Forum Culinar: CHIFTELE din ciclul nimic nu se pierde, totul se transforma - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

CHIFTELE din ciclul nimic nu se pierde, totul se transforma

#1 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 January 2010 - 04:31 PM

eu sunt o mare econoama, poate nu stiati. unii zic c-as fi zgarcita, da' nu, is carcotasi.

imi ramasese o multime de piept la gratar, facut de priceputu' de fi-miu si gasca lui. iasca si cam parpolit, ca cica asa le place. da' asa de tare le-a placut , de nu s-a mancat mai deloc.
mostre:
Imagine atasata: 151_70b4d595f040c7b2eaaa6a6557a141c9.jpg

m-am gandit sa=l transform in niste chiftele.
drept ptr care l=am tocat impreuna c-o bucatica de sunca cu dungi de carne prin ea, pe care o pusesem la sarat in vederea afumarii.
le-am pus in robot, le-a maruntit si-a rezultat asta:

Imagine atasata: 151_00207c43f7bcf4f7b12a19e65532f8ed.jpg

am mai pus la tocat un cartof mediu, o felie de paine, ceva usturoi si-o ceapa, le-am adaugat carnii maruntite.
tot in castron am adaugat piper, patrunjel proaspat, marar uscat, un ou si doua albusuri pierdute prin congelator (recycle, recycle!)
amestecul:

Imagine atasata: 151_60b49fd37ac6c05e25a3f9f630af0043.jpg

am portionat viitoarele chiftele, le-am infainat

Imagine atasata: 151_78280d9de12c3472a923cf1056eb273a.jpg

le-am prajit

Imagine atasata: 151_16fb47b34af50b1c7ba666ded8764897.jpg

si-ntr-o ordine logica a faptelor, le-am degustat. cu gogosari la otet.

Imagine atasata: 151_42026f07fb8b0bf4a315de104d0dea98.jpg

f bune!
mama, ce greseala faceam daca aruncam pieptul, cum si-a dat cu parerea omu' :twisted:

deci daca sunteti la fel de economi :roll: , puteti incerca si varianta asta.

#2 Useril este offline   Misha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 346
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationtimisoara

Postat 03 January 2010 - 05:34 PM

imi place ideea
arata bine chiftelele si daca mai au si gust de fum de la gratar...bun bun
si eu sunt fan reciclare
nu imi place sa arunc mancarea si cand ramane friptura sau chestii de gen fac placinte sau chiftele sau sosuri pt paste
si parca sunt mai bune decat alea cu chestii nereciclate :lol:
Imagine postataImagine postata

#3 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 January 2010 - 08:04 PM

Din nou moato''iesti pi' gustu meu tari' da tari di tat'' :lol:

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,417
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 January 2010 - 08:58 PM

moatza a spus:

mama, ce greseala faceam daca aruncam pieptul, cum si-a dat cu parerea omu' :twisted:

pai se poate, cum sa arunci bunatate de piept de pui, eu am luat odata mai mult si l-am facut la gratar pe aragaz si congelat. Deunazi l-am decongelat rapid, incalzit pe placa impreuna cu o ceapa si un rest de ardei copti si pus intr-o chestie gen lipie impreuna cu putin ketchup.
Marco a mincat 2 si eu il inghionteam pe Stefano cind vedeam cum minca. Cind a terminat i-am zis: Ai vazut ca ai mincat ardei copti? La care el: Da, dar asa ii maninc. Imi venea sa-l iau la palme ca in zilele precedente n-a pus gurita pe ardeii copti ca cica nu-i plac. :evil:

#5 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 January 2010 - 09:24 PM

Geany a spus:

Din nou moato''iesti pi' gustu meu tari' da tari di tat'' =))


:)

Adriana a spus:

pai se poate, cum sa arunci bunatate de piept de pui,


aoleu, ce iasca era!

poate-ntr-o shaorma ar fi mancat si-ai mei :roll:

#6 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 23 October 2010 - 09:42 PM

moatzo, multam mult pt. idee ! :floare:

impreuna cu chiftelutele am reciclat si 120 g de orez fiert ramas de ieri, la care am adaugat 1/2 ardei gras tocat + 1 ceapa mica tocata + 100 g mazare fiarta + 3 galbenusuri + condimente dupa gust

Imagine postata

deasupra am pus albusurile batute spuma si am presarat 1 Lg cu pesmet, iar apoi am dat forma la cuptorul preincazit 190°C, timp de 15'

Imagine postata

pofta mare ! :pupic:

Imagine postata




#7 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 03 February 2013 - 12:51 AM

Am fiert un pui pentru supa, iar carnea (pieptul doar) am folosit-o la chiftelute. Am tocat cu cutitul pieptul de pui, l-am amestecat cu 2 oua, ceapa, usturoi, busuioc, oregano, sare si piper. Le-am dat prin pesmet si le-am prajit. Am turnat peste ele un sos de rosii & ciuperci si am fiert la foc mic 5 min.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-341-13598453031967.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#8 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 February 2013 - 12:00 PM

si-a fost bun, nu? sa va fie de bine!

eu mai reciclez si peste, tot asa ramas de la gratar. am facut chiftelute iar liant am folosit fulgi de ovaz macinati. am zis sa renunt la paine sau cartof.
aa, si mai de ultima ora, nu mai dau nici chiftelele prin faina, deloc!

#9 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 03 February 2013 - 03:27 PM

a fost foarte bun.

si de chiftelute, daca nu le dai prin faina, prin ce le dai? sau nu le mai dai deloc...
Imi place ideea cu fulgi, am sa o aplic si eu.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#10 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 February 2013 - 05:54 PM

nu le mai dau prin nimic. iar cand le formez, m-ajut de putin ulei din cratita. am incercat si cuptorul, dar nu le agreaza ai mei.

#11 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 03 February 2013 - 05:58 PM

prin nimic le dau si eu pe chiftele, mancam destule fainoase/paine oricum ...

moatzo, nici eu nu mai pun nici paine muiata (si nici cartof ras), ci daca, crezi ca nu au liant, mai bine o lingura de cascaval ras.

foarte bune idei de reciclat ce ramane de la masa anterioara

la noi pieptul de pui se amananca a doua zi in variantele:
1. simple:
- taiat bucatele (Daca nu e iasca) si facut salata mixta cu telemea, masline rosii, salata verde, castravete, EV + balsamico
- bacatit in lipie incalzita cu mozza si adaugat salata fideluta, rosie, 1 strop de sos de rosii sau ketchup, mayo cine vrea
2. reincorporate in mancare gatita:
- facut sos de paste
- cu orez cu legume
- cu sos alb de samantana cu marar, sau direct o ciulama
- cu sos rosu, drept ostropel
- chiftele nu am incercat, dar o sa o fac ... ca-mi place cum arata ale voastre :notworthy:
... altfel e prea uscat sa mai fie servit ...

Cred ca mai sunt si alte variante de a recicla fripturi din piept de pui. Mai auzim pareri.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#12 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 February 2013 - 06:22 PM

stii tu cum e, nu gatim numai ptr noi. dac-as pune cascaval, cred ca s-ar schimba gustul, mi-e ca li s-o nazari astora ceva! oricum, nu reciclez la modul asta prea des.
dup=aia ma mai gandesc sa nu prea amestec carnea cu branza/lactatele pe cat posibil, deci deliberat n-o fac.
poate-ar merge vreo faina de-asta acceptata. care? naut? poate niste quinoa? complicatii, dom'le!

#13 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 03 February 2013 - 06:51 PM

Eu mai fac salata pseudo-boeuf daca imi ramane piept de pui la gratar, am facut si cu din cel prajit pe gratar de carbuni, a fost foarte bun, cu gustul acele afumat, chiar ne-a placut mai mult, era o schimbare din rutina gustului.
Sau macin carnea, amestec cu ceapa tocata, ou si condimente si umplu clatite, dau la cuptor cu un sos besamel si cascaval- familia sotului e innebunita, o considera specialitatea mea cea mai buna. :notworthy:
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#14 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 05 February 2013 - 08:58 PM

Vezi postareamoatza, la 03 February 2013 - 06:22 PM, a spus:


poate-ar merge vreo faina de-asta acceptata. care? naut? poate niste quinoa? complicatii, dom'le!



Eu de ani de zile fac piftelele doar cu ou si se leaga fara probleme. In cazul in care vrei sa folosesti ceva faina foloseste cu incredere faina de linte... cu alte cuvinte incepe sa macini linte, ca nu stiu daca vei gasi de cumparat.
Eu o folosesc si la snitele.
Sorina

#15 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 05 February 2013 - 09:00 PM

manca-o-ar mama de informata! sa traiesti, Sorinel!

#16 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 05 February 2013 - 09:27 PM

Incerc... cam greu in ultimul timp. Ma bucur ca ti-am putut fi de folos!
Sorina

#17 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 31 July 2013 - 09:19 AM

aseara, dintr-un exces de zel si economie, am reciclat un muschi de vitel transformat initial intr-o friptura iasca.
l-am dat la blender impreuna cu niste sunca afumata, o ceapa, niste usturoi, boabele de pe-un stiulete de porumb fiert,2 oua si rozmarin. n-am avut nicio verdeata, rusine!
asa ca pe amenintarea portocalie de furtuna - la mine sanki! - am purces la manufacturarea a 18 chiftelute care-au iesit superbune si aromate.
credeti-ma fara poze.

#18 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,642
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 31 July 2013 - 11:41 AM

Vezi postareamoatza, la 31 July 2013 - 09:19 AM, a spus:

aseara, dintr-un exces de zel si economie, am reciclat un muschi de vitel transformat initial intr-o friptura iasca.
l-am dat la blender impreuna cu niste sunca afumata, o ceapa, niste usturoi, boabele de pe-un stiulete de porumb fiert,2 oua si rozmarin. n-am avut nicio verdeata, rusine!
asa ca pe amenintarea portocalie de furtuna - la mine sanki! - am purces la manufacturarea a 18 chiftelute care-au iesit superbune si aromate.
credeti-ma fara poze.

Asta da reciclare adevarata!
La mine nu-i furtuna, dar ploua (in gura).

#19 Useril este offline   roth 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 103
  • Inregistrat: 07-April 13
  • LocationBucuresti

Postat 31 July 2013 - 08:31 PM

Mai fete gospodine ce sunteti..mai dau cu privitul pe aici si gasesc o multime de minunatii de bucaturit.
Buna treaba faceti si frumos ca spuneti si la altii.
:)

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi