
Aici-Reteta aluatului picant-
Umplutura:
* 125 g rucola
* 200 g prosciutto cotto
* 1 legatura ceapa verde
* 3 oua
* 170-180 ml smîntîna lichida(de frisca)
* 110 g cascaval ras,picant(poate fi si un amestec de brînzeturi care va plac)
* sare
* piper
* ulei de masline
Asezam foaia pe tava/forma unsa cu unt,taiem marginile,
si o dam din nou la frigider,pentru cel putin 10-15 minute
(daca dispuneti de timp, chiar si jumatate de ora)
Aici-Reteta aluatului picant-

Între timp preîncalzim cuptorul la 200°C.
Întepam aluatul cu furculita,si-l dam în cuptor timp de 6-7 minute.
(daca aveti o forma mai groasa,ca a mea,o lasati vreo 10 minute)

Taiem ceapa rondele,si o calim usor în ceva ulei de masline.

Adaugam rucola tocata grob,amestecam înca 2-3 minutele pe foc,
dupa care tragem tigaia deoparte.Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Asezam rucola peste aluat,

iar deasupra presaram prosciutto taiat patratele/bucatele.

Batem ouale cu smîntîna si cascaval(sau amestecul de brînzeturi),
si turnam deasupra.Daca nu folositi o brînza sarata,sarati/degustati.
Eu am folosit Feta si Bergkäse.

Dam tarta în cuptorul preîncalzit la 180-190°C,
pîna devine aurie(aproximativ 35 minute)

Este delicioasa!!Mie mi-o place si rece.



Ajutor








