înaintea unui fel principal mai satios,gras...ca o rata la cuptor.
Desi,servita cu crutoane aromatizate cu scortisoara,aceasta supa,
nu este o supa dulceaga,ci din contra-acrisoara...si face apetit pentru felul urmator

Ingrediente pentru supa:
*2 portocale cu coaja netratata(sucul 250 ml si putina coaja)
*2 morcoviori
*500 ml supa de pui
*1 lingura creme fraîche
*1 echalote
*2 linguri ulei de susan
*sare
*piper
*chili
Ingrediente pentru crutons:
*pîine alba
*putin ulei de susan
*scortisoara
Taiem fîsii subtiri din coja de portocala(doar primul strat,cel portocaliu,fara alb)
Calim ceapa,morcovii si coaja de portocala în ulei de susan,

stingem cu supa si lasam 20 minute la fiert.
Condimentam cu sare si piper si chili,dupa gust.

Stoarcem portocalele.Ale mele au fost mari,si foarte suculente.
Am obtinut 250 ml suc.
Adaugam sucul de la cele 2 portocale,si mai lasam 5-7 minute la fiert.
Între timp gustam,si condimentam daca mai este nevoie(sare,poate chiar niste chili)


Facem piure cu mixerul bat.Adaugam creme fraîche,amestecam.

Crutons
Taiem pîinea cubulete,si o prajim în putin ulei de susan.
Presaram un praf fin de scortisoara deasupra,amestecam.

Decoram supa cu crutoane si frunzulite de ...care vreti.

Surprinzator de buna!

Ajutor









