Reteta de baza prevedea calamari dar eu aveam sepii in congelator si le-am folosit pe ele.
Se prajesc extrem de putin, doar cit sa se incalzeasca, in putin ulei, un pic de usturoi si patrunjel macinate fin, cine doreste poate adauga si un pic de ardei iute.

In prealabil s-au fiert citiva cartofi si creveti, curatat si taiat cuburele. Se stinge focul si se adauga acestea amestecind bine. Se potriveste de sare si piper dupa gust si plac.

Se decongeleaza si clatesc cu apa sepiile sau calamarii, ceea ce aveti, doriti si va place

Se umplu

Eu le-am copt fix 30 de minute la 200°C, le-am incercat dupa 15 minute dar nu erau gata. Acum depinde de marimea lor, calamarii de exemplu sunt mult mai subtiri si au nevoie de mai putin timp. Eu zic sa porniti, de la timpul minim, gustati si daca e gata e ok, daca nu mai lasati un pic, dar nu mult pentru ca aceste "animale" cu cit se coc mai putin cu atit sunt mai moi si fragede. Combinatia e de o simplitate extrema si bunatate asisderea!
Noi le-am mincat asa simple, doar cu un strop de ulei de masline extravirgin deasupra.

Ajutor









