
Ingrediente:
-900 g conopida
-3 oua
-400 ml lapte
-3 linguri de faina
-60 g unt
-400 g telemea oaie
-200 g sunca taraneasca
-pesmet
Mod de preparare:
Intr-un vas se pune la fiert apa si o cantitate mai mare de sare pentru a fi absorbida de conopida. Se desface conopida in buchetele mici, se spala si se pune la fiert in apa clocotita timp de 15 minute. Se scurge conopida si se lasa la racit.
Se topeste untul si se adauga faina amestecand bine. Se da focul mic si se adauga laptele mixand repede astfel incat sa nu se faca cocoloase. Se adauga telemeaua rasa,se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.


Intre timp se bat albusurile spuma tare.
Cand s-a racit amestecul se adauga galbenusurile pe rand unul cate unul mixand dupa fiecare in parte.

Apoi se adauga albusurile batute spuma amestecand usor cu o spatula de jos in sus (nu folositi mixerul !).
La final se adauga marar tocat marunt.
Se taie sunca taraneasca fasiute de marime medie.
Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se aseaza buchetelele de conopida, se presara sunculita si se toarna compozitia de lapte si branza.

Se da la cuptor la 180 grade timp de 30-40 minute pana se formeaza o crusta rumena, frumoasa.

Va asigur ca sufleul este foarte gustos si plin de arome. Sunculita taraneasca si mararul salveaza gustul neatractiv al conopidei.
Sufleul se serveste cald ca atare sau ca si garnitura pentru o friptura de pasare (pui,curcan).


Pofta buna!
dulciuri si nu numai

Ajutor








