Forum Culinar: Fursecuri aricei - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Fursecuri aricei ... din caietul strabunicii

#1 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 22 October 2012 - 05:00 PM

Deci dupa cum vedeti, m-am axat pe fursecuri.... :hungry:
O alta reteta din caietul strabunicii, fursecurile aricei erau nelipsite la evenimente in casa strabunicilor mei.

Ingrediente:

- o cana (250 ml) de untura (daca folositi unt, lasati untul putin la inmuiat si frecati-l ca sa aiba consistenta unturii, abia apoi umpleti cana. Nu trebuie sa-l lichefiati ca sa umpleti cana, caci cantitatea nu va mai fi echivalenta cu o cana de untura!!)
- aceeasi cana ca mai sus umpluta cu zahar farin
- 4 galbenusuri
- 2 albusuri
- 1 lamaie mare (zeama si coaja)
- esenta vanile
- faina cat cuprinde
- o cana de mieji de nuca taiati pe lungime
- zahar vanilat

Mod de preparare:

Se freaca untura (sau untul) cu zaharul pudra pana devine o crema spumoasa. Se adauga cate un galbenus, apoi aromele (vanilia, coaja si zeama de lamaie). Se adauga faina pana cand devine o coca destul de moale (coca se va lipi de maini, e normal).
Coca trebuie sa arate asa:

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-120-1350917694882.jpg

si ca sa va arat si manichiura :drool:

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-120-13509177034135.jpg

Se lasa coca la frigider circa o ora sa se intareasca.
Se formeaza bilute de circa 2 cm diametrul, care se aplatizeaza putin.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-120-13509177399306.jpg

Albusurile de bat cu zahar vanilat. Bilutele se ung cu albus (eu le-am uns cu pensula), apoi se pun felii (bucati) de nuca desupra. Daca nu aveti chef sa taiati fiecare miez de nuca pe lungime, macinati-le! Gustul tot ala e :hug: !

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-120-1350917713661.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-120-13509177528213.jpg

Se asaza in tava pe hartie de copt:

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-120-13509177620777.jpg

Se coc in cuptor preincalzit la 180C pentru circa 5 minute, apoi se da cuptorul la 150C si vor coace pana cand se ingalbenesc (trebuie sa se ingalbeneasca, dar nu trebuie sa se maroneasca!)

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-120-13509178089007.jpg

#2 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 22 October 2012 - 05:03 PM

Sunt foarte bune la cafea :hungry:

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-120-13509181101279.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-120-13509181220571.jpg

sectiune :drool: :

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-120-13509181352637.jpg

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 October 2012 - 05:16 PM

Imi imaginez cat sunt de fragede de la untura!
Buuune :hungry: ! Te pregateti intens vad, cu probe de Craciun!

#4 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 October 2012 - 06:38 PM

Vaii ce frumoase sunt! :) am si eu o reteta de aricei in caiet dar e diferita,cu un pachet de margarina 2 oua si bicarbonat.
Cred ca ai tai sunt mai fragezi asa cu 4 galbenuse! :)

#5 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 22 October 2012 - 08:56 PM

Vezi postareaany_annette, la 22 October 2012 - 05:16 PM, a spus:

Imi imaginez cat sunt de fragede de la untura!
Buuune :) ! Te pregateti intens vad, cu probe de Craciun!


Ihi, asta e perioada anului cand imi place sa experimentez retete pt sarbatori!

#6 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 22 October 2012 - 09:11 PM

Ce fain arata! Ar trebui sa incerc si eu. Am o groaza de nuci si alune prin balcon :)

#7 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 24 October 2012 - 04:39 PM

Vezi postareaboabe de cafea, la 22 October 2012 - 09:11 PM, a spus:

Ce fain arata! Ar trebui sa incerc si eu. Am o groaza de nuci si alune prin balcon :)


pai te astept cu rezultatul!

#8 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 24 October 2012 - 10:52 PM

Le pun neaparat pe lista 'must do' caci ambii suntem veverite-amatoare de nuci.Chiar daca-i cam cu munca de chinez batran,intuiesc ca merita.Asa cum merita si Pliculetele,pe care tot vreau sa le repet de sarbatori,pe langa altele inca 2-3 retete.
Bravo pentru rabdare :D

#9 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 25 October 2012 - 02:20 PM

Vezi postareaEllani, la 24 October 2012 - 10:52 PM, a spus:

Le pun neaparat pe lista 'must do' caci ambii suntem veverite-amatoare de nuci.Chiar daca-i cam cu munca de chinez batran,intuiesc ca merita.Asa cum merita si Pliculetele,pe care tot vreau sa le repet de sarbatori,pe langa altele inca 2-3 retete.
Bravo pentru rabdare :D

Ella, daca vrei sa muncesti mai putin, pune guguloaiele in tava si apoi le tragi o pensula de albus si presari nuca deasupra lor. Eu cand ma grabesc asa fac, nu mai stau sa tai nuca!
Pup!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi