lingura faina
-2 catei de usturoi
-1/2 ceapa
-1/2 lamîie
-ulei de masline
-sare
-piper
Jumateatea de ceapa si cei doi catei de usturoi, se prajesc scurt în ceva ulei de masline.
Nu trebuie sa se rumeneasca, sînt doar pentru a da aroma uleiului.

Se adauga lingura de faina, se amesteca bine aproximativ un minutel, dupa care se stinge cu vin si supa. Se lasa la fiert pe foc mic,
timp de 10 minute pentru a se evapora alcoolul. Se da focul la minim, se adauga mararul tocat si smîntîna,
si se mai fierbe 1-2 minute. Acoperim vasul, oprim focul si pastram la cald.

Somonul se stropeste cu lamîie.

Se condimenteaza cu sare si piper,
apoi se pensuleaza cu o lingura de ulei si se aseaza pe grilul încins la maxim.
Se lasa 1 minut pe fiecare parte,

apoi se pune cu grija (sa nu se rupa) în sosul fierbinte(nu mai trebuie fiert),
si se lasa la odihna vreo 5-10 minute.

Am servit cu cartofi copti si pastai tinere de mazare, trase 1-2 minute în ceva unt.

Ajutor








