Ingrediente:
400 gr. aluat foietaj
4 bucati de carnati afumati, 250 gr.
3 linguri de ketchup picant
100 gr. parmezan sau cascaval ras
3 ciupeci proaspete
50 gr, jambon crud feliat
opt. masline verzi pentru ornat, asta a fost in cazul meu, voi depinde cum vreti sa o coafati:)
piper, oregano, cimbru, dupa gust
Mod de preparare:
Nota:
Mentionez ca eu pregatisem initial la ingrediente oua si smantana, dar fiica mea nu m-a lasat sa le folosesc, considerand ca ar fi prea groasa si grea pentru o zi ca cea de Craciun, am ascultat-o si nu am regretat, dar voi face si experimentul cu smantana si ouale, ca sa-si merite titlul de tarta cu adevarat.
Gata cu vorba, pregatim aluatul.
Se intinde foaia de foietaj pe planseta si se taie un cerc cu diametrul mai mare cu 5 cm decat forma in care se va coace. Se aseaza carnatii sub forma de cerc, la 4 cm. distanta(spre interior) de marginea aluatului si se ruleaza marginea aluatului peste carnati, iata si o poza care va lamureste mai bine, cred.

Se trage bine de aluat pentru a se acoperi in totalitate bucatile de carnati, se inteapa aluatul cu furculita in mijloc si se pune ketchupul picant in golul format de marginea cu carnat. Peste ketchup se pune parmezan sau cascaval ras.

Se continua asezand peste cascaval jambonul sau bacon, eu l-am taiat maricel, dar era feliat foarte subtire.Se adauga si condimentele, sare, daca mai e nevoie, eu nu am mai pus.

Se presara iarasi cascaval si apoi se aseaza ciupercile feliate.

Se presara ultimul strat de cascaval si se orneaza dupa dorinta, eu am preferat un bradut, era in trend, din masline verzi, depinde si de ocazie si nu in ultimul rand, de imaginatie. Marginea am uns-o cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte dulce, ramas de la altceva si bine am facut, ca mi-a placut!

Am copt-o la cuptor preincalzit, la 180 de grade 20 de minute.Era foarte frumoasa cand am scos-o din cuptor, dar cand am taiat-o era si mai si!

Cel mai mult mi-a placut cand am si gustat-o, mi-am si multumit in gand pentru ca am facut-o, in timp ce in jur erau mmm-uri si yami-uri si se cerea reteta. Bun, acum v-am dat-o, dar cu asta nu am spus totul, feliuta asta va mai poate spune ceva:” Pe cat de frumoasa sunt, pe atat de usor de facut!”

Pofta buna!

Ajutor