Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby
#201
Postat 30 November 2011 - 07:48 PM
Astazi am facut ragu bolognese, cuib de viespi(torta di rose) si risotto.
De maine incep sa fac fursecurile pentru Craciun. Am adunat niste retete de pe forumul nemtzesc. O sa le public dupa ce le incerc:)
#202
Postat 30 November 2011 - 08:01 PM
ardeleanca, la 30 November 2011 - 07:48 PM, a spus:
Astazi am facut ragu bolognese, cuib de viespi(torta di rose) si risotto.
De maine incep sa fac fursecurile pentru Craciun. Am adunat niste retete de pe forumul nemtzesc. O sa le public dupa ce le incerc:)
Noi te asteptam cu drag

#203
Postat 01 December 2011 - 11:58 AM

Eu recunosc ca nici dupa 3 ani inca nu stiu sa-l folosesc la cote maxime


#204
Postat 01 December 2011 - 01:05 PM
Ioana, la 01 December 2011 - 11:58 AM, a spus:

Eu recunosc ca nici dupa 3 ani inca nu stiu sa-l folosesc la cote maxime


Ne putem lua de mana

#205
Postat 01 December 2011 - 04:27 PM
any_annette, la 01 December 2011 - 01:05 PM, a spus:
Ioana, la 01 December 2011 - 11:58 AM, a spus:

Eu recunosc ca nici dupa 3 ani inca nu stiu sa-l folosesc la cote maxime


Ne putem lua de mana



#206
Postat 01 December 2011 - 05:02 PM
Ioana eu varoma l-am folosit mult pentru fasole verde la abur, morcovi, zucchine, etc.
Eu il folosesc, dar nu atat de mult pe cat mi-as dori.
#207
Postat 01 December 2011 - 05:20 PM
Am realizat, din cartea de retete nemtzesti, crema de branza cu ridichi si kresse (nu stiu cum se traduce buruiana asta in romaneste). Va pun o poza luata de pe net sa v-o arat:

Reteta suna asa:
1 cutie de Kresse
cca. 50g ridichi
200g branza tip Philadelphia (eu am pus de la alta firma)
eventual 1 lingura smantana
1/4 linguritza sare
1/4 linguritza piper
Se taie kresse cu foarfeca si se pune in bolul robotului. Se adauga ridichiile si se mixeaza 5 secunde la viteza 5.
Se adauga restul ingredientelor si se mixeaza in continuare 10sec. la viteza 3.
Se orneaza cu kresse si se serveste.
Eu am mancat singura juma de bol deja. E sanatoasa si buna de pus la pachet copiilor.

Acum am vazut ca paine are o tenta roz...e de ridichiile pe care le-am taiat.
Imagini atasate
#208
Postat 01 December 2011 - 05:58 PM
Eu o ador deja. Tre sa fac rost de "crescione" ii zice in italiana la planta asta.
#209
Postat 01 December 2011 - 06:47 PM
any_annette, la 01 December 2011 - 05:02 PM, a spus:
Ioana eu varoma l-am folosit mult pentru fasole verde la abur, morcovi, zucchine, etc.
Eu il folosesc, dar nu atat de mult pe cat mi-as dori.
chiftele n-am incercat, poate iau si eu maine carne sa fac cu sos.eu in schimb am facut cozze in varoma cu sos de rosii.
#210
Postat 01 December 2011 - 07:43 PM
#211
Postat 01 December 2011 - 08:43 PM
Eu asteptam sa-mi zici reteta de fursecuri, dar e buna si crema de brinza

#212
Postat 01 December 2011 - 11:18 PM
Am lasat mult mai mult decat scrie acolo, in carte zice 20 de minute eu am lasat vreo 50, chiftelele la 20 de minute erau crude.
Mai am si chiftele si sos, maine pun sosul peste paste.

#213
Postat 01 December 2011 - 11:21 PM
Any reteta e in cartea de retete verde?
#214
Postat 01 December 2011 - 11:25 PM
Adriana, la 01 December 2011 - 11:21 PM, a spus:
Any reteta e in cartea de retete verde?
Da, e la pagina 87.
Acum am facut-o si eu prima data, ne-a placut.
Eu am terminat in jur de ora 17.00, am pus chiftelele cu sosul intr-o oala cu capac si in seara asta numai le-am incalzit.
Sosul de rosii si-a mai tras astfel din aroma chiftelelor si a devenit asa mai bun decat era cand am terminat de gatit.
#216
Postat 03 December 2011 - 05:14 PM
#217
Postat 03 December 2011 - 06:45 PM
#218
Postat 03 December 2011 - 07:19 PM
In plus am facut torta alla crema di limone de la pagina 139 din cartea verde si tot de acolo am facut dado vegetale. Toate azi
#219
Postat 04 December 2011 - 03:38 AM
In plus am facut torta alla crema di limone de la pagina 139 din cartea verde
[quote]
Foarte buna, am facut-o si eu de cateva ori.
#220
Postat 04 December 2011 - 08:42 AM