Forum Culinar: Chiftelute de dovlecei la cuptor - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Chiftelute de dovlecei la cuptor

#1 Useril este offline   daly2007 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 23-August 12

Postat 18 October 2012 - 12:00 AM

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1634-13505111609942.jpg

Ingrediente:
-3 dovlecei
-2 oua
-200 g cascaval
-250 g telemea de oaie
-3 catei usturoi
-pesmet
-faina
-marar
-sare,piper,boia dulce

Mod de preparare:
Se spala dovleceii, se curata de coaja si se da pe razatoare: jumatate pe partea mare si jumatate pe cea mica. Se sareaza dovleceii si se lasa 15 minute pana ce acestia vor elimina apa.
Intre timp se da pe razatoarea mica cascavalul si branza.
Se storc bine dovleceii si se amesteca intr-un bol impreuna cu branza, cascavalul, ouale, mararul tocat marunt si usturoiul pisat.
Se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei dulce.(eu nu am mai adaugat sare deoarece telemeaua a fost foarte sarata)
Se amesteca toate ingredientele si se adauga 2-3 linguri de faina astfel incat sa obtinem un amestec omogen bine legat.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1634-13505110158695.jpg

Se formeaza chiftelute care se dau prin pesmet si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1634-13505110446846.jpg

Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute.
Se pot servi ca atare sau cu mujdei, sos de rosii. Eu am facut tzatziki.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1634-13505110758692.jpg

Sunt la fel de bune calde sau reci. Va recomand aceste chiftelute deoarece se prepara rapid si sunt mult mai sanatoase decat cele prajite, asta fara a afecta gustul final.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1634-13505111076257.jpg

Sunt tare, tare gustoase! E posibil sa le mancati pe toate odata...

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1634-13505111384438.jpg

Pofta buna!

#2 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 October 2012 - 12:55 AM

daly, suna si arata fooooarte bine, pe gustul meu! felicitari si multumim ca ai impartasit reteta cu noi :hug:
as putea sa evit faina de tot?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#3 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 18 October 2012 - 08:07 AM

Interesanta reteta. Eu nu am facut decat prajiti si inghite multa grasime. O sa incerc si varianta asta.
GEORGIA

#4 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 October 2012 - 09:44 AM

Am intrat si-aseara, dar nu se vedeau pozele.
Am citit reteta si mi-a placut, acum ca vad si pozele e exact pe gustul meu.
Apoi, cu tzatziki cred ca merg de minune :) !

#5 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 October 2012 - 10:45 AM

Imi place cum sunt, cred ca o sa fac si eu!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#6 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 18 October 2012 - 11:06 AM

Sunt foarte apetisante.
Le voi prepara cu siguranta dupa ce cumpar telemea.
Imagine postata

#7 Useril este offline   daly2007 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 23-August 12

Postat 18 October 2012 - 01:12 PM

Vezi postareaDaniella, la 18 October 2012 - 12:55 AM, a spus:

daly, suna si arata fooooarte bine, pe gustul meu! felicitari si multumim ca ai impartasit reteta cu noi :)
as putea sa evit faina de tot?



multumesc frumos! da poti inlocui faina cu pesmet
spor la bucatarit!

http://dulciurisinunumai.blogspot.ro/

#8 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,765
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 18 October 2012 - 01:43 PM

Vezi postareadaly2007, la 18 October 2012 - 01:12 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 18 October 2012 - 12:55 AM, a spus:

daly, suna si arata fooooarte bine, pe gustul meu! felicitari si multumim ca ai impartasit reteta cu noi :)
as putea sa evit faina de tot?

multumesc frumos! da poti inlocui faina cu pesmet

Nu cred că asta vroia să audă Dani Imagine postata
Lăsând gluma la o parte, se pot face fără pic de făină (sau pesmet). Şi eu fac destul de des genul ăsta de chifteluţe şi jonglez din brânză. Nefiind prăjite nu rişti să se împrăştie în tigaie. E drept că noi le consumăm de regulă reci, aşa ca se leagă frumos.

Trebuie să fac şi eu că mi-ai făcut poftă. Şi sper să-mi iasă şi mie aşa de frumoase Imagine postata

#9 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 19 October 2012 - 07:57 AM

Am executat aseara chiftelutzele, aspectuoase si gustoase! Multumim de reteta! :floare:

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-88-13506262087082.jpg
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-88-13506262156595.jpg
GEORGIA

#10 Useril este offline   daly2007 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 23-August 12

Postat 19 October 2012 - 12:18 PM

ma bucur ca v-a placut reteta si m-ai ales ca ati pus-o in "practica"


http://dulciurisinunumai.blogspot.ro/

#11 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 07 December 2012 - 12:02 PM

Hmmm, cum de n-am vazut reteta asta mai repede??? Sper sa mai gasesc ceva dovlecei peste 2-3 saptamani. As face macar o tura, de sarbatori. =))

#12 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 07 December 2012 - 01:51 PM

Foxxy e plin in piata de dovlecei, fii pe pace, ca le poti face cum aterizezi! Mai ales ca se fac rapid!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#13 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 07 December 2012 - 01:57 PM

Vezi postareazerda, la 07 December 2012 - 01:51 PM, a spus:

Foxxy e plin in piata de dovlecei, fii pe pace, ca le poti face cum aterizezi! Mai ales ca se fac rapid!

Eh, n-o sa ma duc la piata la miezu noptii (ca eu atunci aterizez =))), dar dupa una-doua zile sper sa ma duc la cumparaturi. =))

#14 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 14 February 2013 - 09:56 PM

Foarte bune!! Pe placul meu si mai ales ca sunt atat de bune ca si cele prajite- de acum le fac doar la cuptor. Eu am pus si coaja de la dovlecei :)

Multumesc pt reteta :P

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1297-13608717909905.jpg

Pupici!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi