Forum Culinar: Salata de ardei copti - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Salata de ardei copti

#1 Useril este offline   Narnia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 18 December 2009 - 02:43 PM

Salata de ardei copti este printre preferatele copilului, dar nici noi nu ne dam in laturi. :lol:
Sunt multe combinatii pentru sosul pentru salata, multe dintre ele cu usturoi, dar eu nu pun.
Eu procedez in felul urmator:

Imagine atasata: 57_965a71012aba3659f66687f3aea6dd21.jpg

Imbrac tava de aragaz cu folie de aluminiu si pun ardeii spalati in cuptorul incins in prealabil. II coc la temperatura mare, intorcandu-i periodic de pe o parte pe alta pana cand sunt bine rumeniti pe toate partile.
Sunt si mai buni copti direct pe foc, dar eu am aragaz electric si trebuie sa ma multumesc cu varianta cuptorului.
Cand s-au copt, ii scot din tava ( cu grija, sa nu se rupa ), ii pun intr-un vas si presar sare peste ei. Ii las 30-60 de minute pana cand coaja se inmoaie bine si se curata usor.

Imagine atasata: 57_c430b65ad8f5c5d5da7f7bb8be798ffa.jpg

Pregatesc un vas curat si incep sa curat ardeii deasupra vasului, astfel incat zeama acumulata in interiorul ardeilor sa curga in vasul respectiv. Multe persoane pun ardeii intregi in salata, pe mine ma enerveaza semintele si cotoarele, asa ca le indepartez.
Zeama de la ardeii o amestec cu 50 – 100 ml apa ( in functie de cat de multi ardei am copt ), 2-3 linguri de ulei, 2 linguri de otet de vin, o lingurita de sare, o lingurita de zahar.

Imagine atasata: 57_10d78bddfe442612de6e21e7cc59bb92.jpg

Sosul obtinut il strecor si il torn peste ardeii.

Imagine atasata: 57_b5fab053c48525736bed6b1b2d6d0f0b.jpg

Pun apoi totul la frigider pentru cateva ore, pentru ca ardeii sa capete gustul sosului.

Imagine atasata: 57_abb8791dffd842aa55acc020aa69940c.jpg

Nota : Am incercat reteta si fara ulei deloc, intr-o perioada de regim, si a fost foarte buna si asa. Sucul ardeilor ii da un gust si o consistenta oarecum uleioasa, astfel incat lipsa uleiului nu se prea simte .

Imagine atasata: 57_4335a80679b967a6fe587b6957e8872c.jpg

#2 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 18 December 2009 - 04:18 PM

As putea sa manînc salata asta,pîna mi se face rau!Asa mult îmi place(cu mamaligura si mujdei de usturoi :) )
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#3 Useril este offline   Narnia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 December 2009 - 04:34 PM

Maya a spus:

As putea sa manînc salata asta,pîna mi se face rau!Asa mult îmi place(cu mamaligura si mujdei de usturoi :) )

Mie imi place usturoiul, dar al meu nu vrea sa auda de el ( poate odata pe an ) asa ca folosesc la foarte putine mancaruri. Imi mai fac de cap cand pleaca in vreo delegatie pentru cateva zile si fac cate un mujdei. :)
Cumnatul meu face un sos foarte bun cu otet si usturoi, dar numai el stie proportiile. Cu mamaliga n-am incercat, dar nu e o idee rea. :)

#4 Useril este offline   mona 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 18 December 2009 - 06:08 PM

Si eu sunt mare amatoare de ardei copti ! Si tot asa,nu las ardeii intregi ca am viteza mai mare la ingurgitat cand sunt fara cotor si seminte :) Dar o fac cu mujdei :) .

#5 Useril este offline   Narnia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 January 2010 - 04:32 AM

mona a spus:

Si eu sunt mare amatoare de ardei copti ! Si tot asa,nu las ardeii intregi ca am viteza mai mare la ingurgitat cand sunt fara cotor si seminte :lol: Dar o fac cu mujdei ;) .

Ca toata lumea. :) As face-o si eu, dar nu are cine s-o manance, eu mai fur cate un usturoi cand e al meu in delegatie, ca nu-i suporta mirosul. :)
L

#6 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 January 2010 - 07:43 AM

Buuuuuuni . eu nu pun apa deloc.doar ulei, otet si sare.
Usturoiul il tai bucati mai maricele, in asa fel in cat cei cenu-l suporta/digera, sa-l üpoata inlatura.
personal mananc cu :lol:

#7 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 02 January 2010 - 10:39 AM

(G)usturoi 4 ever ! :lol:

Cand fac salata de ardei copti, daca am ocazia coc si cate unul-doi-trei-patru-cinci... :) ardei iuti.(cu ochiii pe ei ca pe butelie, deoarece avand "carne" mai slaba se coc mai repede) I scap si pe ei in salata si vinegreta capata un plus de ... pesonalitate.

Cand i fac curte Dumneaei :) fac sosul la fel ca si Narnia.

Cand fac pe gusturile mele austro-strungare, o fac ca la mama acasa.
Tai cateva (doua, maxim trei) rosii copate bine, o ceapa, usturoi ad libitum, cimbru verde, busuioc, apa, untdelemn de masline, otet balsamic alb, sare, piper, putin zahar. La un kilogram de ardei copti, minimum o jumatate de litru de "intinsura". Las toate astea impreuna cu sucul scurs din ardeii copti (crestati la varf sa se marineze bine) cam o ora - doua si-apoi dăi cu pită de casă prin zeamă. Cotorul ardeiului ramane la locul lui sa ai de ce prinde (se mananca cu mana, ca dacii liberi), si ardeii se devoreaza cu samburi cu tot.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#8 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 16 September 2012 - 09:09 AM

noi pregatim ptr iarna, fie la borcan, fie la congelator.

asta-i ultima serie, din 5kg ardei copti, curatati de coaja si seminte, pusi in borcan si sterilizati la cuptor 10-15min.
am pus si la congelator, dar parca-s mai buni astia la borcan.

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-100-1347779343234.jpg

#9 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 22 September 2012 - 10:06 AM

Vezi postareamoatza, la 16 September 2012 - 09:09 AM, a spus:

noi pregatim ptr iarna, fie la borcan, fie la congelator.

asta-i ultima serie, din 5kg ardei copti, curatati de coaja si seminte, pusi in borcan si sterilizati la cuptor 10-15min.
am pus si la congelator, dar parca-s mai buni astia la borcan.

Atasament IMG_3898.JPG

Moatza,ii faci salata si ii pui in borcan,sau ii pui numai copti si faci salata cand ai nevoie?
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#10 Useril este offline   redivivus 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 22 September 2012 - 12:41 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 02 January 2010 - 10:39 AM, a spus:

(G)usturoi 4 ever ! :sad3:

Cand fac salata de ardei copti, daca am ocazia coc si cate unul-doi-trei-patru-cinci... :105: ardei iuti.(cu ochiii pe ei ca pe butelie, deoarece avand "carne" mai slaba se coc mai repede) I scap si pe ei in salata si vinegreta capata un plus de ... pesonalitate.

Cand i fac curte Dumneaei :lol: fac sosul la fel ca si Narnia.

Cand fac pe gusturile mele austro-strungare, o fac ca la mama acasa.
Tai cateva (doua, maxim trei) rosii copate bine, o ceapa, usturoi ad libitum, cimbru verde, busuioc, apa, untdelemn de masline, otet balsamic alb, sare, piper, putin zahar. La un kilogram de ardei copti, minimum o jumatate de litru de "intinsura". Las toate astea impreuna cu sucul scurs din ardeii copti (crestati la varf sa se marineze bine) cam o ora - doua si-apoi dăi cu pită de casă prin zeamă. Cotorul ardeiului ramane la locul lui sa ai de ce prinde (se mananca cu mana, ca dacii liberi), si ardeii se devoreaza cu samburi cu tot.

Exact asa face soatza mea, doar mama lui e din cu totul alta parte :hug:)

#11 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 23 September 2012 - 11:10 AM

Moatza arata intr-un mare fel...saptamana ce vine am de lucru :floare:.

#12 Useril este offline   lenias 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 05 October 2012 - 07:54 PM

Cui nu/i plac ardeii copti???? :floare:

#13 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 October 2012 - 08:10 PM

Vezi postarealenias, la 05 October 2012 - 07:54 PM, a spus:

Cui nu/i plac ardeii copti???? :toothy9;

Mie, de loc ,da de loc :toothy9; daca-s prea putini =))

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi