Icre de pastrav
#1
Postat 18 December 2009 - 12:15 AM
#2
Postat 18 December 2009 - 12:58 AM
#3
Postat 18 December 2009 - 04:48 AM
raluca elena a spus:
Se scot si se mananca pe paine cu unt sau decorezi cu ele.
Icrele sunt, mai mult ca probabil, intr-o membrana. Scoti icrele din membrana aia, cu grija, si le clatesti. Le pui intr-un vas, pui ceva sare sau, mai bine, le pui intr-o saramura (apa cu sare), amesteci incet si cu grija si le lasi sa stea fo juma de ora. Dupa aia le clatesti din nou si le pui la scurs fun sfert de ora. Dupa aia le pui in borcanel si la frigider cu ele.
Asta-i tot.
Asa se procedeaza cu orice icra cu bob mai maricel (inclusiv icrele negre).
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#4
Postat 18 December 2009 - 05:54 AM
Tai 1/2 sau chiar 1/4 dintr-o ceapa foarte marunt .Peste ceapa pui 2-3 felii piine inmuiate in apa/lapte si stoarse bine de tot,si vreo 2 linguri de icre.Torni ulei si bagi mixerul.Iese o salata spumoasa,alba si destul de tare.Cind iti place cum arata o gusti de sare si pui zeama de lamiie cit de multa ca e buna mai acruta.E bestiala ornata cu masline.Hmmm!
#5
Postat 18 December 2009 - 10:52 AM
Sar'na!
#6
Postat 18 December 2009 - 11:04 AM
raluca elena a spus:
Sar'na!
Bre, le sarezi, le lasi sa stea juma de ora, le clatesti, le lasi sa se scurgs si abia dupe aia le halesti.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#7
Postat 18 December 2009 - 11:18 AM
raluca elena a spus:
si eu de ce n-am gasit deloc in pastravii mei? :evil:
#8
Postat 18 December 2009 - 11:45 AM
moatza a spus:
raluca elena a spus:
si eu de ce n-am gasit deloc in pastravii mei? :evil:
iti trebe pastrave
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#9
Postat 18 December 2009 - 12:55 PM
dragos a spus:
moatza a spus:
raluca elena a spus:
si eu de ce n-am gasit deloc in pastravii mei? :evil:
iti trebe pastrave
dom'le ce-nseamna o minte luminata! ete, vezi, la asta nu ma gandii!
ps: da' totusi, din 12, nici una?

#10
Postat 19 December 2009 - 08:30 PM
Dragos, le-am pus la frigider in apa cu sare, ca de servit nu le servesc acum. As vrea sa le fac de REVELION, sper sa tina!
#12
Postat 08 February 2010 - 11:12 AM
Arata tare bine salata ta!
#13
Postat 08 February 2010 - 11:45 AM
raluca elena, la 08 February 2010 - 11:12 AM, a spus:
Mai mult de juma de ora nu tre sa stea.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#15
Postat 08 February 2010 - 02:47 PM
raluca elena, la 08 February 2010 - 12:35 PM, a spus:

Soro, io zisei de icre inainte sa le pui tu in apa cu sare.
dragos, la 18 December 2009 - 04:48 AM, a spus:
raluca elena a spus:
Se scot si se mananca pe paine cu unt sau decorezi cu ele.
Icrele sunt, mai mult ca probabil, intr-o membrana. Scoti icrele din membrana aia, cu grija, si le clatesti. Le pui intr-un vas, pui ceva sare sau, mai bine, le pui intr-o saramura (apa cu sare), amesteci incet si cu grija si le lasi sa stea fo juma de ora. Dupa aia le clatesti din nou si le pui la scurs fun sfert de ora. Dupa aia le pui in borcanel si la frigider cu ele.
Asta-i tot.
Asa se procedeaza cu orice icra cu bob mai maricel (inclusiv icrele negre).

De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#16
Postat 08 February 2010 - 02:59 PM
raluca elena, la 19 December 2009 - 08:30 PM, a spus:
da mey, dar ia uite ce planuri aveam ...

#17
Postat 01 February 2013 - 10:58 AM
Am constatat ca pielita in care sunt imbracate icrele se desprinde greu de icre si se pierd multe icre.
Le-am mancat cu teama asa, pe paine prajita cu unt dar nu am dat pe spate dupa ele.
asa ca daca nu gasiti icre in pastravi zic ca nu e o pierdere.
In magazine nu am vazut sa se comercializeze icrele de pastrav.