Pagina 1 din 1
Fursecuri aricei ... din caietul strabunicii
#1
Postat 22 October 2012 - 05:00 PM
Deci dupa cum vedeti, m-am axat pe fursecuri....
O alta reteta din caietul strabunicii, fursecurile aricei erau nelipsite la evenimente in casa strabunicilor mei.
Ingrediente:
- o cana (250 ml) de untura (daca folositi unt, lasati untul putin la inmuiat si frecati-l ca sa aiba consistenta unturii, abia apoi umpleti cana. Nu trebuie sa-l lichefiati ca sa umpleti cana, caci cantitatea nu va mai fi echivalenta cu o cana de untura!!)
- aceeasi cana ca mai sus umpluta cu zahar farin
- 4 galbenusuri
- 2 albusuri
- 1 lamaie mare (zeama si coaja)
- esenta vanile
- faina cat cuprinde
- o cana de mieji de nuca taiati pe lungime
- zahar vanilat
Mod de preparare:
Se freaca untura (sau untul) cu zaharul pudra pana devine o crema spumoasa. Se adauga cate un galbenus, apoi aromele (vanilia, coaja si zeama de lamaie). Se adauga faina pana cand devine o coca destul de moale (coca se va lipi de maini, e normal).
Coca trebuie sa arate asa:
si ca sa va arat si manichiura
Se lasa coca la frigider circa o ora sa se intareasca.
Se formeaza bilute de circa 2 cm diametrul, care se aplatizeaza putin.
Albusurile de bat cu zahar vanilat. Bilutele se ung cu albus (eu le-am uns cu pensula), apoi se pun felii (bucati) de nuca desupra. Daca nu aveti chef sa taiati fiecare miez de nuca pe lungime, macinati-le! Gustul tot ala e !
Se asaza in tava pe hartie de copt:
Se coc in cuptor preincalzit la 180C pentru circa 5 minute, apoi se da cuptorul la 150C si vor coace pana cand se ingalbenesc (trebuie sa se ingalbeneasca, dar nu trebuie sa se maroneasca!)
O alta reteta din caietul strabunicii, fursecurile aricei erau nelipsite la evenimente in casa strabunicilor mei.
Ingrediente:
- o cana (250 ml) de untura (daca folositi unt, lasati untul putin la inmuiat si frecati-l ca sa aiba consistenta unturii, abia apoi umpleti cana. Nu trebuie sa-l lichefiati ca sa umpleti cana, caci cantitatea nu va mai fi echivalenta cu o cana de untura!!)
- aceeasi cana ca mai sus umpluta cu zahar farin
- 4 galbenusuri
- 2 albusuri
- 1 lamaie mare (zeama si coaja)
- esenta vanile
- faina cat cuprinde
- o cana de mieji de nuca taiati pe lungime
- zahar vanilat
Mod de preparare:
Se freaca untura (sau untul) cu zaharul pudra pana devine o crema spumoasa. Se adauga cate un galbenus, apoi aromele (vanilia, coaja si zeama de lamaie). Se adauga faina pana cand devine o coca destul de moale (coca se va lipi de maini, e normal).
Coca trebuie sa arate asa:
si ca sa va arat si manichiura
Se lasa coca la frigider circa o ora sa se intareasca.
Se formeaza bilute de circa 2 cm diametrul, care se aplatizeaza putin.
Albusurile de bat cu zahar vanilat. Bilutele se ung cu albus (eu le-am uns cu pensula), apoi se pun felii (bucati) de nuca desupra. Daca nu aveti chef sa taiati fiecare miez de nuca pe lungime, macinati-le! Gustul tot ala e !
Se asaza in tava pe hartie de copt:
Se coc in cuptor preincalzit la 180C pentru circa 5 minute, apoi se da cuptorul la 150C si vor coace pana cand se ingalbenesc (trebuie sa se ingalbeneasca, dar nu trebuie sa se maroneasca!)
#3
Postat 22 October 2012 - 05:16 PM
Imi imaginez cat sunt de fragede de la untura!
Buuune ! Te pregateti intens vad, cu probe de Craciun!
Buuune ! Te pregateti intens vad, cu probe de Craciun!
#4
Postat 22 October 2012 - 06:38 PM
Vaii ce frumoase sunt! am si eu o reteta de aricei in caiet dar e diferita,cu un pachet de margarina 2 oua si bicarbonat.
Cred ca ai tai sunt mai fragezi asa cu 4 galbenuse!
Cred ca ai tai sunt mai fragezi asa cu 4 galbenuse!
#6
Postat 22 October 2012 - 09:11 PM
Ce fain arata! Ar trebui sa incerc si eu. Am o groaza de nuci si alune prin balcon
#8
Postat 24 October 2012 - 10:52 PM
Le pun neaparat pe lista 'must do' caci ambii suntem veverite-amatoare de nuci.Chiar daca-i cam cu munca de chinez batran,intuiesc ca merita.Asa cum merita si Pliculetele,pe care tot vreau sa le repet de sarbatori,pe langa altele inca 2-3 retete.
Bravo pentru rabdare
Bravo pentru rabdare
#9
Postat 25 October 2012 - 02:20 PM
Ellani, la 24 October 2012 - 10:52 PM, a spus:
Le pun neaparat pe lista 'must do' caci ambii suntem veverite-amatoare de nuci.Chiar daca-i cam cu munca de chinez batran,intuiesc ca merita.Asa cum merita si Pliculetele,pe care tot vreau sa le repet de sarbatori,pe langa altele inca 2-3 retete.
Bravo pentru rabdare
Bravo pentru rabdare
Ella, daca vrei sa muncesti mai putin, pune guguloaiele in tava si apoi le tragi o pensula de albus si presari nuca deasupra lor. Eu cand ma grabesc asa fac, nu mai stau sa tai nuca!
Pup!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1