Forum Culinar: SUFLEU DE CONOPIDA CU MARAR - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

SUFLEU DE CONOPIDA CU MARAR

#1 Useril este offline   daly2007 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 23-August 12

Postat 02 October 2012 - 03:40 PM

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1634-13491849781424.jpg

Ingrediente:
-900 g conopida
-3 oua
-400 ml lapte
-3 linguri de faina
-60 g unt
-400 g telemea oaie
-200 g sunca taraneasca
-pesmet

Mod de preparare:
Intr-un vas se pune la fiert apa si o cantitate mai mare de sare pentru a fi absorbida de conopida. Se desface conopida in buchetele mici, se spala si se pune la fiert in apa clocotita timp de 15 minute. Se scurge conopida si se lasa la racit.

Se topeste untul si se adauga faina amestecand bine. Se da focul mic si se adauga laptele mixand repede astfel incat sa nu se faca cocoloase. Se adauga telemeaua rasa,se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1634-13491845171997.png
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1634-13491846380898.png

Intre timp se bat albusurile spuma tare.
Cand s-a racit amestecul se adauga galbenusurile pe rand unul cate unul mixand dupa fiecare in parte.
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1634-13491847077591.png
Apoi se adauga albusurile batute spuma amestecand usor cu o spatula de jos in sus (nu folositi mixerul !).
La final se adauga marar tocat marunt.

Se taie sunca taraneasca fasiute de marime medie.
Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se aseaza buchetelele de conopida, se presara sunculita si se toarna compozitia de lapte si branza.
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1634-13491847543637.png

Se da la cuptor la 180 grade timp de 30-40 minute pana se formeaza o crusta rumena, frumoasa.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1634-13491848057485.png
Va asigur ca sufleul este foarte gustos si plin de arome. Sunculita taraneasca si mararul salveaza gustul neatractiv al conopidei.
Sufleul se serveste cald ca atare sau ca si garnitura pentru o friptura de pasare (pui,curcan).

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1634-13491849046455.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1634-13491850678032.jpg

Pofta buna!

dulciuri si nu numai

#2 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 02 October 2012 - 04:32 PM

Vezi postareadaly2007, la 02 October 2012 - 03:40 PM, a spus:

Atasament DSCF4675 - Copy - Copy.JPG

Ingrediente:
-900 g conopida
-3 oua
-400 ml lapte
-3 linguri de faina
-60 g unt
-400 g telemea oaie
-200 g sunca taraneasca
-pesmet

Mod de preparare:
Intr-un vas se pune la fiert apa si o cantitate mai mare de sare pentru a fi absorbida de conopida. Se desface conopida in buchetele mici, se spala si se pune la fiert in apa clocotita timp de 15 minute. Se scurge conopida si se lasa la racit.

Se topeste untul si se adauga faina amestecand bine. Se da focul mic si se adauga laptele mixand repede astfel incat sa nu se faca cocoloase. Se adauga telemeaua rasa,se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.
Atasament Untitled1 - Copy.png
Atasament Untitled2 - Copy.png

Intre timp se bat albusurile spuma tare.
Cand s-a racit amestecul se adauga galbenusurile pe rand unul cate unul mixand dupa fiecare in parte.
Atasament Untitled3 - Copy.png
Apoi se adauga albusurile batute spuma amestecand usor cu o spatula de jos in sus (nu folositi mixerul !).
La final se adauga marar tocat marunt.

Se taie sunca taraneasca fasiute de marime medie.
Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se aseaza buchetelele de conopida, se presara sunculita si se toarna compozitia de lapte si branza.
Atasament Untitled4 - Copy.png

Se da la cuptor la 180 grade timp de 30-40 minute pana se formeaza o crusta rumena, frumoasa.

Atasament Untitled5 - Copy.png
Va asigur ca sufleul este foarte gustos si plin de arome. Sunculita taraneasca si mararul salveaza gustul neatractiv al conopidei.
Sufleul se serveste cald ca atare sau ca si garnitura pentru o friptura de pasare (pui,curcan).

Atasament DSCF4563 - Copy - Copy.JPG

Atasament DSCF4697 - Copy - Copy.JPG

Pofta buna!

dulciuri si nu numai

frumos!
bravo!

#3 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 02 October 2012 - 04:43 PM

foarte frumos, Daly !

cred ca o execu tzilele astea, cat ne mai putem bucura de legume proaspete savuroase!

#4 Useril este offline   daly2007 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 23-August 12

Postat 03 October 2012 - 11:15 AM

multumesc frumos


dulciurisinunumai

#5 Useril este offline   daly2007 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 23-August 12

Postat 03 October 2012 - 11:19 AM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 02 October 2012 - 04:43 PM, a spus:

foarte frumos, Daly !

cred ca o execu tzilele astea, cat ne mai putem bucura de legume proaspete savuroase!




Chiar este foarte indicat sa consumam conopida. aduce multiple avantaje organismului; e combinatia perfecta: deliciu pt papile si beneficiu pt corp

dulciurisinunumai

#6 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 03 October 2012 - 12:07 PM

De aratat arata splendid, dar eu o prefer fara carne, mie imi place ce gust are conopida pur si simplu, nu mi se pare neatractiv, desi cand nu mancam conopida, nici cu forta nu ma puteai mobiliza s-o mananc!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#7 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 October 2012 - 08:39 PM

si eu prefer fara carne :notworthy:...dar bravo pentru reteta . e perfect ca plat unic.
mie imi place conopida si cruda , taiata foarte fin, sare piper si ulei de masline....un fel de carpaccio :notworthy:

#8 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 03 October 2012 - 08:55 PM

Am o nedumerire. Sufleul e cu marar sau conopida e cu marar?
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#9 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 30 October 2012 - 09:02 AM

Ador conopida sub orice forma :pupic: :pupic: :)

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi