Forum Culinar: Crema de brînza (cu sunca si ardei copti), my way - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Crema de brînza (cu sunca si ardei copti), my way

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 15 September 2012 - 09:01 PM

De data asta inspiratia provine din supermarketuri, mai exact din rafturile frigiderelor. Peste tot vad creme de brînza, sau diverse creme din amestecuri de brînza, smîntîna, iaurt si ardei grasi, afumaturi, chili, chestii picante care activeaza papila... doar ca, dupa ce citesc ingredientele mi se ridica coama, si e nasol, ca eu am parul lung (înca) ^_^) . În afara ingredientelor "bune", care sînt putine la numar în acele cutiute, deja ca al doilea ingredient se regasesc grasimile hidrogenate, urmate de diverse extracte sintetice, arome sintetice - printre care si cea de fum, zahar, îngrosatoare, gelatina, coloranti... Ca sa nu mai am coama zbîrlita, am facut si eu o crema din asta, care a iesit excelent! S-a mîncat pîna la "lins castronul" =))

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-5-13477354603819.jpg

O muşca? =))

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-5-13477354996631.jpg


Ingrediente:

  • 150 ml iaurt
  • 2-3 linguri ulei de masline e.v. presat la rece
  • 200 g brînza de vaci
  • 1 ceapa rosie, tocata fin
  • 50 g sunca afumata (de casa) , tocata fin
  • 3 ardei grasi copti, tocati fin
  • chili uscat, rîsnit
  • sare, piper proaspat rîsnit
  • 1 lingurita boia de ardei, pentru culoare



Se amesteca iaurtul cu brînza si uleiul.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-5-13477355519728.jpg

Se toaca fin ceapa si sunca, si se adauga împreuna cu boiaua la crema de brînza.
Se amesteca si se da la rece pîna va ocupati de ardei.
Sunca din camara lu' mama =))

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-5-13477355749436.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-5-13477355904697.jpg

Se coc ardeii, apoi se pun într-un vas si se acopera. Nu obisnuiesc metoda cu punga.
Am eu oroarea mea de ingrediente fierbinti în pungi de plastic. Prefer sa-i pun într-un castronel de sticla/portelan acoperit cu o farfurioara. Fiecare cu piticul din dotare =))
Se decojesc ardeii si se curata de seminte. Nu se clatesc cu apa! Ar fi pacat sa se piarda din aroma delicioasa.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-5-13477356275093.jpg

Se adauga ardeii tocati marunt la crema de brînza,
se condimenteaza cu chili, piper si sare dupa gust, si se amesteca.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-5-13477356397399.jpg

Atentie cu sarea. Sunca de casa este în general destul de sarata.
Dupa finalizarea cremei de brînza se acopera vasul în care se pastreaza
si se da la rece pentru cel putin 2-3 ore. Un deliciu!

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-5-13477356642502.jpg


-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 September 2012 - 09:12 PM

Mistooo!Si eu incerc sa reproduc tot ce mai vad pe rafturi! ^_^

#3 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 September 2012 - 11:37 PM

super....eu ardeii copti ii pun intr-un vas si acopar cu un prosop...sau in pun in punga de hartie de la fructe ( piata)
musai de incercat. mie imi place si cottage cu ierburi, sau ceapa so paprika ^_^ asa mai simplu.

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 September 2012 - 06:01 PM

L-am facut a doua zi dupa ce ai postat dar numai acum reusesc sa descarc pozele.
N-am pus ceapa(pentru Manu).Buna rau: :)

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-9-13484159976848.jpg

Eu am folosit caprino: :)

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-9-13484160419037.jpg

#5 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 23 September 2012 - 06:52 PM

Gata m-ati terminat acum trebuie sa-mi fac!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#6 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 September 2012 - 07:12 PM

E buna de pus si la finger-food ca sa nu uit sa o fac cand am musafiri.
:)

#7 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 24 September 2012 - 10:33 AM

Notat, cum ador branzeturile asta trebuie incercata neaparat.Pus pe lista pt ziua mea.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#8 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 24 September 2012 - 01:17 PM

Vezi postareaEataly, la 15 September 2012 - 09:12 PM, a spus:

Mistooo!Si eu incerc sa reproduc tot ce mai vad pe rafturi! :floare:

Pai daca se poate, why not? ;)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 24 September 2012 - 01:19 PM

Vezi postareastella, la 15 September 2012 - 11:37 PM, a spus:

super....eu ardeii copti ii pun intr-un vas si acopar cu un prosop...sau in pun in punga de hartie de la fructe ( piata)
musai de incercat. mie imi place si cottage cu ierburi, sau ceapa so paprika :floare: asa mai simplu.

Mie îmi place brînza în combinatie cu orice leguma, verdeata, chiar si fructe.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 24 September 2012 - 01:22 PM

Vezi postareaEataly, la 23 September 2012 - 06:01 PM, a spus:

L-am facut a doua zi dupa ce ai postat dar numai acum reusesc sa descarc pozele.
N-am pus ceapa(pentru Manu).Buna rau: :floare:



Arata super! Nu-i place ceapa? Nici erba cipollina? Da bine gustul de ceapa în amestecul asta.
Eu folosesc ceapa de apa (aia mai lunguiata si liliachie). Asta e dulce, deloc iute. Noroc cu soacra-mea. Mi-a dat trei lazi ;)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 24 September 2012 - 01:22 PM

Vezi postareazerda, la 23 September 2012 - 06:52 PM, a spus:

Gata m-ati terminat acum trebuie sa-mi fac!!

Zerda, e buna. Probeaz-o :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#12 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 24 September 2012 - 01:23 PM

Vezi postareaEataly, la 23 September 2012 - 07:12 PM, a spus:

E buna de pus si la finger-food ca sa nu uit sa o fac cand am musafiri.
:floare:


Merge bine si cu bastoane de legume, telina verde. Lecker ;)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#13 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 24 September 2012 - 01:25 PM

Vezi postareaIoana, la 24 September 2012 - 10:33 AM, a spus:

Notat, cum ador branzeturile asta trebuie incercata neaparat.Pus pe lista pt ziua mea.

Ioana, merge bine pe tartine sau ca dip mai consistent la bastonase de morcov, felii de ardei gras rosu, tije de telina... si, si, si.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#14 Useril este offline   Georgeta Violeta 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 17-January 12
  • LocationBucuresti

Postat 25 September 2012 - 01:55 PM

Eu dupa metoda Mayei am facut "salata tiganeasca" cu macrou marinat de mine, cu gogosar murat in casa, cu bulion, miere si otet de mere.

#15 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 September 2012 - 02:06 PM

Mi-e pofta de mor, cred cca as hali o paine intreaga cu crema asta de branza :bounce:!

#16 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 25 September 2012 - 07:59 PM

Vezi postareaGeorgeta Violeta, la 25 September 2012 - 01:55 PM, a spus:

Eu dupa metoda Mayei am facut "salata tiganeasca" cu macrou marinat de mine, cu gogosar murat in casa, cu bulion, miere si otet de mere.

Suna bine. Stii ce e interesant, alor mei, care adora pestele, nu le place macroul. Eu nu-s mare amatoare de peste, dar macroul merge :bounce:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#17 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 25 September 2012 - 08:00 PM

Vezi postareaany_annette, la 25 September 2012 - 02:06 PM, a spus:

Mi-e pofta de mor, cred cca as hali o paine intreaga cu crema asta de branza :bounce:!

Si noua ne-a placut mult, dar Denise a lins castronul :cheers:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#18 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 07 December 2012 - 12:32 PM

Iote alta chestie ce trebe trecuta pe lista, ca prea imi ploua-n gura! Imi si imaginez gustul, tre' sa fie sublim! =))

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi