O alta reteta din caietul strabunicii, fursecurile aricei erau nelipsite la evenimente in casa strabunicilor mei.
Ingrediente:
- o cana (250 ml) de untura (daca folositi unt, lasati untul putin la inmuiat si frecati-l ca sa aiba consistenta unturii, abia apoi umpleti cana. Nu trebuie sa-l lichefiati ca sa umpleti cana, caci cantitatea nu va mai fi echivalenta cu o cana de untura!!)
- aceeasi cana ca mai sus umpluta cu zahar farin
- 4 galbenusuri
- 2 albusuri
- 1 lamaie mare (zeama si coaja)
- esenta vanile
- faina cat cuprinde
- o cana de mieji de nuca taiati pe lungime
- zahar vanilat
Mod de preparare:
Se freaca untura (sau untul) cu zaharul pudra pana devine o crema spumoasa. Se adauga cate un galbenus, apoi aromele (vanilia, coaja si zeama de lamaie). Se adauga faina pana cand devine o coca destul de moale (coca se va lipi de maini, e normal).
Coca trebuie sa arate asa:

si ca sa va arat si manichiura

Se lasa coca la frigider circa o ora sa se intareasca.
Se formeaza bilute de circa 2 cm diametrul, care se aplatizeaza putin.

Albusurile de bat cu zahar vanilat. Bilutele se ung cu albus (eu le-am uns cu pensula), apoi se pun felii (bucati) de nuca desupra. Daca nu aveti chef sa taiati fiecare miez de nuca pe lungime, macinati-le! Gustul tot ala e

Se asaza in tava pe hartie de copt:

Se coc in cuptor preincalzit la 180C pentru circa 5 minute, apoi se da cuptorul la 150C si vor coace pana cand se ingalbenesc (trebuie sa se ingalbeneasca, dar nu trebuie sa se maroneasca!)