Fursecuri flori cu crema de lamaie
#1
Postat 16 October 2012 - 05:15 AM
Ingrediente:
- 160 ml unt moale (2/3 cup)
- 320 ml zahar tos (1 si 1/3 cup)
- 2 oua mari
- 1 lingurita extract pur de vanilie
- 2 linguri coaja de lamaie rasa fin
- 2 linguri zeama de lamaie
- 3 cups faina
- un praf de sare
Pentru crema:
- 250g branza Philadelphia
- 1-2 linguri zeama de lamaie
- jumatate de lingurita de coaja de lamaie rasa fin
- zahar farin (dupa gust)
- 20-30g unt moale
Preparare:
Untul se freaca cu zaharul tos pana se face spuma. Se incorporeaza ouale intregi, pe rand. Se adauga vanilia, praful de sare, zeama si coaja de lamaie. Se adauga progresiv faina, amestecand continuu. Se framanta pana la omogenizare.
Se da la rece pentru aprox, 2 ore.
Se intind foi pe o suprafata infainata si se taie forme cu ce doriti. Se coc la 350F (cuptor preincalzit), in tavi tapetate cu hartie de copt, pentru circa 15 minute (fursecurile trebuie sa ramana albe, sa nu se maroneasca pe margini).
Se scot din tava si se lasa la racit.
Intre timp se prepara crema: se mixeaza branza Philadelphia cu zeama si coaja de lamaie. Se adauga zaharul si apoi untul. Daca e prea moale, se va baga putin in frigider sa se intareasca (la mine nu a fost nevoie). Se lipesc fursecurile dous cate doua cu crema de lamaie si se presara cu zahar pudra. Se pastreaza la frigider.
Fursecurile vor fi mai fragede a doua zi (se vor inmuia de la crema).
Pofta buna!
#2
Postat 16 October 2012 - 05:46 AM
#3
Postat 16 October 2012 - 07:36 AM
#5
Postat 17 October 2012 - 04:08 PM
Tare apetisante fursecurile, mai ales ca-s cu lamaie. Sigur le probez si eu, dar nu mai astept pana la Craciun.
pentru doua fete harnicute.
#8
Postat 17 October 2012 - 09:59 PM
Daneza13, la 17 October 2012 - 04:08 PM, a spus:
Tare apetisante fursecurile, mai ales ca-s cu lamaie. Sigur le probez si eu, dar nu mai astept pana la Craciun.
pentru doua fete harnicute.
Iti dai seama ca pe o zi ploioasa cum a fost duminica nu am avut altceva decat sa prajiturim
Imi place sa o iau pe Aura sa ma ajute in bucatarie, numai ca uneori are chef, alteori nu. La biscuiti ii place ca taie cu formele. Ii mai place mult la chiftele, ca-si baga manutzele pana la coate!
#11 Guest_Gelutza_*
Postat 18 October 2012 - 08:42 PM
Arata foarte bine!
#12
Postat 19 October 2012 - 08:37 AM
ralesu, la 17 October 2012 - 10:48 PM, a spus:
Le-am pus şi eu gând rău fursecurilor. Am să fac atelier cu Maia mea sâmbătă. Chiar mă intrigă crema, sunt tare curioasă cum se comportă. N-am mai folosit cremă pe bază de brânză la lipit fursecuri, doar la prăjituri cu cremă mai multă.
#13
Postat 19 October 2012 - 03:30 PM
boni, la 19 October 2012 - 08:37 AM, a spus:
ralesu, la 17 October 2012 - 10:48 PM, a spus:
Le-am pus şi eu gând rău fursecurilor. Am să fac atelier cu Maia mea sâmbătă. Chiar mă intrigă crema, sunt tare curioasă cum se comportă. N-am mai folosit cremă pe bază de brânză la lipit fursecuri, doar la prăjituri cu cremă mai multă.
Noi incercam sa facem saptamanal cate un `atelier`, c-o fi de prajituri, mancare, daca nu macar de pictura Mazgalim amandoua pe foi pana ne plictisim! Cred ca Maya are aceeasi varsta cu Aura, nu ? 7 ani? sau nu i-a implinit inca?
Crema cu branza mi-a placut pana la urma, dar numai dupa ce am bagat zahar si lamaie in ea. Si trebuie neaparat si putin unt ca sa o intareasca, sa nu curga.
#14
Postat 22 October 2012 - 10:01 AM
Deci suntem surori întru ateliere
Cum am promis, le-am făcut. Ale mele sunt steluţe. Sâmbătă le-am copt, ieri le-am umplut. La crema de brânză, pe lângă zahăr şi zeamă de lămâie am adaugat şi 2 linguri de fulgi de cocos. Ne place tare cocosul dar nici nu mă aşteptam să fie lumea aşa de încântată de crema rezultată. Am gustat câte una aseară. Steluţele lămâioase vor fi precis şi pe masa de crăciun
Azi stau la odihnă şi mâine le scot la lumină. Promit să fac şi poze.
#15
Postat 22 October 2012 - 02:07 PM
boni, la 22 October 2012 - 10:01 AM, a spus:
Deci suntem surori întru ateliere
Cum am promis, le-am făcut. Ale mele sunt steluţe. Sâmbătă le-am copt, ieri le-am umplut. La crema de brânză, pe lângă zahăr şi zeamă de lămâie am adaugat şi 2 linguri de fulgi de cocos. Ne place tare cocosul dar nici nu mă aşteptam să fie lumea aşa de încântată de crema rezultată. Am gustat câte una aseară. Steluţele lămâioase vor fi precis şi pe masa de crăciun
Azi stau la odihnă şi mâine le scot la lumină. Promit să fac şi poze.
bravo!
atept sa-mi spui cum ti s-au parut a doua zi! mie in prima zi mi s-au parut cam tari dar adoua zi au fost super, se inmuiasera bine!
#16
Postat 24 October 2012 - 09:35 AM
ralesu, la 22 October 2012 - 02:07 PM, a spus:
Ne plac foarte mult. S-au înmuiat bine, se topesc în gură. Chiar e mare diferenţă de consistenţă faţă de acum 2 zile.
Pozele le-am încercat artistice, chiar dacă era seară şi le-am bliţuit.
mi-am băgat şi manichiura la înaintare, dacă tot era bibilită
#17
Postat 24 October 2012 - 04:38 PM
boni, la 24 October 2012 - 10:35 AM, a spus:
Pai chiar le-ai facut artistice! Arata tare bine si fursecurile si manichiura!
Ma bucur ca v-au placut! Pupici!
#18
Postat 24 October 2012 - 05:06 PM
Le-am salvat pt Craciun
Boni, super artistica poza! Ti-au iesit f bine, salivez ..
Pupici!