Ingrediente:
- aproximativ 2.5 kg maruntaie de porc sau vitel (inima, ficat, splina, plamani) - eu am folosit maruntaie de vitel, caci porcul l-am taiat de pe lista de mult timp.
- 800 gr slanina de porc
- 6 cepe sanatoase, mari
- 400 gr crupe de hrisca
- sare, piper (am pus si alb si negru), boia dulce de ardei
- mate de porc (am folosit din cele pentru carnati, care se gasesc in comert)
Maruntaiele si slanina se fierb bine, se scurg si se racesc, dupa care se trec prin masina de carne.
Ceapa se taie destul de marunt si se undeste in ulei, cam 150 ml, dupa care se da prin masina de carne. Am folosit si ceapa alba si ceapa rosie, ca din aceea am avut la indemana.



Hrisca se alege de impuritati si se pune intr-o cratita de tuci la prajit. Atentie, nu se spala.


Cand incepe sa se prajeasca (se simte aroma de boabe prajite), se toarna apa fierbinte peste si se amesteca repede. Atentie, sa nu va opariti, apa forfoteste ca la jacuzzi.
Hrisca fierbe relativ repede, de aceea trebuie supravegheata. Se amesteca tot timpul, pentru a nu se prinde de vasul in care fierbe.
Se lasa la racit.



Maruntaiele, impreuna cu slanina si ceapa se trec prin masina de carne.
Se adauga crupele fierte si racite, se amesteca foarte bine si ser potriveste pasta rezultata cu sare, piper si boia de ardei dulce dupa gust.



Asa arata pasta rezultata:

Matele, achizitionate din comert, se spala bine de sare si se verifica pentru a nu avea surprize (sa nu fie rupte).


Se monteaza spitul de carnati la masina de carne (eu am folosit masina mecanica, antica, veche si de demult, caci am facut singura totul si m-am temut sa nu fuga produsul finit). Am pus matul pe spit si l-am legat cu ata la un capat, dupa care am introdus pasta in masina si am umplut matele.
