Forum Culinar: Tarta de mere cu migdale - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta de mere cu migdale

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 January 2010 - 01:51 PM

Ideea de a face tarta asta se datoreaza unei initiative impotriva unei persoane care preia retete de prin forumuri sau bloguri si nu zice de unde s-a inspirat, povestea e mai lunga, asa ca mai multe persoane au decis ca intr-o anumita zi sa faca si sa publice pe blogul personal aceasta reteta, "aparind" in acest fel persoana care a creat-o. Am participat si eu mai ales ca urma sa le am la cina pe fetele de la Torino deci imi trebuia ceva dulce.
Gata cu povestea.
Reteta originala se afla aici
http://profumodilievito.blogspot.com/20 ... dolci.html
Ingrediente
400 gr de aluat fraged
4 mere mari (circa 600 gr de mere curatate)
80 de gr de zahar
4 linguri de lichior amaretto
sucul de la o jumatate de lamiie
un pic de scortisoara

crema de migdale

120 gr de oua
60 de gr de zahar
50 de gr de faina de migdale
15 gr de faina de porumb fina
15 gr fecula
un strop de sare

un pumn de lamele de migdale
marmelada de caise

Eu am facut aluatul fraged in Thermomix dupa cartea sa de retete
Ingrediente pentru o tava de 26 de cm de diametru
coaja de la o lamiie
300 gr de faina 00
1 ou de 60 de gr
1 galbenus
130 gr de unt moale taiat bucatele
1 lingurita de praf de copt
Am pus in robot coaja de la o lamiie si zaharul
Imagine atasata: 54_04d49832891307c643518fdd89dca13e.jpg
am amestecat 10 secunde viteza 8
Imagine atasata: 54_372b93560b134286e280d7249434f61c.jpg
Am adaugat faina, ouale, untul moale si praful de copt, malaxat 20 de secunde viteza 5
Imagine atasata: 54_128aaa88b5a6b21b6374ace18e2b3e5d.jpg
Am infasurat-o in film transparent si am lasat-o sa se odihneasca 15 minute in frigider. Am intins-o intre 2 foi de film transparent
Imagine atasata: 54_41f5e648ecbab832670b3bb6061192ca.jpg
Am pus-o in forma, am acoperit-o cu un strat de hirtie de copt deasupra careia am pus bilele de ceramica pentru coptura in bianco
Imagine atasata: 54_486f9f42cd26a710a7b18c348a9b8815.jpg
Am copt-o asa 10 minute la 180°C si alte 5 minute fara bilele de ceramica. Cind era coapta am pensulat-o cu marmelada de caise.
Imagine atasata: 54_89e035b1133c2b0d178a746faed03124.jpg
Am copt merele curatate si taiate bucatele pe foc mare, amestecate cu sucul de lamiie si zaharul, pina ce s-a evaporat tot sucul. Am adaugat lichiorul si scortisoara si am lasat sa se raceasca, apoi le-am pus peste aluat in forma
Imagine atasata: 54_2085116b083d93052a94b55142b3e93e.jpg
Am pregatit crema de migdale batind spuma ouale cu zaharul si sarea, am adaugat apoi incet fainile amestecate
Imagine atasata: 54_ced3b41a146284f4bcbadd0d4690a731.jpg
si apoi am turnat-o peste mere
Imagine atasata: 54_c5282f9615f232fa269f25f73c35dca2.jpg
deasupra am pus migdalele feliate
Imagine atasata: 54_f54c817e797043f27efd31e1681a63e7.jpg
Am copt la 180°C pentru 20 de minute
Imagine atasata: 54_4a4cc93ebb839db7d67edceb8d910c16.jpg
Am servit-o cu zabaione facut in Thermomix
Imagine atasata: 54_b5c9ec5e7e37ad712bb852810148b84f.jpg

#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 January 2010 - 02:31 PM

Ok, asa ma incumet si eu .Zici ca stric daca fac cu mere rase la borcan facute de mama?

#3 Useril este offline   Issis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 170
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationTargoviste

Postat 07 January 2010 - 05:53 PM

Superb, grozav, splendid!!!

Adriana, e diferenta intre faina 00 si cea 000? In Ro nu am vazut 00.

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 January 2010 - 06:22 PM

Issis a spus:

Superb, grozav, splendid!!!

Adriana, e diferenta intre faina 00 si cea 000? In Ro nu am vazut 00.

Mersi. Io n-am vazut 000 :notworthy: Nu cre ca e nici o problema, sa fie faina normala pe care o folosesti la prajituri.

Eataly a spus:

Ok, asa ma incumet si eu .Zici ca stric daca fac cu mere rase la borcan facute de mama?

Nu cred ca strici nimic, singura chestie e sa nu fie zemoase ca sa incruzeasca stratul de dedesubt, atita tot.

#5 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 07 January 2010 - 10:34 PM

Aseara, dupa reteta de tarta cu vanilie, am visat Thermomixul :lol: Acum cine stie ce mai visez :D Arata mai bine decit originalul dupa care te-ai ghidat :sad1:

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 January 2010 - 10:46 PM

Carmella a spus:

Aseara, dupa reteta de tarta cu vanilie, am visat Thermomixul :lol: Acum cine stie ce mai visez :D Arata mai bine decit originalul dupa care te-ai ghidat :sad1:

Pai tot pe el :D
Poza aceea e veche de aceea nu prea e faina, acu face poze mult mai misto Adriano.

#7 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 09 January 2010 - 10:06 AM

Adriana, minunat arata tarta!

Issis a spus:

Superb, grozav, splendid!!!

Adriana, e diferenta intre faina 00 si cea 000? In Ro nu am vazut 00.


Issis, nu e nici o diferenta. eu am observat ca la ei lipseste un 0 din numaratoare, adica 650 e 65 si 000 e 00 :occasion14:
Take a walk on the wild side...

artizan

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 January 2010 - 02:10 PM

KikenHana a spus:

Issis, nu e nici o diferenta. eu am observat ca la ei lipseste un 0 din numaratoare, adica 650 e 65 si 000 e 00 :floare:

Aici nu exista sistemul nici cu 000 nici cu 65 ca la francezi, e doar 0, 00, 1.

#9 Useril este offline   taylor 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 16 January 2010 - 04:01 PM

am facut tarta, cred ca imediat dupa ce-am fost in vizita la tine.a iesit foarte buna la gust ,dar am avut o problema.
faina de migdale si cea de porumb nu a fost prea fina,si a iesit putin cremoasa.s-a mancat toata :headbang: dar vreau sa mai incerc odata.
migdalele le dai prin robot?
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 January 2010 - 07:54 PM

taylor a spus:

am facut tarta, cred ca imediat dupa ce-am fost in vizita la tine.a iesit foarte buna la gust ,dar am avut o problema.
faina de migdale si cea de porumb nu a fost prea fina,si a iesit putin cremoasa.s-a mancat toata :hungry: dar vreau sa mai incerc odata.
migdalele le dai prin robot?

Nu, nu le-am dat prin robot pentru ca aveam faina de migdale, pliculetele acelea de 50 de grame.
Ma bucur ca ai facut-o si ca v-a placut :headbang:

#11 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 January 2010 - 10:42 AM

Am facut-o si eu ieri.Aceiasi problema ca la Taylor, stratul deasupra cremos , desi cand am incercat-o cu scobitoarea mi-a iesit uscata.Imi aduc aminte la tine era un strat copt pufos si crocant deasupra de la migdale , dar copt.
S-a mancat aproape toata dintr-o data.Sectiune n-am, ca am luat-o cu noi in vizita. :)
De refacut cu siguranta! :hello:

Imagine atasata: 59_e807663cc14caef691430e8a4ba32ccc.jpg

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 January 2010 - 11:35 AM

Probabil mai trebuia lasata la copt sau marita temperatura.
Ti-ai luat aparat nou?

#13 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 January 2010 - 01:44 PM

Pe mine m-a indus in eroare scobitoarea.A iesit uscata. :x
De buna a fost buna oricum
Si da , mi-am luat unul provizoriu, ma simteam orfana fara. :floare:

#14 Useril este offline   taylor 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 18 January 2010 - 09:42 PM

Adriana a spus:

Probabil mai trebuia lasata la copt sau marita temperatura.
Ti-ai luat aparat nou?

probabil.data viitoare promit ca va iesi perfecta :headbang:
acelasi aparat.l-au reparat baietii de la canon :D
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi