Forum Culinar: Dulceata de ceapa - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dulceata de ceapa ~o garnitura de vis ~

#1 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 22 December 2012 - 04:15 PM

dulceata de ceapa e un tip de garnitura, ce aduce un strop de rafinament indeosebi fripturilor de carne, si pe care am adaptat-o la gustul meu :)

pt. prepararea acesteia am taiat 4 cepe rosii si le-am calit rapidescu intr-o 1 Lg de unt + una de ulei, pina s-au inmuiat si au devenit sticloase (cepele, nu lingurile ! :D )

Imagine postata

apoi am adaugat 2 Lg de zahar brun, 6 smochine uscate - tocate marunt, o minuta de merisoare uscate, sare dupa gust, 2 dl vin rosu, 2 Lg aceto-balsamico

Imagine postata

si am lasat sa fiarba la foc potrivit pina s-a redus lichidul, iar dulceata ajungind sa arate numai buna de servit ...

Imagine postata


... la un aperitiv cu foie gras

Imagine postata

si linga o pulpa de ratza in sos de portocale (reteta Lilly-ei :D ) cu cartofi sarladaise (reteta lui Alexandru :P)


Imagine postata

desigur dulceata poate fi preparata intr-o cantitate mai mare si pastrata in borcan la frigider, timp de 3-4 saptamini

sa aveti pofta si sarbatori fericite ! :)


#2 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 December 2012 - 04:33 PM

Eu am facut cu prune. Merci de ideea cu smochine. Place o gramada! :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 December 2012 - 05:49 PM

Foarte fain Dana, dar cam cat iese la final? Reusesc sa multumesc 7 oameni cu cate o lingura macar?

#4 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 December 2012 - 05:57 PM

Vezi postareaany_annette, la 22 December 2012 - 05:49 PM, a spus:

Foarte fain Dana, dar cam cat iese la final? Reusesc sa multumesc 7 oameni cu cate o lingura macar?

Eu zic chiar si cu doua nu asa mari :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 22 December 2012 - 06:05 PM

Vezi postareaMaya, la 22 December 2012 - 04:33 PM, a spus:

Eu am facut cu prune. Merci de ideea cu smochine. Place o gramada! :)


cum de mi-a scapat reteta ta, Maya ? :D
mmm, cu scortisoara si cu prune cred ca iese o nebunie :P , iar daca mai lipesc si niste roast beef alaturi, imi zapacesc de tot papilele ! :)

#6 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 22 December 2012 - 06:09 PM

Vezi postareaany_annette, la 22 December 2012 - 05:49 PM, a spus:

Foarte fain Dana, dar cam cat iese la final? Reusesc sa multumesc 7 oameni cu cate o lingura macar?


Any, depinde de marimea cepelor. cele folosite de mine n-au fost foarte mari, dar a iesit dulceata cam de umplut un borcan de 400 g. ca si Maya, zic ca ajunge. :)

#7 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 December 2012 - 06:12 PM

Vezi postareaMaya, la 22 December 2012 - 05:57 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 22 December 2012 - 05:49 PM, a spus:

Foarte fain Dana, dar cam cat iese la final? Reusesc sa multumesc 7 oameni cu cate o lingura macar?

Eu zic chiar si cu doua nu asa mari :P



Vezi postareaDan@, la 22 December 2012 - 06:09 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 22 December 2012 - 05:49 PM, a spus:

Foarte fain Dana, dar cam cat iese la final? Reusesc sa multumesc 7 oameni cu cate o lingura macar?


Any, depinde de marimea cepelor. cele folosite de mine n-au fost foarte mari, dar a iesit dulceata cam de umplut un borcan de 400 g. ca si Maya, zic ca ajunge. :)


Multumesc mult dragelor, o pun pe lista!
Am ratusca , asa ca o sa mearga bine!
Edit. Da' cand se serveste, se serveste rece?

#8 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 22 December 2012 - 06:12 PM

apropos, are cineva vreo reteta (incercata) de dulceata de morcovi sau de usturoi ? :)

#9 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 23 December 2012 - 12:31 PM

Vezi postareaany_annette, la 22 December 2012 - 06:12 PM, a spus:


Am ratusca , asa ca o sa mearga bine!
Edit. Da' cand se serveste, se serveste rece?


Any, merge servita atit calda sau la temp. camerei alaturi de fripuri, cit si rece cu brinzeturi sau pur si simplu, gen bruschetta. spor la preparare si pofta mare sa aveti la ratusca de Craciun ! :toothy9;

#10 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 14 September 2013 - 09:41 PM

Any, am refacut dulceata facind o combinatie intre reteta Mayei ( :occasion15: ) si cea de mai sus, la care am inlocuit smochinele cu caise uscate :)

Imagine postata

am servit-o atita calda, ca garnitura linga un piept de rata

Imagine postata

cit si rece, pe felii de piine cu roastbeef - e un deliciu ! :)

Imagine postata



Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi