


O muşca?


Ingrediente:
- 150 ml iaurt
- 2-3 linguri ulei de masline e.v. presat la rece
- 200 g brînza de vaci
- 1 ceapa rosie, tocata fin
- 50 g sunca afumata (de casa) , tocata fin
- 3 ardei grasi copti, tocati fin
- chili uscat, rîsnit
- sare, piper proaspat rîsnit
- 1 lingurita boia de ardei, pentru culoare
Se amesteca iaurtul cu brînza si uleiul.

Se toaca fin ceapa si sunca, si se adauga împreuna cu boiaua la crema de brînza.
Se amesteca si se da la rece pîna va ocupati de ardei.
Sunca din camara lu' mama



Se coc ardeii, apoi se pun într-un vas si se acopera. Nu obisnuiesc metoda cu punga.
Am eu oroarea mea de ingrediente fierbinti în pungi de plastic. Prefer sa-i pun într-un castronel de sticla/portelan acoperit cu o farfurioara. Fiecare cu piticul din dotare

Se decojesc ardeii si se curata de seminte. Nu se clatesc cu apa! Ar fi pacat sa se piarda din aroma delicioasa.

Se adauga ardeii tocati marunt la crema de brînza,
se condimenteaza cu chili, piper si sare dupa gust, si se amesteca.

Atentie cu sarea. Sunca de casa este în general destul de sarata.
Dupa finalizarea cremei de brînza se acopera vasul în care se pastreaza
si se da la rece pentru cel putin 2-3 ore. Un deliciu!
