Forum Culinar: Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby - Forum Culinar

Salt la continut

  • 17 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby

#221 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 December 2011 - 05:13 PM

Daca nu dublezi cel putin maresti un pic timpul, eu de dublat nu stiu daca am dublat ceva dar reduc mereu la mamaliga sau la besciamella si atunci reduc putin si timpul.
Azi am facut ma intii aluatul cu vin, apoi compozitia si am facut tarta sarata aceea cu frunze de conopida (frunze de conopida fierte, telemea si oua)
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13230192590377.jpg
apoi am facut sosul in bol si in Varoma conopida romanesco
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13230192957265.jpg
si chiftelele
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13230193531485.jpg
final
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13230193699298.jpg

#222 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 December 2011 - 11:22 AM

Am actualizat si corectat indexul de pe prima pagina.

#223 Useril este offline   ardeleanca 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 05-December 09

Postat 07 December 2011 - 07:48 PM

Am gasit reteta Supa crema de broccoli pe siteul nemtesc chefkoch.de si am pregatit-o pentru cina din aceasta seara.

Supa crema de broccoli

1 ceapa
40 g unt
500 g Broccoli
700 g apa (eu data viitoare as pune mai putin cu 100 g)
30 g faina sau faina de orez
1 1/2 TL dado bimby
1 linguritza sare
un pic de piper
un pic de nuca muscata
50 g smanatana lichida
2 linguri Creme fraiche


1.

Se pune o ceapa in mixer si toaca 3 secunde / viteza 5 .

Se adauga apoi untul si se caleste 3 Min / 100° / viteza 2.

Se adauga apoi buchetzelele de broccoli cu coada si se maruntesc 3 secunde la viteza 5 .

Apoi se calesc 3 Min / 100° / la viteza 2 .

Dupa aceea punem apa,faina, , dado bimby, sarea, piperul si nuca muscata si le lasam toate sa fiarba

15 Min / 100° / viteza 4 .

La sfarsit se mixeaza totul 30 sec / viteza 7 .

Mai ramane numai smantana lichida si crem fraiche de adauga si se mai lasa totul inca

5 Min / 90° / viteza 1.

Intre timp am facut si niste crutoane de paine in ulei de masline. Am mai adaugat niste seminte de floarea soarelui si gata supa.

Dupa parerea este super buna!
Poate aveti si voi chef sa o incercati. :rolleyes:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2011/post-369-13232791065994.jpg


#224 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 December 2011 - 08:02 PM

Vezi postareaardeleanca, la 01 December 2011 - 05:20 PM, a spus:

Trebuia sa fac fursecuri azi dar au intervenit alte treburi si a trebuit sa aman "operatiunea".
Am realizat, din cartea de retete nemtzesti, crema de branza cu ridichi si kresse (nu stiu cum se traduce buruiana asta in romaneste). Va pun o poza luata de pe net sa v-o arat:

Reteta suna asa:

1 cutie de Kresse
cca. 50g ridichi
200g branza tip Philadelphia (eu am pus de la alta firma)
eventual 1 lingura smantana
1/4 linguritza sare
1/4 linguritza piper

Se taie kresse cu foarfeca si se pune in bolul robotului. Se adauga ridichiile si se mixeaza 5 secunde la viteza 5.
Se adauga restul ingredientelor si se mixeaza in continuare 10sec. la viteza 3.
Se orneaza cu kresse si se serveste.

Eu am mancat singura juma de bol deja. E sanatoasa si buna de pus la pachet copiilor.


Acum am vazut ca paine are o tenta roz...e de ridichiile pe care le-am taiat.


Am luat ridichi, cu ce as putea sa inlocuiesc "kresse"?

#225 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 December 2011 - 08:04 PM

Adriana, cum vine mamaliga in bimby?

#226 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 December 2011 - 11:06 PM

Perfecta :rolleyes:

#227 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 December 2011 - 11:07 PM

Vezi postareaAdriana, la 15 December 2011 - 11:06 PM, a spus:

Perfecta :rolleyes:


Ok, merci, am vrut sa fac dar m-am razgandit pentru ca devenea prea greoi cu ce aveam in seara asta.
Am mancat cu paine.

#228 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 December 2011 - 11:10 PM

ce aveai? :rolleyes:

#229 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 December 2011 - 11:18 PM

Vezi postareaAdriana, la 15 December 2011 - 11:10 PM, a spus:

ce aveai? :rolleyes:


Spezzatino de vita la care am fiert 3 ore si m-am gandit la tine in seara de Rev fierbind zamponele :) !

#230 Useril este offline   ardeleanca 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 05-December 09

Postat 16 December 2011 - 08:07 AM

Kresse se poate inlocui, zic eu, cu o verdeatza care iti place sau cu un amestec de verdeturi.
Mamaliga am experimentat-o si eu acum 2 seri si iasa super faina.
Am facut si o tura de fursecuri de cacao. Cand apuc weekendul asta o sa o traduc.

#231 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 December 2011 - 12:14 PM

Vezi postareaardeleanca, la 16 December 2011 - 08:07 AM, a spus:

Kresse se poate inlocui, zic eu, cu o verdeatza care iti place sau cu un amestec de verdeturi.
Mamaliga am experimentat-o si eu acum 2 seri si iasa super faina.
Am facut si o tura de fursecuri de cacao. Cand apuc weekendul asta o sa o traduc.


Ce fel de verdeturi, ca mie nu imi trece nimic prin cap care ar putea sa se combine bine :lol: .

#232 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 January 2012 - 09:31 AM

Bilute din naut si speck
care evident se pot face cu orice alt robot :floare: prietena mea Barbara le-a facut cu prosciutto crudo, eu neavindu-l in casa am pus speck
Ingrediente
- 250 gr de naut fiert la cutie
- 100 gr speck
- 100 gr parmigiano ras
- 1 lingurita de ulei
- piper roz

Am amestecat mai intii parmigiano in Thermomix si l-am pus deoparte, apoi am taiat cu cutitul speck-ul, in Thermomix am amestecat nautul dupa care am adaugat parmigiano, speck, ulei si boabele de piper, am amestecat si facut bilutele, le-am servit cu rosii micute
Imagine atasata: monthly_01_2012/post-4-13262671084919.jpg

#233 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 January 2012 - 12:47 PM

Aseara am facut mamaliga, a iesit foarte buna, numai ca eu prefer faina aia grunjoasa, nu aia macinata fin.
Mi-e dor de mamaliga pe care o facea bunica mea, o taia cu ata si mancam cu tochitura sau cu oua proaspete de la gaini, of of.

#234 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 January 2012 - 01:03 PM

Pai eu n-o fac cu faina fina, o fac cu cea gen integrala ca nu's cum sa-i zic, care tre sa fiarba 45 de minute. Si iese destul de uscata ca sa poata fi taiata cu ata, tre sa jonglezi apoi cantitatea de apa/faina ca sa iasa tare.

#235 Useril este offline   ardeleanca 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 05-December 09

Postat 11 January 2012 - 01:10 PM

Tare interesante bilutzele astea cu naut. Trebuie sa le incerc si eu.

Eu am facut azi cu Thermo' un aluat de pizza (e la dospit va anuntz dupa cum a iesit) si un Ciambellone marmorato (care e inca in cuptor in acest moment) din cartea de retete in limba italiana.

#236 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 January 2012 - 01:24 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 January 2012 - 01:03 PM, a spus:

Pai eu n-o fac cu faina fina, o fac cu cea gen integrala ca nu's cum sa-i zic, care tre sa fiarba 45 de minute. Si iese destul de uscata ca sa poata fi taiata cu ata, tre sa jonglezi apoi cantitatea de apa/faina ca sa iasa tare.


Exact! Aia imi place mie.

Zi-mi te rog, bilutele astea frumusele, le-ai mancat ca aperitiv?

#237 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 January 2012 - 01:31 PM

Da, le-am mincat ca aperitiv bilutele, cele care au ramas i le-am arunca lui Stefano in cutiuta cu prinzul de azi care continea rosioare si mozzarelline :crying:
Sunt de tinut minte pentru la vara pentru ca n-au nevoie de copt, se maninca reci, pentru momentele cind e cald de nu poti aprinde aragazul :)

#238 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 January 2012 - 01:53 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 January 2012 - 01:31 PM, a spus:


Sunt de tinut minte pentru la vara pentru ca n-au nevoie de copt, se maninca reci, pentru momentele cind e cald de nu poti aprinde aragazul :)


Exact :thumleft: !

#239 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 January 2012 - 04:08 PM

Pasta e fagioli mai improvizat asa, n-am avut pancetta deci am inlocuit cu salam finocchiona. Mult mai bun.
Apoi fasole am avut de 2 feluri.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-13-13269821298373.jpg

#240 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 19 January 2012 - 04:11 PM

Any, fasolea era de la conserva?As face si eu,da pana fierbe fasolea...
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

Arata acest topic


  • 17 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi