Tacos de parmezan cu tatar de somon
#1
Postat 10 November 2012 - 10:44 PM
[attachment=72694:marar.jpg]
M-am bucurat tare mult sa vad ca a iesit si ca sa ma bucur de aroma lui atat de proaspata, l-am cules si am plecat la frigider sa vad ce am. Am descoperit o bucata de parmezan, uitat intr-un colt sub niste banane. Asa mi-a venit ideea retetei:
Tacos de parmezan cu tatar de somon pe sos de wasabi cu crema de parmezan:
[attachment=72697:tacos7.jpg]
#2
Postat 10 November 2012 - 10:59 PM
Au iesit trei tacos, numai bine pentru un antreu delicat, care sa deschida apetitul pentru peste.
Pentru tacos avem nevoie de:
- parmezan ras
- alune prajite si sarate, cam un pumn, rasnitate bine
- niste grisine, ori crackers ori, eventual, niste nachos, tot asa date prin rasnita
- piper, ceva paprika.
Pentru crema de parmezan:
- cam trei linguri de smantana pentru frisca si cam tot atatea linguri de parmezan ras. Se dau intr-un clocot si se lasa sa se raceasca, dupa care se potriveste de sare si piper, dupa gust. Cand s-a racit se bate cu mixerul.
Pentru tatarul de somon:
- somon de calitate sushi, specificati la vanzator ca trebuie sa fie extra proaspat
- cateva felii de somon afumat
- doua oua fierte tari
- 2-3 linguri de maioneza
- 2 lingurite mustar
- cativa castraveciori la otet, dulci
-ceva capere la otet, asat daca va plac
-jumatate de mar dulce si parfumat
- cateva felii de gogosari la otet
- o esalota mica
- sos de soia dupa gust
- eventual, daca aveti, sos de peste , cateva picaturi
- sare, piper
-cateva fire de patrunjel
-cateva fire de marar
Se taie toate in cubulete fine:
[attachment=72698:ingredientebaza.jpg]
Se amesteca cu grija: si se parfumeaza cu putina coaja de limeta si, eventual cu cateva picaturi de suc.
[attachment=72699:ingredientebaza1.jpg]
Dati tatarul la frigider si lasati aromele sa se intrepatrunda.
Intr-o tava formati cerculete de parmezan ras, apoi presarati din amestecul de alune cu grisine si piper, apoi iar cateva fire de parmezan ras. Dati la cuptorul incins si aveti grija ca se fac imediat. Scoateti si lasati sa se raceasca putin, apoi dati-le forma de tacos.
[attachment=72700:crema parmezan.jpg]
Pentru sosul de wasabi:
- wasabi ras, ori pudra de wasabi
- 1 lingura apa
- 1 lingura de crema de branza
- 1 lingura de smantana grasa
- ceva lapte
Se face o crema din apa si wasabi, apoi adaugati pe rand celelalte ingrediente. Lapte adaugati pentru a obtine o emulsie.
#3
Postat 10 November 2012 - 11:03 PM
[attachment=72703:tacos.jpg]
[attachment=72704:tacos7.jpg]
[attachment=72705:tacos8.jpg]
#4
Postat 10 November 2012 - 11:59 PM
#5
Postat 11 November 2012 - 01:08 AM
Doar cand ma uit la platoul ala si parca ma apuca si pe mine cheful de joaca
#7
Postat 11 November 2012 - 09:54 AM
any_annette, la 10 November 2012 - 11:59 PM, a spus:
Multumesc draga mea, insa mi-ai luat-o cu mult inainte! Avantajul calaretului
#8
Postat 11 November 2012 - 09:56 AM
La-Chef-A, la 11 November 2012 - 01:08 AM, a spus:
Doar cand ma uit la platoul ala si parca ma apuca si pe mine cheful de joaca
Ei zi si tu pe cine am scos io din barlog
Iti multumesc pentru cuvintele de apreciere!
#9
Postat 11 November 2012 - 09:58 AM
stella, la 11 November 2012 - 07:46 AM, a spus:
Ma mai viziteaza si pe mine cate o idee din cand in cand
#10
Postat 11 November 2012 - 12:12 PM
Dar intzaleg ca daca tot ai vrut sa faci parte din juriu,nu se mai poa'.
#11
Postat 11 November 2012 - 01:34 PM
M-am dus si m-am uitat si in arsenalul "bucataresc". E drept ca nu am nici razatoare de parmezan nici alte cateva ...
Astept sa vad cu ce te prezinti matali ! Ceva cu o portocala?
#12
Postat 11 November 2012 - 02:01 PM
Altfel,chiar e demna de participare.
Sa vaz,nu promit nica,pana nu fac,daca fac.
#13
Postat 11 November 2012 - 04:57 PM
Ellani, la 11 November 2012 - 02:01 PM, a spus:
Ai vazut bine, nu este in concurs si chiar a fost de fantezie
Altfel,chiar e demna de participare.
Multumesc frumos! Hm, nu ma pot hotara ce premiu imi place mai mult
Sa vaz,nu promit nica,pana nu fac,daca fac.
#15
Postat 11 November 2012 - 06:04 PM
#17
Postat 11 November 2012 - 06:23 PM
#18
Postat 11 November 2012 - 06:49 PM
#19
Postat 11 November 2012 - 08:14 PM
#20
Postat 11 November 2012 - 08:20 PM
Mai asteptam aparitii din aste

Ajutor











