Inimioare cu cocos
#1
Postat 06 November 2012 - 07:50 PM
O reteta simpla, rapida, cu ingrediente pe care cu siguranta le avem mereu in casa. Cel putin la mine asa e.
Sunt minunati mancati ca atare sau inmuiati in lapte.
Reteta o am dintr-o carticica atasata la o cutie de cereale.
Ingrediente pentru circa 34 de inimioare:
250 gr faina cu agent de crestere
125 gr zahar brun
125 gr cocos uscat
un varf de sare
125 gr unt rece bucatele
2 galbenusuri (eu am pus 3 mai mici)
2 linguri de lapte (eu am pus 4 )
Se amesteca inte-un castron faina, zaharul, cocosul, sarea si untul rece taiat bucatele. Se amesteca cu mana pana ce obtinem un aluat nisipos. N-am bagat robotul in functiune, am facut chiar cum scria in carticica.
Se adauga galbenusurile si laptele, se amesteca bine, dupa care punem aluatul la frigider pentru circa jumatate de ora.
Se intinde aluatul intr-o foaie inalta de circa 5 mm si se taie cu forma. Nu neaparat inimioare, puteti folosi forma care va place mai mult.
Se pun biscuitii obtinuti pe tava acoperita cu hartie de copt.
Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 12 minute. Eu i-am lasat 14 minute.
#3
Postat 06 November 2012 - 11:52 PM
Ma intorci din drum la lista de fursecuri pe care le-aveam in plan de sarbatori.Dar daca nu le apuc de Craciun,le fac de Valentine's, la cat de inimoase sunt
E semn c-ai terminat dieta?Altfel nu pot sa cred ca nu te-au ispitit sa le savurezi.
#4
Postat 07 November 2012 - 12:57 PM
Trebuie incercati neaparat. Felicitari Any
#5
Postat 07 November 2012 - 12:57 PM
9Ramy9, la 06 November 2012 - 11:13 PM, a spus:
Multumesc Ramy, noua ne-au placut foarte mult, sa speram ca vor place si altora !
Ellani, la 06 November 2012 - 11:52 PM, a spus:
Ma intorci din drum la lista de fursecuri pe care le-aveam in plan de sarbatori.Dar daca nu le apuc de Craciun,le fac de Valentine's, la cat de inimoase sunt
E semn c-ai terminat dieta?Altfel nu pot sa cred ca nu te-au ispitit sa le savurezi.
Nu, n-am terminat,de fapt nici n-as avea nevoie, dar am eu un fix, cateva perechi de blugi in care-ar trebui sa intru,.
Eu daca nu gatesc nu-s eu, asa ca din cand in cand mai fac cate ceva si oricum i-a mancat mai mult dl.Any. Eu am gustat numai.
Perfecti si pentru Valentine's !
#7
Postat 07 November 2012 - 02:10 PM
Ma uitam si acum a ultima poza si voiam sa te intreb ce ai ornat acolo si abia acum mi-am dat seama ca defapt e vasul pt biscuiti
#8
Postat 14 November 2012 - 04:55 PM
Ioana, la 07 November 2012 - 02:10 PM, a spus:
Ma uitam si acum a ultima poza si voiam sa te intreb ce ai ornat acolo si abia acum mi-am dat seama ca defapt e vasul pt biscuiti
Multumesc Ioana!
Da, vasul de biscuiti care-i foarte chipes, iti vine sa-l mananci !
#9
Postat 17 November 2012 - 03:27 PM
Ioana, la 07 November 2012 - 02:10 PM, a spus:
Hehe,si eu am facut acum acelasi lucru
Acum am facut aluatul!Miroase atata de bine incat Patrick a zis ca ii vine sa manance aluat crud .
Abia asteapt sa coacem fursecurile .revin mai tarziu cu impresii
Edit:
Am facut fursecurile;sunt delicioase si puse pe lista de executat pentru Craciun.Am facut si un "experiment":am facut o crema caramel si am lipit fursecurile.Caramelul l-am facut tot cu zahar brun,putina smantana pt frisca si putin unt.A iesit...mmmmm si fursecurile lipite sunt tare bune.Sunt curioasa cum vor fii maine cele lipite,daca se intaresc de la caramel sau raman fragede.Astea umplute le-am decorat cu putina crema caramel si nuca de cocos.
Nu am mai pudrat cu nimic inimioarele simple,le-am lasat asa ca le mananca mai bine copiii.Amelie s-a jucat cu cateva si le-a pictat,dar a fost dezamagita ca nu am mai avut culori
Multumesc,Any,ca ai impartasit reteta cu noi
#10
Postat 18 November 2012 - 08:22 AM
Si mie imi place nuca de cocos si e o idee buna pentru pachetelele de Craciun .Sunt deja in cautare de retete .
Dar vorba Ioanei ,cand am vazut ultima poza ,am intzepenit .
Ma tot uitam cum ai ornat asa de fain biscuitele final .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#11
Postat 18 November 2012 - 08:44 AM
Petu, ce sunt culorile/vopselurile acelea? unde se gasesc? Te rog da-mi si mie cantitati pt umplutura/glazura de caramel.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#12
Postat 18 November 2012 - 09:49 AM
Ideea cu umplutul am avut-o initial cu o crema de cioco ceva, apoi am renuntat ca le vroiam simple de inmuiat in lapte. Dar asa cum le-ai facut tu sunt foarte aratoase !
Mai am alte retete asa simple din carticica aceea, o sa le fac rand pe rand.
Petu .
Pisco, sunt super pentru pachetelele de Craciun, simple de facut si de efect ai vazut la Petu mai ales umplute cu ceva.
V-am pacalit pe toate cu muffinsul meu gigant!
Dani, ma-ndoiesc ca se pot face cu pistolul, eu nu l-am folosit niciodata, dar cred ca o inimioara perfecta sau orice alta forma plata, n-ai s-o poti face cu pistolul. E foarte simplu de facut asa, intinzi aluatul, tai forme, apoi din restul aluatului faci iar o bila cu mana, iar o intinzi si tot asa pana ce termini tot aluatul.
#13
Postat 18 November 2012 - 12:24 PM
Daniella, la 18 November 2012 - 08:44 AM, a spus:
Petu, ce sunt culorile/vopselurile acelea? unde se gasesc? Te rog da-mi si mie cantitati pt umplutura/glazura de caramel.
Daniela,culorile sunt din alea alimentare,cu zahar;le gasesti la raionul cu chestii pt prajitura,budinci,etc;eu din Kaufland le-am cumparat.
Nu-ti pot da cantitati exacte la crema,ca am facut-o la ochi;am caramelizat vreo trei linguri zahar brun;apoi am adaugat smantana pt frisca(am oprit focul,dar am lasat cratita inca pe ochi) pana mi s-a parut ca nu mai are tentinta sa se intareasca ca si bomboanele alea de caramel,am lasat putin la racit si am mixat cu o bucatica de unt.
any_annette, la 18 November 2012 - 09:49 AM, a spus:
Ideea cu umplutul am avut-o initial cu o crema de cioco ceva, apoi am renuntat ca le vroiam simple de inmuiat in lapte. Dar asa cum le-ai facut tu sunt foarte aratoase !
Mai am alte retete asa simple din carticica aceea, o sa le fac rand pe rand.
Petu .
Pisco, sunt super pentru pachetelele de Craciun, simple de facut si de efect ai vazut la Petu mai ales umplute cu ceva.
V-am pacalit pe toate cu muffinsul meu gigant!
Dani, ma-ndoiesc ca se pot face cu pistolul, eu nu l-am folosit niciodata, dar cred ca o inimioara perfecta sau orice alta forma plata, n-ai s-o poti face cu pistolul. E foarte simplu de facut asa, intinzi aluatul, tai forme, apoi din restul aluatului faci iar o bila cu mana, iar o intinzi si tot asa pana ce termini tot aluatul.
Sunt excelente,Any. Patrick nu a apucat ieri sa manance din alea umplute ca a fost la antrenament,dar azi dimineata cand s-a trezit s-a dus direct la doza.A spus ca sunt foarte bune si sa mai fac si umplute .O sa fac si pentru Craciun si simple si cu crema,caci sunt usor de facut si sunt tare bune.Aluatul se lucreaza super iar eu nici macar nu l-am lasat in frigider.
Aaaa,eu nu am avut faina cu agent de crestere,dar am pus putin praf de copt.
#14
Postat 18 November 2012 - 02:12 PM
O sa le fac si eu umplute !
Tu iar ai dat startul la biscuitii de Craciun, mi se pare ca in fiecare an esti prima la experimentat. Asa ca mi-ai facut pofta de fursecarit!
#15
Postat 18 November 2012 - 09:59 PM
any_annette, la 18 November 2012 - 02:12 PM, a spus:
O sa le fac si eu umplute !
Tu iar ai dat startul la biscuitii de Craciun, mi se pare ca in fiecare an esti prima la experimentat. Asa ca mi-ai facut pofta de fursecarit!
Nu stiu daca sunt prima,dar da,in fiecare an experimentez si fac cateva retete noi,ca nu-mi place sa am surprize atunci cand sunt presata de timp.
Vezi poate mai ai ceva retete din astea simple dar delicioase,eu te astept sa postezi,ca vreau de lucru pt WE viitor
#16 Guest_Gelutza_*
Postat 19 November 2012 - 05:42 PM
Si eu am cumparat de la Kaufland culori pentru pictat prajituri si astept sa le folosesc!
Astept retete noi, Any, inimioarele sunt pe lista de cand le-am vazut, dar de Sf. Nicolae sigur le incerc!
#17
Postat 22 November 2012 - 12:40 PM
petunie, la 18 November 2012 - 09:59 PM, a spus:
Vezi poate mai ai ceva retete din astea simple dar delicioase,eu te astept sa postezi,ca vreau de lucru pt WE viitor
Da, numai ca ideea e ca trebuie sa le testez si eu intai, sa vad ce mai scormonesc .
Gelutza, la 19 November 2012 - 05:42 PM, a spus:
Si eu am cumparat de la Kaufland culori pentru pictat prajituri si astept sa le folosesc!
Astept retete noi, Any, inimioarele sunt pe lista de cand le-am vazut, dar de Sf. Nicolae sigur le incerc!
Gela, ma bucur ca-ti plac, ai sa vezi ca si la gust sunt tare buni. Astept sa le faci
#18 Guest_Gelutza_*
Postat 22 November 2012 - 03:08 PM
any_annette, la 22 November 2012 - 12:40 PM, a spus:
petunie, la 18 November 2012 - 09:59 PM, a spus:
Vezi poate mai ai ceva retete din astea simple dar delicioase,eu te astept sa postezi,ca vreau de lucru pt WE viitor
Da, numai ca ideea e ca trebuie sa le testez si eu intai, sa vad ce mai scormonesc .
Gelutza, la 19 November 2012 - 05:42 PM, a spus:
Si eu am cumparat de la Kaufland culori pentru pictat prajituri si astept sa le folosesc!
Astept retete noi, Any, inimioarele sunt pe lista de cand le-am vazut, dar de Sf. Nicolae sigur le incerc!
Gela, ma bucur ca-ti plac, ai sa vezi ca si la gust sunt tare buni. Astept sa le faci
M-am dat cu tricotatul, dar abia astept sa "crosetez" ceva dulce, dar am voie doar in week. sa fie lumea acasa,pe langa mine si sa ma ajute, cica IO doar sa comand si se executa, au viata mea, cum naiba o fi si asta, ca mie-mi place sa fiu stapana pe bucatarie !
#19
Postat 22 November 2012 - 04:26 PM
#20
Postat 22 November 2012 - 11:28 PM
Petu, ma bucur enorm si ce-i mai important e ca le-au placut la copii .