Forum Culinar: SARUTURI VIENEZE - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

SARUTURI VIENEZE

#1 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 19 December 2009 - 05:17 PM

delicii fragede, acum la ceas de sarbatoare, potrivite de altfel pentru orice ocazie,chiar si pentru un mic rasfat la o cana cu cafea! :P

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

ma decid cu greu ce prajituri as putea sa fac, mai ales cand vin sarbatorile...
nu o sa fim prea multi, probabil nici prea multi musafiri, dar tot vreau sa fac cate putin din toate :roll: .si oricum cei mai importanti sunt alaturi de mine, asa ca m-am mobilizat....
am ales aceasta reteta pentru ca se face repede,reuseste si rezultatul e foarte parfumat :)

ingrediente:

150 gr unt moale(nu topit)
60 gr zahar pudra
24 gr albus - un albus de ou daca oul e mic , daca e mai mare ,mai luati un pic din el
coaja de la 1 lamiie si jumatate
un strop de sare
180 gr de faina



Imagine postata

se pun la robot , (sau manual e aceeasi treaba),...

untul,sarea,zaharul si se amesteca pana se omogenizeaza amestecul

Imagine postata

se adauga coaja de lamaie

Imagine postata

albusul

Imagine postata

faina,

Imagine postata

si se mai amesteca doar atat cat sa se intrepatrunda toate,nu se lucreaza mai mult
va reulta un amestec exact ca o frisca batuta tare

Imagine postata

se umple un pos,prevazut cu o forma de stea,sau o punga taiata in unghiuri mici

Imagine postata

si se fac forme pe hartie de copt, incercand cat de cat sa redati litera W,sau alegeti ce forma va place mai mult :P

Imagine postata

Imagine postata

s-ar putea intampla ca in timpul lucrului sa vi se ridice hartia de pe tava, si atunci puneti un pic de aluat pe tava ,lipind apoi hartia,

Imagine postata.

Cuptor preincalzit 180-190 gr celsius
se tin atat cat sa devina aurii in jur de 12-14 min
si daca doriti , dati-le un plus de culoare :D .inmuiati unul din capete in cioco topita

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

am vrut sa imit vremea de afara, ninge tare frumos ca-n povesti, :pupic: si-atunci cu scobitoarea am facut din cioco alba , niste stropi
asta e tot , totul dureaza 45 min,dar au un dezavantaj, :x sunt bune si se termina repede, :D asa ca daca va hotarati candva sa faceti -dublati portia

POFTA BUNA !
:P

Imagine postata

Imagine postata


#2 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 19 December 2009 - 05:53 PM

Nico, m-as saruta si io c-o vieneza de-asta!
:love7:
raluca elena

#3 Useril este offline   boariu iuliana 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationDublin

Postat 19 December 2009 - 06:21 PM

Mi-am notat reteta :love7: Momentan iau notite si pe luni ma hotarasc ce si cum sa fac.F bine arata .

#4 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 December 2009 - 06:29 PM

Nico, arata wow. cam migaloase pentru nerabdarea mea :love7:

#5 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 19 December 2009 - 07:39 PM

stella a spus:

Nico, arata wow. cam migaloase pentru nerabdarea mea :love7:

Mie,astea spritzuite nu mi se par migaloase,ci alea de taiat cu forma! :lol:

Nico,sînt frumoase si bune.O sa le trec pe listuta mea,ca multe nu fac,si numai de astea spritzuite :love7:

Imagine postata Sarbatori Fericite! Imagine postata
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 19 December 2009 - 07:53 PM

Nico, superbe pozele. De gust nu ma indoiesc ca sunt delicioase! Uite si de la mine unul :love7:
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#7 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 19 December 2009 - 08:14 PM

Nico, superbi biscuiteii!!!! Ceva asemanator facea si bunica. :love7: :love7:

#8 Useril este offline   laura laurentiu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 19 December 2009 - 09:19 PM

Foarte frumosi, Nico! Bunica-mea facea ceva de genul asta si le denumea simplu "spritzate" :love7: .

#9 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 20 December 2009 - 11:47 AM

Citeaza

raluca elena
Nico, m-as saruta si io c-o vieneza de-asta!
:)


Imagine postata :pupic:

Imagine postata


mai am , da asta numa` pt ca le-am ascuns :) ,sigur mai tre sa fac :floare:

#10 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 20 December 2009 - 11:58 AM

Citeaza

boariu iuliana
Mi-am notat reteta :) Momentan iau notite si pe luni ma hotarasc ce si cum sa fac.F bine arata .

:floare: ,ma intreb cat o sa-ti ia sa le sortezi :pupic: :)

#11 Useril este offline   boariu iuliana 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationDublin

Postat 20 December 2009 - 12:10 PM

IOi nu ride ca serios nu stiu ce fac.Imi plac multe si nu ma pot hotari :floare: si de ja sunt stresata. :pupic:

#12 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 20 December 2009 - 12:18 PM

Citeaza

boariu iuliana
IOi nu ride ca serios nu stiu ce fac.Imi plac multe si nu ma pot hotari :) si de ja sunt stresata. :)


stiu cum e :floare: mai ales atunci cand eram multi si voiam sa fac de toate...imi lua o gramada de timp sa ma hotarasc...dar trebuie sa renunti totusi...la cateva ,altfel o sa obosesti inainte de a te apuca de treaba :pupic:

#13 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 20 December 2009 - 12:31 PM

Citeaza

stella
Nico, arata wow. cam migaloase pentru nerabdarea mea :)


Stella , fa gramajoare cu lingurita si apoi apasa cu o furculita umezita, si gata.... :)
sti ce bune sunt? albusul le aereaza si gustul de lamaie...ahhhhh! :pupic: (tre sa stau la topicu pt slabit , juma de an :floare: )

#14 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 20 December 2009 - 12:36 PM

Citeaza

Maya
Nico,sînt frumoase si bune.O sa le trec pe listuta mea,ca multe nu fac,si numai de astea spritzuite :)
Imagine postata Sarbatori Fericite! Imagine postata


:pupic: :floare:

#15 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 20 December 2009 - 12:40 PM

Citeaza

Bunny
Nico, superbe pozele. De gust nu ma indoiesc ca sunt delicioase! Uite si de la mine unul :floare:


curge vreun kil de apa de pe mine :) , pana reusesc sa fac asa macar cateva poze bunisoare....
sunt chiar bune usoare si au un mare avantaj se pot tine la congelator pt muuult timp :) si eu :pupic:

#16 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 20 December 2009 - 12:43 PM

Citeaza

foxyy
Nico, superbi biscuiteii!!!! Ceva asemanator facea si bunica. :pupic: :)


sunt buni zic eu, esor de mancat.... :) :floare:

#17 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 20 December 2009 - 12:48 PM

Citeaza

laura laurentiu
Foarte frumosi, Nico! Bunica-mea facea ceva de genul asta si le denumea simplu "spritzate" :)


Laura, :floare:
si mama facea ceva asemanator , dar la masina de carne, erau formele acelea ,nu-mi aduc aminte sa fi avut spritz...erau alte vremuri... :)
erau facuti cu untura cateodata , altadata cu margarina, erau buni , doar erau facuti de mama :pupic: ,dar astia sunt mult mai usori , mai savurosi, cred ca din cauza albusului si se fac tare , tare repede...

#18 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 20 December 2009 - 01:24 PM

Nico-Vya a spus:

...
sti ce bune sunt? albusul le aereaza si gustul de lamaie...ahhhhh! :pupic: (tre sa stau la topicu pt slabit , juma de an :floare: )


Ei hai si tu acuma' ! La silueta pe care ne-o arati din avatar nimeni n-ar banui ca esti o culinareasa pasionata si din mainile tale ies asa bunatati! :) Mai mai ca l-as insela pe barbatu-miu si-as saruta vreo duzina de vienezi de astia ! :laughing7:

#19 Useril este offline   MINI07 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 15-December 09

Postat 20 December 2009 - 08:18 PM

Nico , am facut si eu fursecurile , sunt intr-adevar delicioase , dar am o problema : mie mi se pleostesc la copt , ies plate , nu cu striatiile alea ... ce sa fac ? Logica imi spune ca trebuie mai multa faina , dar ... :lol:

#20 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 20 December 2009 - 10:14 PM

Citeaza

MINI07
Nico , am facut si eu fursecurile , sunt intr-adevar delicioase , dar am o problema : mie mi se pleostesc la copt , ies plate , nu cu striatiile alea ... ce sa fac ? Logica imi spune ca trebuie mai multa faina , dar ... :D


Ingredients 150g unsalted butter, at room temperature 60g powdered sugar, sifted 24g egg white, at room temperature) 1 pinch of salt 1 1/2 lemons, grated zest (or to taste) 180g all-purpose flour




Cream butter and sugar, add salt and lemon zest.

Add the white yolks and beat in high speed

Remove and add the flour, carefully and do not overbeaten

Pipe and place the cookies on the lined baking sheets, leaving about 1/2 inch space between them.


Bake the cookies for 12 to 14 minutes, or until they are set but not browned. (It's fine if the edges brown a smidgen.) Transfer the cookies to cooling racks to cool to room temperature.


asa suna reteta, nu stiu ce sa zic , sincer nu am avut probleme si e o reteta povestita si nu explicata...pas cu pas...
pur si simplu am zis o fac.... :D
mmmmm, daca ai pus albus prea mult sa sti ca se inmoaie, sau poate ai scapat mai mult unt?
sa fie faina?
ceva a fost....la mine acum sunt in congi...le-am ascuns :)
doar daca nu le-ai cantarit, asta sa fi fost....imi pare rau!
dar daca ti-au placut cat de cat sunt sigura ca ai sa mai faci :) :lol:

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi