Forum Culinar: Supa de portocale si crutoane aromatizate cu scortisoara - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Supa de portocale si crutoane aromatizate cu scortisoara

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 26 December 2009 - 08:38 PM

Reteta simpla,nimic spectaculos,dar potriveste perfect ca felul I,
înaintea unui fel principal mai satios,gras...ca o rata la cuptor.
Desi,servita cu crutoane aromatizate cu scortisoara,aceasta supa,
nu este o supa dulceaga,ci din contra-acrisoara...si face apetit pentru felul urmator :tongue3:



Imagine postata



Ingrediente pentru supa:


*2 portocale cu coaja netratata(sucul 250 ml si putina coaja)
*2 morcoviori
*500 ml supa de pui
*1 lingura creme fraîche
*1 echalote
*2 linguri ulei de susan
*sare
*piper
*chili


Ingrediente pentru crutons:

*pîine alba
*putin ulei de susan
*scortisoara



Tocam ceapa lunguiata/echalote si morcovii mai grob.
Taiem fîsii subtiri din coja de portocala(doar primul strat,cel portocaliu,fara alb)
Calim ceapa,morcovii si coaja de portocala în ulei de susan,



Imagine postata


stingem cu supa si lasam 20 minute la fiert.
Condimentam cu sare si piper si chili,dupa gust.


Imagine postata


Stoarcem portocalele.Ale mele au fost mari,si foarte suculente.
Am obtinut 250 ml suc.
Adaugam sucul de la cele 2 portocale,si mai lasam 5-7 minute la fiert.
Între timp gustam,si condimentam daca mai este nevoie(sare,poate chiar niste chili)


Imagine postata


Imagine postata


Facem piure cu mixerul bat.Adaugam creme fraîche,amestecam.


Imagine postata


Crutons


Taiem pîinea cubulete,si o prajim în putin ulei de susan.
Presaram un praf fin de scortisoara deasupra,amestecam.


Imagine postata


Decoram supa cu crutoane si frunzulite de ...care vreti.


Imagine postata


Surprinzator de buna! :)

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 26 December 2009 - 08:41 PM

Oooooooooo, ce vad eu aici! Tare ma mananca-n palma sa-ncerc si eu reteta asta! :tongue3: Morcovi avem, portocale sunt, paine pentru crutoane gasim. Pot sa trec la treaba! :)

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,569
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 December 2009 - 03:40 PM

De incercat cu siguranta, sunt foarte curioasa sa simt ce gust are.

#4 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 December 2009 - 08:26 PM

foxyy a spus:

Oooooooooo, ce vad eu aici! Tare ma mananca-n palma sa-ncerc si eu reteta asta! :D Morcovi avem, portocale sunt, paine pentru crutoane gasim. Pot sa trec la treaba! :D

Cum te stiu mai exotica,ar trebui sa-ti placa.Multi au impresia ca e o supa dulce,dar nu este...chiar daca portocalle sînt dulcege bine :D
Si nu te sfii la presart scortisoara pe crutoane!! :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 December 2009 - 08:27 PM

Adriana a spus:

De incercat cu siguranta, sunt foarte curioasa sa simt ce gust are.

Cum zicem si la donshoara Foxy,gustul este total diferit,fata de ce-si imagineaza materia cenusie :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 30 December 2009 - 02:11 PM

Maya, am facut supa, mie mi s-a parut putin acrisoara, desi portocalele sunt foarte dulci si parfumate, dar probabil prin fierbere pierd "dulcele", insa ramane parfumul
crutoanele...mmmmmm, o minunatie
celialti "supari" au apreciat in mod deosebit, asta inseamna ca tre' sa repet, cel mai devreme dupa dezmatul de revelion, atunci va fi si cu poza (sper sa nu uit ca si acum)
multumesc mult
fiica dacilor

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 30 December 2009 - 05:48 PM

bristena a spus:

Maya, am facut supa, mie mi s-a parut putin acrisoara, desi portocalele sunt foarte dulci si parfumate, dar probabil prin fierbere pierd "dulcele", insa ramane parfumul
crutoanele...mmmmmm, o minunatie
celialti "supari" au apreciat in mod deosebit, asta inseamna ca tre' sa repet, cel mai devreme dupa dezmatul de revelion, atunci va fi si cu poza (sper sa nu uit ca si acum)
multumesc mult


Cum spuneam..supa asta nu iese asa cum crede materia cenusie...înainte de degustare :occasion15:
Si eu trebuie s-o mai fac,ca ne-a placut la toti!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 01 May 2010 - 09:41 PM

Maya, e superba supa asta! Dar, sa stii ca ma supar pe tine! N-ai zis ca tre' sa fac portie cvadrupla - poate asa ne saturam si noi! :floare: Buna rau supa asta! Saru'mana pentru masa! :biggrin:

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-46-127274290886.jpg

editez, ca din graba am apasat send, in loc de previzualizare: am folosit crutoane cumparate, dar le-am agitat putin in tigaie, cu scortisoara. Superb gust! :biggrin:

#9 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 02 May 2010 - 06:26 AM

buna MAYA
Ma gindeam sa folosesc cresonul pt o supa dar din fericire am cazut peste SUPA DE PORTOCALE
Arata SENZATIONAL o so prepar chiar astazi
O sa i fac o surpriza omului meu
Multumesc mult :biggrin: :biggrin:

#10 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 02 May 2010 - 03:38 PM

Vezi postareaFoxyy, la 01 May 2010 - 09:41 PM, a spus:

Maya, e superba supa asta! Dar, sa stii ca ma supar pe tine! N-ai zis ca tre' sa fac portie cvadrupla - poate asa ne saturam si noi! :) Buna rau supa asta! Saru'mana pentru masa! :)

Atasament Picture 1.jpg

editez, ca din graba am apasat send, in loc de previzualizare: am folosit crutoane cumparate, dar le-am agitat putin in tigaie, cu scortisoara. Superb gust! :)

Ma bucur ca ti-a placut!Si mie-mi plac Backerbsen...sa le rontai si asa...fara supa.Îmi amintesc cumva de langosi :pupic:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 02 May 2010 - 03:39 PM

Vezi postareacarmaw, la 02 May 2010 - 06:26 AM, a spus:

buna MAYA
Ma gindeam sa folosesc cresonul pt o supa dar din fericire am cazut peste SUPA DE PORTOCALE
Arata SENZATIONAL o so prepar chiar astazi
O sa i fac o surpriza omului meu
Multumesc mult :) :)

Cu maaare placere :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi