Stelute cu vitraliu(cookies)
#1
Postat 04 January 2010 - 09:46 PM
Stelute(sau orice alta forma doriti) cu vitraliu
Ingrediente:
2 cups faina cernuta+inca putina pt.infainat
1/4 lingurita sare(eu am pus doar un vf. de cutit)
1/2 lingurita praf de copt
8 linguri unt fara sare(la temp.camerei)
1 cup zahar
1 ou mare
1 lingurita es. de vanilie
Pt.decor(vitraliu)-dropsuri de fructe diverse culori.
Se amesteca faina,sarea,praful de copt si se lasa deoparte.
Intr-un bol separat se bate untul spuma,impreuna cu zaharul,
apoi se adauga oul si es. de vanilie.
Se adauga faina,se incorporeaza bine fara sa se framante prea mult,se inveleste in celofan si se lasa la frigider 45 de min.
Se scoate aluatul si se intinde in foaie de aprox. 1/2 cm,pe masa infainata.Se decupeaza stelute
#2
Postat 04 January 2010 - 09:58 PM
La pasul urmator,in reteta se spune ca se plaseaza cate o bombonica (daca e mica) sau 1/2 lingurita de dropsuri zdrobite grosier(daca dropsurile sunt mai mari) in mijlocul fiecarei stelute si se da la cuptor.Va zic eu ca nu merge.Asa ca introduceti stelutele fara dropsuri in cuptor pt. cateva minute,pana incep sa se inatreasca f. putin.Scoateti tava,plasati dropsurile si introduceti din nou in cuptor,pana ce stelutele incep sa se rumeneasca f. putin pe margini.Dropsurile se vor topi atat cat trebuie,fara sa fiarba si sa faca bulbuci cum mi s--a intamplat mie la prima tava.
Stiu ca vin cu reteta dupa sarbatori,dar jur ca n-am avut timp nici sa pap salata de boeuf:-D.asa ca scuze de intarziere.Oricum retat poate fi adaptat la orice ocazie ,asa ca nu e timpul pierdut.Tt din lipsa de timp n-am pozat nici produsul final dar jur pe rosu ca asa au aratat:
impresii-la gust sunt bune.pt. cei carora le plac sugar cookies,centrul e insa cam lipicios,poate depinde si de calitatea dropsurilor,insa mi-au placut pt. ca au aroma puternica de fructe.
Voila!
#4
Postat 12 January 2010 - 08:04 AM
#5
Postat 12 January 2010 - 05:49 PM
oricum le am in vedere
#6
Postat 12 January 2010 - 06:30 PM
#7
Postat 17 January 2010 - 04:35 PM
#8
Postat 20 January 2010 - 06:13 PM
#9
Postat 23 January 2010 - 05:17 PM
Ceva in genul asta..nu stiu daca si reteta seamana a prezentat acum muuuult
timp pe culinar Daneza13...biscuitii vitraliu...o minunatie...
Am incercat odata sa-i fac dar n-am avut bomboanele potrivite...
insa stiu ca aluatul mi-a placut enorm...
Voi incerca si reteta ta...cu conditia sa gasesc si bomboanele...adecvate
Multumesc pt reteta ...superba poza finala
#10
Postat 11 January 2011 - 11:05 PM
ortansa, la 04 January 2010 - 09:58 PM, a spus:
Ce fel de dropsuri ai folosit?
Trebuie sa fie tari,nu? ( nu bombonele gumate, de exemplu....)
Oricum, e o reteta foarte estetica!
(O incerc si eu, doar sa gasesc o forma mica de steluta...)
#11
Postat 12 January 2011 - 12:30 AM
2. Tura in care m-am desteptat si au iesit cat de cat bine a fost estetica insa destul de greu de mancat. Daca aveti probleme cu dintii ar putea fi ceva.
Insa merg de minune de sarbatori agatate in brad. Arata fantastic.
Ortansa felicitari ca te-ai inhamat la o astfel de munca.
si
#12
Postat 12 January 2011 - 12:31 AM
IrinucaPopii, la 11 January 2011 - 11:05 PM, a spus:
Ce fel de dropsuri ai folosit?
Trebuie sa fie tari,nu? ( nu bombonele gumate, de exemplu....)
Oricum, e o reteta foarte estetica!
(O incerc si eu, doar sa gasesc o forma mica de steluta...)
De alea tari de iti spargi dintii in ele. Gen Silvana Nicidecum gumate. Si merg facute si fara steluta mica. Decupezi interiorul cu un capac de carioca
si
#13
Postat 12 January 2011 - 06:52 PM
gloxinia, la 12 January 2011 - 12:31 AM, a spus:
IrinucaPopii, la 11 January 2011 - 11:05 PM, a spus:
Ce fel de dropsuri ai folosit?
Trebuie sa fie tari,nu?
(O incerc si eu, doar sa gasesc o forma mica de steluta...)
De alea tari de iti spargi dintii in ele. Gen Silvana Nicidecum gumate. Si merg facute si fara steluta mica. Decupezi interiorul cu un capac de carioca
Mersi de idei si sfaturi!
#14
Postat 12 January 2011 - 08:50 PM
#16
Postat 19 January 2011 - 10:39 PM
Fiindca nu am avut steluta mica pentru interior, am facut un cerc...Care zic eu ca era cam mic, (si mai putin estetic)...Sau bomboanele mele erau prea mari?
Le-am spart cu ciocanul ( bomboanele, nu gaurile) si a fost greu sa le pun apoi in fursecuri: se lipeau de degete, de lingurita, erau ba prea multe( si iesea vitraliul din mijloc), ba prea putine( si trebuia scoasa a doua oara tava din cuptor ca sa mai adaug )...
Pana la urma au iesit relativ ok, dar cu multa bataie de cap
Maine pun si poze, ca acum , nu mai am nervi