Pagina 1 din 1
Whole wheat gingerbread cookies
#1
Postat 23 December 2009 - 07:02 PM
Sau altfel zis, turta dulce cu faina integrala. Pentru ca se apropie Craciunul, vin si eu cu prima mea reteta aici. Eu pregatesc biscuitii acestia pentru cei mici in fiecare an pentru ca le plac foarte mult...sper ca va vor place si voua.
Ingrediente:
225 g unt moale
180 g zahar brun
1 ou
125 g melasa
1 lingura coaja rasa de portocale + 2 linguri suc de portocale (eu inlocuiesc cu concentratul Mayei de portocale)
370 g faina all-purpose (normala...nu de paine, nu de prajituri)
160 g faina whole wheat (integrala)
1 lingurita ghimbir pudra
2 lingurite scortisoara
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita cuisoare pudra
1/4 lingurita nucsoara
1/2 lingurita cardamom
1/2 lingurita coriandru
1/4 lingurita piper negru macinat
Untul se mixeaza cu zaharul brun la viteza medie, pana devine o crema pufoasa.
Se adauga oul, coaja si sucul de portocale
apoi melasa si se mixeaxa in continuare
Fainile se amesteca cu toate condimentele
apoi se adauga peste compozitie si se amesteca bine.Rezulta un aluat foarte usor lipicios, care se imparte in doua, se inveleste in film alimentar si se da la rece pentru doua ore (eu cand ma grabesc il pun la congelator sa se intareasca)
Ingrediente:
225 g unt moale
180 g zahar brun
1 ou
125 g melasa
1 lingura coaja rasa de portocale + 2 linguri suc de portocale (eu inlocuiesc cu concentratul Mayei de portocale)
370 g faina all-purpose (normala...nu de paine, nu de prajituri)
160 g faina whole wheat (integrala)
1 lingurita ghimbir pudra
2 lingurite scortisoara
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita cuisoare pudra
1/4 lingurita nucsoara
1/2 lingurita cardamom
1/2 lingurita coriandru
1/4 lingurita piper negru macinat
Untul se mixeaza cu zaharul brun la viteza medie, pana devine o crema pufoasa.
Se adauga oul, coaja si sucul de portocale
apoi melasa si se mixeaxa in continuare
Fainile se amesteca cu toate condimentele
apoi se adauga peste compozitie si se amesteca bine.Rezulta un aluat foarte usor lipicios, care se imparte in doua, se inveleste in film alimentar si se da la rece pentru doua ore (eu cand ma grabesc il pun la congelator sa se intareasca)
#2
Postat 23 December 2009 - 07:15 PM
Cuptorul se preincalzeste la 375 F (175 C). Se ia o parte din aluat si se intinde foaie cam 5 mm (se intind usor folosindu-ne de doua filme alimentare). Apoi se taie cu forme de biscuiti, stantze...ce aveti in dotare. Se pun pe hartie de copt in tavi
si se coc pentru 10-12 min , sau pana marginile sunt ferme.
Se scot la racit pe un gratar, apoi se decoreaza dupa preferinta...Pozele sunt de anul trecut, anul acesta inca nu i-am decorat...revin mai tarziu cu noul modelul
Un Craciun fericit, plin de bucurii, sanatate si pace alaturi de cei dragi va doresc !
si se coc pentru 10-12 min , sau pana marginile sunt ferme.
Se scot la racit pe un gratar, apoi se decoreaza dupa preferinta...Pozele sunt de anul trecut, anul acesta inca nu i-am decorat...revin mai tarziu cu noul modelul
Un Craciun fericit, plin de bucurii, sanatate si pace alaturi de cei dragi va doresc !
#4
Postat 23 December 2009 - 08:30 PM
Dana,esti un fenomen!Cîta rabdare,cît de frumoase sînt turtele tale!
Sarbatori fericite!
Sarbatori fericite!
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#6
Postat 24 December 2009 - 09:34 AM
Dana, ferice de copii si famila ta, basca prietenii . Felicitari cum arata.
#7
Postat 24 December 2009 - 09:57 AM
Dupa cum arata poza aia cu faina si condimentele neamestecate, imi imaginez si ce aroma a fost in bucataria ta in timpul coptului Si arata extraordinar
#8
Postat 01 January 2010 - 11:43 PM
Luanda, Maya, Raluca, Stella si Carmella multumesc
Cnd descarc pozele, revin cu cei decorati anul acesta...pe astia i-am bibilit mai mult.
Cnd descarc pozele, revin cu cei decorati anul acesta...pe astia i-am bibilit mai mult.
#10
Postat 02 January 2010 - 12:40 PM
ti-au iesit perfecti!felicitari!
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine
#11
Postat 02 January 2010 - 06:16 PM
Dana felicitari! Sunt tare frumoase turtitele. Anul asta nu am facut ca nu am avut timp, as putea incerca insa. Ai putea sa imi spui cu ce as putea inlocui melasa? Nu am vazut pe aici sau nu stiu cum ii zice. Inca ceva: cardamon e cumva chimen? Daca da, e pudra sau nu?
Tks!
Tks!
Mami de
si
si
#12
Postat 02 January 2010 - 06:21 PM
gloxinia a spus:
Dana felicitari! Sunt tare frumoase turtitele. Anul asta nu am facut ca nu am avut timp, as putea incerca insa. Ai putea sa imi spui cu ce as putea inlocui melasa? Nu am vazut pe aici sau nu stiu cum ii zice. Inca ceva: cardamon e cumva chimen? Daca da, e pudra sau nu?
Tks!
Tks!
Pana vine Dana iti spun eu, melasa o poți înlocui cu miere, iar cardamonul e cu totul altă chestie decât chimenul. Cardamonul are o aroma de lamaie, foarte puternica, mie imi place mult. Il gasesti in sortimentele de condimente de la Fuchs (la Auchan eu am vazut intotdeauna)..sau poate prin magazinele naturiste .
#13
Postat 02 January 2010 - 08:17 PM
Kiken mrci, am sa ma uit si eu la supermarket mai atenta. Din pacate auchan aici nu am.
Mami de
si
si
#14
Postat 05 January 2010 - 03:13 AM
Gloxi, asa-i cum zice Kiken ( ). Despre cardamom ti-am trimis pm, ca nu stiu daca am voie sa pun linkul aici.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1