Tarta de mere cu migdale
#1
Postat 07 January 2010 - 01:51 PM
Gata cu povestea.
Reteta originala se afla aici
http://profumodilievito.blogspot.com/20 ... dolci.html
Ingrediente
400 gr de aluat fraged
4 mere mari (circa 600 gr de mere curatate)
80 de gr de zahar
4 linguri de lichior amaretto
sucul de la o jumatate de lamiie
un pic de scortisoara
crema de migdale
120 gr de oua
60 de gr de zahar
50 de gr de faina de migdale
15 gr de faina de porumb fina
15 gr fecula
un strop de sare
un pumn de lamele de migdale
marmelada de caise
Eu am facut aluatul fraged in Thermomix dupa cartea sa de retete
Ingrediente pentru o tava de 26 de cm de diametru
coaja de la o lamiie
300 gr de faina 00
1 ou de 60 de gr
1 galbenus
130 gr de unt moale taiat bucatele
1 lingurita de praf de copt
Am pus in robot coaja de la o lamiie si zaharul
am amestecat 10 secunde viteza 8
Am adaugat faina, ouale, untul moale si praful de copt, malaxat 20 de secunde viteza 5
Am infasurat-o in film transparent si am lasat-o sa se odihneasca 15 minute in frigider. Am intins-o intre 2 foi de film transparent
Am pus-o in forma, am acoperit-o cu un strat de hirtie de copt deasupra careia am pus bilele de ceramica pentru coptura in bianco
Am copt-o asa 10 minute la 180°C si alte 5 minute fara bilele de ceramica. Cind era coapta am pensulat-o cu marmelada de caise.
Am copt merele curatate si taiate bucatele pe foc mare, amestecate cu sucul de lamiie si zaharul, pina ce s-a evaporat tot sucul. Am adaugat lichiorul si scortisoara si am lasat sa se raceasca, apoi le-am pus peste aluat in forma
Am pregatit crema de migdale batind spuma ouale cu zaharul si sarea, am adaugat apoi incet fainile amestecate
si apoi am turnat-o peste mere
deasupra am pus migdalele feliate
Am copt la 180°C pentru 20 de minute
Am servit-o cu zabaione facut in Thermomix
#2
Postat 07 January 2010 - 02:31 PM
#3
Postat 07 January 2010 - 05:53 PM
Adriana, e diferenta intre faina 00 si cea 000? In Ro nu am vazut 00.
#4
Postat 07 January 2010 - 06:22 PM
Issis a spus:
Adriana, e diferenta intre faina 00 si cea 000? In Ro nu am vazut 00.
Mersi. Io n-am vazut 000 Nu cre ca e nici o problema, sa fie faina normala pe care o folosesti la prajituri.
Eataly a spus:
Nu cred ca strici nimic, singura chestie e sa nu fie zemoase ca sa incruzeasca stratul de dedesubt, atita tot.
#5
Postat 07 January 2010 - 10:34 PM
#6
Postat 07 January 2010 - 10:46 PM
Carmella a spus:
Pai tot pe el
Poza aceea e veche de aceea nu prea e faina, acu face poze mult mai misto Adriano.
#7
Postat 09 January 2010 - 10:06 AM
Issis a spus:
Adriana, e diferenta intre faina 00 si cea 000? In Ro nu am vazut 00.
Issis, nu e nici o diferenta. eu am observat ca la ei lipseste un 0 din numaratoare, adica 650 e 65 si 000 e 00
#8
Postat 09 January 2010 - 02:10 PM
KikenHana a spus:
Aici nu exista sistemul nici cu 000 nici cu 65 ca la francezi, e doar 0, 00, 1.
#9
Postat 16 January 2010 - 04:01 PM
faina de migdale si cea de porumb nu a fost prea fina,si a iesit putin cremoasa.s-a mancat toata dar vreau sa mai incerc odata.
migdalele le dai prin robot?
#10
Postat 16 January 2010 - 07:54 PM
taylor a spus:
faina de migdale si cea de porumb nu a fost prea fina,si a iesit putin cremoasa.s-a mancat toata dar vreau sa mai incerc odata.
migdalele le dai prin robot?
Nu, nu le-am dat prin robot pentru ca aveam faina de migdale, pliculetele acelea de 50 de grame.
Ma bucur ca ai facut-o si ca v-a placut
#11
Postat 18 January 2010 - 10:42 AM
S-a mancat aproape toata dintr-o data.Sectiune n-am, ca am luat-o cu noi in vizita.
De refacut cu siguranta!
#12
Postat 18 January 2010 - 11:35 AM
Ti-ai luat aparat nou?
#13
Postat 18 January 2010 - 01:44 PM
De buna a fost buna oricum
Si da , mi-am luat unul provizoriu, ma simteam orfana fara.
#14
Postat 18 January 2010 - 09:42 PM
Adriana a spus:
Ti-ai luat aparat nou?
probabil.data viitoare promit ca va iesi perfecta
acelasi aparat.l-au reparat baietii de la canon