Forum Culinar: Cous-cous cu hribi - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cous-cous cu hribi

#1 Useril este offline   Simona_22 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 11-September 11

Postat 25 November 2012 - 07:24 PM

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1287-13538642740895.jpg

Ingrediente:
* 200 g cous cous
* 250 g hribi
* 1 ceapa
* 1 ardei
* 1 morcov
* 1 rosie
* sare de mare

Mod de preparare:
Legumele se curata, se spala si se taie marunt.
Hribii se curata, se spala si se fierb in apa cu putina sare.
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1287-13538641899338.jpg
Dupa ce au fiert se trec printr-un jet de apa rece, apoi se taie felii.
Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei adaugam ceapa, morcovul,ardeiul,rosia ,hribii,sarea si lasam pe foc cateva minute pana se inmoaie toate legumele.
Intr-un vas mai mare adaugam cous cousul.
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1287-13538642049118.jpg
Fierbem 200 ml apa si adaugam peste couscous.
Lasam sa stea 5 minute, pana cand se absoarbe apa.
Stroprim cu putin ulei de masline si cu o furculita incepem sa amestecam in couscous pana se desface bob cu bob.
Adaugam legumele calite amestecand foarte bine, lasam vasul acoperit cateva minute ca sa se intrepatrunda aromele,apoi putem servi.
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1287-13538642259776.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1287-13538642500263.jpg
Pofta buna!

#2 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 25 November 2012 - 08:37 PM

Vai ce bine arata <_<

NU am mai mancat cus cus de multa, multa vremeeee..... :blink:

#3 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 25 November 2012 - 08:50 PM

Vezi postareaSimona_22, la 25 November 2012 - 07:24 PM, a spus:


Intr-un vas mai mare adaugam cous cousul.

Fierbem 200 ml apa si adaugam peste couscous.
Lasam sa stea 5 minute, pana cand se absoarbe apa.
Stroprim cu putin ulei de masline si cu o furculita incepem sa amestecam in couscous pana se desface bob cu bob.
Adaugam legumele calite amestecand foarte bine, lasam vasul acoperit cateva minute ca sa se intrepatrunda aromele,apoi putem servi.



Foarte bine arata cous-cous`ul tau cu hribi, am o nedumerire: cous-cous`ul tau este cel pe care scrie pe pachet ca se fierbe? si eu gatesc cous-cous de asta si mic si mare dar il prajesc apoi pun la 200-250 gr cous-cous si 800 ml de apa fierbinte si fierb la foc foarte mic ca si la orez, pina absoarbe apa.

Scriu asta ptr ca seamana cu al meu si nu stiam ca il poti pregatii si asta exact ca cel foarte marunt pe care il oparasti doar.

In 5 min se face? nu ramane prea tare in mijloc?

#4 Useril este offline   Simona_22 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 11-September 11

Postat 27 November 2012 - 08:50 PM

Multumesc lenias !

Cerra, sunt doua feluri de cous cous, unul se pregateste asa cum ai zis tu (am mai facut si eu de ala fiert),iar al doilea se mai numeste si bulgur,din pacate nu mai am ambalajul sa iti arat.
Cele doua sunt asemanatoare la aspect si la gust insa bulgurul mi se pare ca are o aroma mult mai intensa.

#5 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 November 2012 - 08:56 PM

Mama cum poa' sa arate hribii aia :D :D :) :D , ce delicatesa, ce raritate! Simona, de unde ai asa marfa de valoare? Imi place reteta ta, niciodata nu mi-.ar fi trecut prin cap combinatia asta si acum ca o stiu, nush daca as apuca vreodata sa mai pun vreun hrib in ea...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#6 Useril este offline   Simona_22 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 11-September 11

Postat 28 November 2012 - 04:01 PM

Multumesc Lapona Enigel, hribi imi aduce tata in fiecare vara si tot felul de ciuperci de padure,si raman cativa si pentru congelator pentru iarna.

#7 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 28 November 2012 - 07:35 PM

Simona, foarte frumos couscous ai facut. Acum stiu ce mancam maine!

Din cate vad eu, tu ai couscous israelian, din cel cu bob mare.

E adevarat, couscousul poate fi inlocuit cu burgul, amandoua fiind produse din grau. Dar exista o diferenta. Primul, adica couscous-ul, e grau rafinat, pentru ca e facut din gris, ca si pastele. Iar burgul e grau integral, nerafinat, deci cu calitati nutritive mai mari decat couscous-ul.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#8 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 28 November 2012 - 09:14 PM

Simona, deci e padurar tatal tau ori pasionat de ciuperci? Provin banuiesc din zona subcarpatica, paduri amestec foioase cu conifer? Esti o mare norocoasa!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 28 November 2012 - 09:34 PM

Vezi postareaSimona_22, la 27 November 2012 - 08:50 PM, a spus:

Multumesc lenias !

Cerra, sunt doua feluri de cous cous, unul se pregateste asa cum ai zis tu (am mai facut si eu de ala fiert),iar al doilea se mai numeste si bulgur,din pacate nu mai am ambalajul sa iti arat.
Cele doua sunt asemanatoare la aspect si la gust insa bulgurul mi se pare ca are o aroma mult mai intensa.


Poi eu credeam ca este couscous nu bulgur dupa cum l`am vazut in poza ta si de aici a pornit nedumerirea mea cu cele 5 min de stat cu apa fierbinte.

#10 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 28 November 2012 - 10:52 PM

Ce fain arata! Imi plac mult hribii :violent6:

#11 Useril este offline   Simona_22 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 11-September 11

Postat 29 November 2012 - 06:19 PM

Multumesc boabe de cafea!
Nu,nu e padurar tata.........e pensionar,ca sa isi ocupe timpul merge in padure la cules ciuperci,si le imparte cu mine:D, eu nu am rabdarea necesara sa umblu dupa ele.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi