Ingrediente:
-2 kg de varza
-2 gogosari sau ardei rosii
-1 ceapa
-2 oua (optional)
-200 g faina
-piper
-sare
-telina frunze (am avut un pachet de frunze congelate, deci se sfarama intre degete)
-marar (idem telina)
Ingrediente sos:
-iaurt
-marar
-sare
-piper


Varza se taie in patru sau mai multe bucati si se fierbe in apa cu sare. Odata fiarta, se scoate si se lasa sa se raceasca. Apoi se toaca la robot si se stoarce bine de apa.
Ceapa si gogosarul se toaca si ele la robot si se storc bine.

Toate ingredientele se amesteca intr-un vas mare pana cand se obtine o pasta cremoasa. Se formeaza bile si se prajesc in baie de ulei fierbinte. Chiftelutele se scot intr-un vas in care am pus servetele care vor absorbi surplusul de ulei.
Noi am servit chiftelutele cu un sos preparat din iaurt, marar, sare si piper. Puteti opta si pentru alte variante insa trebuie sa va asigurati ca sosul nu e prea gras.
Puteti sa renuntati la cele doua oua si veti obtine un preparat delicios de post. Sub nici o forma nu omiteti sa puneti faina; ea are rolul de a lega compozitia si formeaza acea crusta crocanta in urma prajirii.




Sper sa va placa!
